بیست وچهارمین روزاعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: اگه با هم یکی نشیم، یکی یکی تموم میشیم!
روز یکشنبه 17 مهرماه بیست و چهارمین روزاعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران که از روزجمعه 25 شهریوربا برپایی تجمع مقابل بیمارستان کسری تهران آغازشد را با اعتراضات زیر پشت سر گذاشتیم:
1- تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای:
- تهران(گلوبندک ،نازی آباد)
- پیرانشهر
- ثلاث باباجانی(استان کرمانشاه)
- زنجان
- دهگلان
- سنندج
- کرمانشاه
- مهاباد
- یاسوج
2- دانشجویان:
- دانشگاه آزاد اراک
- دانشکده علوم انسانی دانشگاه اراک
- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
- دانشگاه آزاد قزوین
- دانشگاه باراجین قزوین
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه گرگان
- دانشگاه گیلان
- دانشگاه امیرکبیر(پلی تکنیک)
- دانشگاه تهران
- دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران
- دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
- دانشگاه الزهرا
- دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
- دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر تهران
- دانشکده مکانیک و صنایع دانشگاه خواجه نصیرتهران
- دانشکده هنر دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک
3- دانش آموزان در مدارس وخیابان شهرهای:
- بندرعباس
- تبریز
- مهرشهر کرج
- مشهد
4- اعتصاب کسبه در شهرهای:
- بانه
- مریوان
- مهاباد
گزارش ارسالی دانشجویان از تجمعات روز یکشنبه 17 مهر دانشگاه تهران
ظهر یکشنبه 17 مهرماه 1401 دانشجویان دانشگاه تهران برای آغاز تجمع اعتراضی مقابل دانشکدهی فنی گرد آمده بودند که حدود ساعت 1:30 دکتر وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه، وارد جمع معترضین شد. او که در انتهای تجمع روز قبل هم در همین نقطه از تجمعکنندگان خواسته بود «حالا که همهی دانشجوهای بازداشتی آزاد شدهاند» به تحصن و اعتراض پایان دهند، مجددا با طرح همین ادعای دروغین از حاضرین خواست به کلاسهای درس بازگردند. دانشجویان معترض نیز پس از کمی گفتگو و اسم بردن از دانشجویانی که همچنان در بازداشت بودند، با شعار «زن، زندگی، آزادی» از کنار دکتر وجهی عبور کرده و به طرف کتابخانهی مرکزی حرکت کردند. معاون دانشجویی دانشگاه، در تلاشی دیگر برای پایان دادن به تجمع، برخی از شعاردهندگان را تهدید به بازداشت کرد و بعد به سمت صف اول معترضین رفت تا با ادعاهای دروغین و تهدید بیشتر صدای اعتراضات دانشجویی را خاموش کند. تهدیدهای این شخص در حالی صورت میگیرد که او بارها و بارها در روزهای اخیر در مجامع مختلف ادعا کرده است که پیگیر آزادی دانشجویان بازداشتشده است. هرچند که دانشجویان دیگر برای شنیدن مکررات معاون دانشجویی متوقف نشدند، اما در نهایت پس از یک ساعت حرکت در محوطهی پردیس مرکزی دکتر وجهی این بار در کنار نیروهای حراست راه جمعیت معترضین را در مقابل دانشکدهی حقوق بست و از تجمعکنندگان خواست از خیابان 16 آذر فاصله بگیرند. پس از کمی مقاومت و سر دادن شعارهایی مانند «تهران شده بازداشتگاه، اوین شده دانشگاه» و «دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد» دانشجویان معترض که راهها را بسته میدیدند حدود ساعت 3:00 به تجمع پایان دادند.
منبع:کانال دانشگاه تهران دانشجو
رفع تفکیک جنسیتی در سلف مرکزی دانشگاه گیلان با مقاومت مدنی دانشجویان این دانشگاه
رفع تفکیک جنسیتی در سلف پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی در پی مقاومت مدنی دانشجویان این دانشگاه مقابل مخالفت سرکوبگرانه مسئولین دانشگاه
بیانیه اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده هنر و معماری بوعلی سینا همدان در همبستگی با ادامه اعتصابات
• به نام شرافت و آزادی •
مسئولین و اساتید محترم دانشکده هنر و معماری ضمن عرض تاسف و همدردی با عزیزانی که در این زمان از تاریخ به سوگ نشسته اند، ما دانشجویان هنر و معماری بوعلی سینا هم همراهشان هستیم.
ما شاهد آنیم که تعرض و بی احترامی به دانشجویان کشور و ساحت دانشگاه، به راحتی و با بی مسئولیتی انجام میشود و درست همین حالا که صدای شما اساتید محترم را میخواهیم، سکوت کرده اید.
ما دانشجویان هنر این اقدامات نادرست و به دور از عرف و شأن و احترام، نسبت به دانشگاه های کشور به خصوص دانشگاه شریف و تبریز را محکوم می کنیم و از شما اساتید هم انتظار داشتیم که به همراهی و همدلی دانشجویان و دوستانمان این اقدام های وحشیانه و ناجوانمردانه علیه دانشجویان شرافتمند دانشگاه شریف و تبریز را در قالب بیانیه ای محکوم نمایید و همراهمان باشید.
اما بدانید این سکوت شما در برابر ظلم، تاثیری مخرب بر تصویر شما در ذهن دانشجویان گذاشته است.
لازم به ذکر است که ما دانشجویان دانشکده هنر و معماری بوعلی همدان تازمانیکه همه دانشجویان و دوستان در بندمان به آزادی کامل و بی قید و شرط و همینطور امنیت و سلامت کامل نرسند، سر هیچ کلاس حضوری و مجازی حاضر نمیشویم.
در پایان خطاب به اساتید:
این دوره هم میگذرد و فقط همین بر ذهن ها باقی می ماند که کدام یک از آموزگاران، درس آزادی و سکوت نکردن در برابر ظلم را با کلام و رفتارشان به ما تدریس کردند.
ما امیدوار به خودمان و دوستانمان در کل کشور، ادامه میدهیم.
هفدهم مهر ۱۴۰۱
تجمع دوباره کارگران شرکتی مخابرات مقابل استانداری اصفهان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روز یکشنبه 17 مهر،جمعی از کارگران شرکتی مخابرات اصفهان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دوباره دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.
یکی از کارگران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:کارگران شرکتی مخابرات با 15 تا 25 سال سابقه فعالیت به دلیل مطالبه پرداخت قانونی حقوق خود اخراج شده اند و خواستار رسیدیگی به اوضاع خود شدند.
یادآوری:
+ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات اصفهان نسبت به بلاتکلیفی شغلی با برپایی تجمع مقابل اداره کل کار استان اصفهان
روز سه شنبه 12 مهر، کارگران شرکتی مخابرات اصفهان درادامه اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل اداره کل کار استان اصفهان زدند.
خاطرنشان می شود که بیش از هزارکارگر شرکتی مخابرات اصفهان بدلیل خودداری از امضای قرارداد جدید کاری با شرکت پیمانکار محلی اثر انگشتشان حذف وممنوع الورود به محل کارشان شده اند و روز دوشنبه 11 مهرهم با تجمع مقابل استانداری اصفهان اعتراضشان را بنمایش گذاشته بودند.
++تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات اصفهان نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری
روز دوشنبه 4 مهر،صدها کارگر شرکتی مخابرات أصفهان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل استانداری أصفهان زدند.
تجمع کنندگان با اشاره به ادامهی حذف اثر انگشت خود به خبرنگار رسانه ای گفتند:شرکت مخابرات اصفهان شرکتِ پیمانکارِ شسکام را حذف کرده و به دنبال روی کار آوردنِ یک پیمانکارِ محلی است.
آنها افزودند: راضی به امضای قرارداد با شرکتِ محلی نشدیم و به همین دلیل مخابرات اثر انگشت بیش از هزار نیروی پیمانکاری را حذف کرد. بعید میدانیم شرکتِ پیمانکارِ جدید توان لازم برای پرداخت مطالبات و حقوق نیروها را داشته باشد.
بدنبال تجمع روزدوشنبه، 4 مهر، مقابل استانداری اصفهان مسئولان قولِ برگرداندنِ اثر انگشتها را دادند. همچنین قرار شد طرح طبقهبندی مشاغل تا 20مهر اجرایی شود.
آنها درخاتمه افزودند: تا امروز اثر انگشتها برنگشته و از ابتدای هفتهی گذشته سر کار نرفتهایم.
اسامی ۳ نفر از جانباختگان روز گذشته در سنندج
بنابر گزارشهای منتشر شده تاکنون اسامی ۳ نفر از جانباختگان تظاهرات مردمی روز شنبه ۱۶ مهرماه در سنندج احراز شده است.
#داریوش_علیزاده، #پیمان_منبری و #محمد_امینی
لازم به ذکر است که مأموران سرکوبگر امنیتی و انتظامی روز شنبه با خشونت تمام به سوی معترضین در سنندج تیراندازی میکردند و گمانهزنی میشود که تعداد کشتهشدگان این شهر در روز شانزدهم مهر بیشتر از ۳ نفر باشد.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
فرستادن آمبولانس بدون پلاک به حیاط یکی از مدارس برای بازداشت دانش آموزان معترض در یکی از مدارس کرج
تعداد جان باختگان تجمع اعتراضی روز جمعه 8 مهرزاهدان بدست نیروهای سرکوبگر دولت اسلامی و دستگاه رهبری به 97 نفروتعداد مجروحین به بیش از 350 تن رسید
بازداشت شبانه مولود ساسلی، معلم شهر جوانرود
نیمەشب شانزدهم مهرماە، معلم خوشنام جوانرودی، آقای مولود ساسلی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بنا بە گفتەی نهاد بازداشتکنندە در جوانرود، نامبردە بە کرمانشاە انتقال دادە شدە است.
انتقال اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه از مریوان به زندان اوین
روز شنبه ۱۶ مهرماه، ماموران امنیتی با یورش به منزل اسکندر لطفی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان، و شکستن در منزل، ایشان را بازداشت کردند. ضمنأ همزمان با احضار مسعود نیکخواه، دیگر عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان، به اداره به اطلاعات شهر مریوان، او را نیز بازداشت کردند.
روز گذشته، یکشنبه ۱۷ مهرماه، این دو فعال صنفی معلمان از مریوان به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.
این بازداشت و انتقال به اوین در حالی صورت گرفته که هر دوی این فعالین اواخر مردادماه با وثیقه ی ۲ میلیارد تومانی آزاد شده بودند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور، ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه، هر نوع برخورد قهری، با فعالان صنفی را، اقدامی غیر قانونی و غیر اخلاقی میداند و انتظار دارد که مراجع قانونی نسبت به قانون شکنی های انجام گرفته در مسیر دستگیری کنشگران صنفی و مدنی حساسیت نشان دهند و این برخوردهای غیرقانونی برچیده شود.
بازداشت دو فعال کارگری در تهران
شب گذشته ماموران امنیتی با هجوم به منزل دو فعال کارگری به نامهای اسعد مفتاحی و پیمان سالم آنها را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند. تا این لحظه از نهاد بازداشتکننده، دلایل بازداشت و محل نگهداری این دو فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
محمدرضا کریمیان دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد ورودی ۹۸، صبح جمعه در خانه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
محمدجواد تربیتمیرکوهی، دانشجوی رشتهی حقوق دانشگاه پیام نور شهر قدس، در تاریخ ۳۱ شهریور حوالی خیابان انقلاب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است
و اکنون با گذشت ۱۸ روز از بازداشت، همچنان از نهاد بازداشتکننده، وضعیت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.
محمد غلامزاده، دانشجوی دکتری جامعهشناسی سیاسی دانشگاه تهران که عصر یکشنبه سوم مهرماه توسط ضابطین وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، شب گذشته از بازداشتگاه اوین به زندان فشافویه( زندان بزرگ تهران) منتقل شد.
گفتنی است انتقال زندانیان از شیوههای مرسوم آزار و اذیت آنان به شمار میرود. هرچند، هنوز علت انتقال این دانشجو به درستی روشن نیست.
تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت آذین سعیدینسب دانشجوی دانشگاه تهران
آذین سعیدینسب دانشجوی محیط زیست دانشگاه تهران که روز ۳۱ شهریور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است، با گذشت بیش از دو هفته همچنان در بلاتکلیفی و بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد. وی طی تنها تماسی که در ابتدای بازداشت خود با خانواده داشته، حضور خود را در بند ۲۰۹ اطلاع داده و پس از آن تا بدین لحظه دیگر خبری از وضعیت و سلامتی ایشان در دست نیست.
تداوم این وضعیت در حالیست که مسئولین دانشگاه تهران بارها ادعای آزادی دانشجویان بازداشتی را داشتهاند ولی همچنان تعدادی از دانشجویان در بازداشت به سر میبرند و یا با قید و شرط آزاد میشوند تا در تایم مقتضی(!) پرونده آنها مورد بازبینی قرار گیرد.
کانال روزنامهنگاران مستقل ایران:
1- هجده روز بازجویی نیلوفرحامدی روزنامهنگار
محمد حسین آجورلو در توییتی نوشت: همسرم نیلوفر حامدی امروز (یکشنبه) در هجدهمین روز بازداشت خود با من تماس گرفت.
بازجوییهای روزانه از او همچنان ادامه دارد ولی هنوز از اتهام نیلوفر و جزئیات پرونده هیچ اطلاعی نداریم.
2- تداوم بازداشت یک روزنامهنگار
مجتبی رحیمی روزنامه نگاری که از یکم مهر تا به حال در بازداشت به سر میبرد بعد از ۱۰ روز از بند انفرادی بازداشتگاه واجا، چند روزی است که به یکی از بندهای عمومی زندان چوبیندر قزوین منتقل شده است.
بیانیه کنفدراسیون یونی در مورد وحشیگری دولت ایران علیه معترضان به قتل زن کرد ایرانی ژینا مهسا امینی.
کنفدراسیون یونی به جنبش بین المللی اتحادیه های کارگری و هزاران نفری که از بیش از 150 شهر جهان گرد هم آمدند تا به طور کامل به قتل نفرت انگیز یک زن ایرانی کرد ژینا مهسا امینی توسط پلیس موسوم به اخلاق در ایران را محکوم کنند، می پیوندد.کشتار وحشیانه بدون مجازات ژینا، و هزاران زن مانند او، نتیجه مستقیم سیاست های تنبیهی بی رحم دولت ایران علیه زنان و دختران است.
اعتراضاتی که در سراسر کشور گسترش یافته است توسط زنان کرد آغاز شد و بار دیگر شاهد مبارزه بی پایان جنبش زنان کرد برای عدالت اجتماعی، برابری و جهانی بهتر برای همه است و بار دیگر نوری(چراغی) در منطقه ای است که علیه سرکوب حقوق و زندگی زنان به راه خود ادامه می دهد.
یونی همچنین قتل وحشیانه زنانی را که برای اعتراض به قتل ژینا، اجرای معنوی(ذهنی) قوانین اسلامی و نظام اقتصادی ناعادلانه به خیابان ها آمده اند، محکوم می کند. سیستمی که زنان و دختران را در طول زندگی سرکوب می کند. سازمانهای بینالمللی حقوق بشر اکنون بر این باورند که صدها ایرانی بهطور وحشیانهای توسط رژیم که تلاش میکند اعتراضات را خاموش کند، کشته و اسیر شدهاند.
یونی به شجاعت این زنان و همه کسانی که برای حمایت از آنها در مقابله با خشونت شدید دولتی به خیابان ها ریخته اند، از جمله دانشجویان دانشگاه شریف که در داخل ساختمان محبوس شدند و به دلیل نقش خود در اعتراضات به ضرب گلوله کشته می شوند، درود می فرستد.
کنفدراسیون همچنین واکنش تلافی جویانه دولت ایران علیه مردم کرد را در سراسر مرزهای خود در اقلیم کردستان عراق، با بمباران بی رویه هواپیماهای بدون سرنشین که منجر به کشته شدن حداقل 14 نفر و زخمی شدن بسیاری از مردم از جمله کودکان شده است، محکوم می کند.
وضعیت ایران نقطه اوج چندین دهه نقض حقوق بشر و مدنی است که منجر به آزار و اذیت، زندانی شدن و کشتار فعالین اتحادیههای کارگری، سیاستمداران مخالف، فعالین زن و هرکسی که با سیاستهای سرکوبگرانه دولت ایران مخالف است، شده است.
با این حال، بسیار مهم است که مردم ایران کسانی باشند که بدون دخالت قدرتهای خارجی بینالمللی که میخواهند از این وضعیت برای اهداف خود استفاده کنند، هر گونه درخواست تغییر در حکومت کشورشان را رهبری کنند.
یونی در کنار زنان ایران در مقاومت آنها علیه خشونت دولتی، ستم و کشتار می ایستد و از مردم ایران، اتحادیه های کارگری مستقل و نیروهای مترقی در نبرد آنها برای تعیین سرنوشت آینده شان بر اساس صلح، برابری و حقوق بشر حمایت می کند.
یونی در کنار همه زنانی که در سراسر جهان در حال مبارزه با خشونت دولتی، ظلم و اشتغال هستند، در هر کجا که رخ دهد خواهد ایستاد.
ژن ژیان ئازادی
زن زندگی آزادی!
Women. Life. Freedom!
ترجمه کانون مدافعان حقوق کارگر
۱۷ مهرماه ۱۴۰۱