اخباروگزارش های کارگری 16 مردادماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- ادامه حق طلبی کارگران خشمگین کشت وصنعت نیشکرهفت تپه بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری واداره کارشهرستان شوش ومخالفت با شرکت در جلسه شورای تامین استان خوزستان واعتراض به شورای اسلامی کار واعضایش - تجمع اعتراضی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به شرایط تحصیلی و معیشتی - ادامه اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان - اهالی روستای داماش بخش عمارلوی شهرستان رودبار برای اعتراض به بی آبی، آب کارخانه معدنی داماش را مسدود کردند

- تجمع اعتراضی نانوایان زنجان نسبت به عدم اجرا و اعمال افزایش نرخ نان در استان مقابل استانداری

- مسمومیت غذایی 100 کارگر پروژه‌ نفتی کوه مبارک جاسک

*ادامه حق طلبی کارگران خشمگین کشت وصنعت نیشکرهفت تپه بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری واداره کارشهرستان شوش ومخالفت با شرکت در جلسه شورای تامین استان خوزستان واعتراض به شورای اسلامی کار واعضایش

روز شنبه 16 مرداد، کارگران خشمگین کشت وصنعت نیشکرهفت تپه در بیست وششمین روز حق طلبیشان دست به تجمع مقابل فرمانداری واداره کارشهرستان شوش زدند وبراساس آرای عمومی با شرکت نمایندگانشان در جلسه شورای تامین استان خوزستان مخالفت کردند وبرای باری دیگر اعتراضشان را نسبت به شورای اسلامی کاراین مجتمع واعضایش ابرازکردند.

یادآوری مطالبات:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پر
داخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری
شت به کار همکاران اخراجی

4- بازگ
دانشجویان معترض پلاکاردها وتراکت هایی با مضامین زیر دردست داشتند:

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا

*تجمع اعتراضی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به شرایط تحصیلی و معیشتی

روز شنبه 16 مرداد،جمعی از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه(انترن)،برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به شرایط تحصیلی و معیشتی دست به تجمع مقابل این واحد آموزش عالی دراستان زدند.

دانشجو میمیرد ذلت می پذیرد،نه به برده داری نوین

اینترن نیروی آموزشی است یا درمانی؟جایگاه خودرا پس میگیریم

*ادامه اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان

دور جدید اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان که ازروزیکشنبه 10 مردادماه شروع شده است کماکان ادامه دارد.

برپایه گزارش رسانه ای شده،با گذر از سطح شهر شاهد تجمع افراد در ایستگاه های اتوبوس خواهیم بود؛ طبق پیام‌های دریافتی، مخاطبان اظهار می‌کنند که با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه، رفت‌ و آمد با تاکسی‌های آنلاین و ... که هزینه‌های هنگفتی را دریافت می‌کنند، برایشان غیرقابل تحمل می‌باشد.

در مقابل نارضایتی شهروندان از عملکرد ناوگان حمل و نقل عمومی، فرسودگی این ناوگان وجود دارد که چندین سال است زیر بار بی‎‌توجهی نهاد و مسئولین مربوطه قرار گرفته است که در شان یک کلانشهر نمی‌باشد.

متاسفانه تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای جلوگیری از تعطیلی‌های مکرر خدمات اتوبوسرانی و خسارت رانندگان و مردم از سوی مسئولان شهری ارومیه انجام نشده است.

درهمین رابطه:ازسرگیری اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی

روز یکشنبه 10 مرداد برای باری دیگر، رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی دست ازکارکشیدند.

*اهالی روستای داماش بخش عمارلوی شهرستان رودبار برای اعتراض به بی آبی، آب کارخانه معدنی داماش را مسدود کردند

عصرروزجمعه 15 مرداد، اهالی روستای داماش بخش عمارلوی شهرستان رودباردراستان گیلان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بی آبی،آب کارخانه معدنی داماش را مسدود کردند.

روزشنبه 16 مرداد تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: گفتند: اگر تا چند روز دیگر مشکل بی آبی روستا حل نشود راه‌های دیگری را برای نشان دادن اعتراض خود انتخاب می‌کنیم. خجالت آور است که در پرآب‌ترین استان کشور ،هر روز اهالی روستا با مشکل کم آبی مواجه باشند.

*تجمع اعتراضی نانوایان زنجان نسبت به عدم اجرا و اعمال افزایش نرخ نان در استان مقابل استانداری

روزشنبه 16 مرداد،جمعی از نانوایان زنجان برای اعتراض به عدم اجرا و اعمال افزایش نرخ نان در استان مقابل استانداری اجتماع کردند.

یکی از تجمع کنندکان به خبرنگاررسانه ای گفت: روز پنجشنبه هفته گذشته اتحادیه نانوایان نرخ های جدید را به ما داد ولی بعدا از بازرسی آمدند دوباره برگه های قیمت ها برداشتند. گفتند ابلاغ قیمت با هماهنگی نبوده، خب باهم هماهنگ باشند، ما این وسط چه تقصیری داریم. ما می خواهیم زودتر این موضوع اجرایی شود.

یکی دیگر از نانوایان هم اضافه کرد: هزینه بیمه کارکنان هم بالا رفته، ما نمی دانیم چرا اجرای این موضوع که در خیلی جاها انجام شده در استان ما این همه تاخیر پیدا کرده.

*مسمومیت غذایی 100 کارگر پروژه‌ نفتی کوه مبارک جاسک

جمعه شب(15مرداد)، 100 کارگر پروژه‌ نفتی کوه مبارک جاسک براثر توزیع سوسیس مسموم دچار مسمومیت غذایی وبه بیمارستان منتقل شدند.

اخباروگزارش های کارگری 15 مرداد ماه 1400

- جولان دادن ویروس مرگ وبازی مسئولان با جان کارگران صنعت نفت وخانواده هایشان

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

مجمع عمومی همکاران اعتصابی در هفشجان و آموخته های آن

- اولتیماتوم مسدود کردن راه ورودی به پالایشگاه دوازدهم رانندگان شرکت امید کنگان درصورت عدم پرداخت حقوق معوقه

- ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه با برپایی تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش

- محمود صالحی: سخنی با کارگران کردستان بخصوص کارگران شهر بانه

- پیام انجمن‌های زیست محیطی کردستان بە مناسبت جانباختن نیروهای مردمی داوطلب و فداکار زیست محیطی در تنگە "هایقر" واقع در کوەهای فیروز آباد استان فارس در روزهای ۱۱و۱۲مرداد ماە ۱۴۰۰

*جولان دادن ویروس مرگ وبازی مسئولان با جان کارگران صنعت نفت وخانواده هایشان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: بیماری کرونا در استان خوزستان به وضعیت بحرانی رسیده و در 24ساعت اخیر تعداد 7200 بیمار به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که در تمام طول اپیدمی کرونا بی‌سابقه بوده است؛ ویروس با سرعت در حال گردش در جامعه است و به راحتی همه را گرفتار می‌کند. مردم برای حفاظت از جان خود به مدت دو هفته حتی‌الامکان از خانه خارج نشوند؛ هر گونه پروتکل‌شکنی، برگزاری تجمع و ترددهای غیرضروری در این ایام می‌تواند به قیمت به خطر افتادن جان ده‌ها نفر باشد.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 15 مرداد،صحبت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص ضرورت ماندن در خانه بمدت دو هفته در حالی است که از شرکت های نفتی در استان خوزستان خبر می رسد پروتکل های بهداشتی در ادارات رعایت نمی شود و از کاهش نیرو بر اساس بخشنامه های کرونایی خبری نیست!!

نکته عجیب تر آنکه در زمان بحرانی شدن وضعیت پایتخت ادارات دو هفته در آنجا تعطیل شدند اما با توجه به اعتراف رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز مبنی بر وخامت وضعیت کرونایی در استان خوزستان خبری از تعطیلی پایتخت صنعت نفت کشور نیست و این سوال در ذهن پیش می آید که چرا بین پایتخت و سرزمین نفت برای مسئولین باید تفاوت داشته باشد!!!!

نکته دوم اینکه از ابتدای ماه گذشته ساعات کاری ادارات نیز در استان خوزستان افزایش پیدا کرده است و این موضوع قطعا باعث تشدید شرایط کرونایی خواهد شد!!!

شرایط در مناطق عملیاتی نفت بسیار بدتر است و نگرانی های کارکنان اقماری شرکت های نفتی در استان خوزستان بالاخص کارکنان اقماری شرکت ملی حفاری ایران در خصوص ابتلا به این ویروس منحوس بسیار بیشتر از کارکنان ستادی است!

لازم به ذکر است کارکنان ملی حفاری از اقصی نقاط کشور به دکل حفاری محل کار خود مراجعه می کنند و همه آنها در کاروان های حداقل پنج نفره چهارده روز تمام را سپری می کنند و این موضوع احتمال ابتلا آنان به ویروس منحوس کرونا را بسیار بالاتر می برد .

صنعت نفت و حفاری از زمان شیوع کرونا در کشور حتی یک ساعت تعطیل نشد و بقول مسئولین این صنعت تعطیل ناپذیر است !!!

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

مجمع عمومی همکاران اعتصابی در هفشجان و آموخته های آن

تجمع بزرگ همکاران در هفشجان یک اقدام خوب و بجا بود. در دهم مرداد ماه همکاران اعتصابی ما در هفشجان در استان چهارمحال و بختیاری مجمع عمومی بزرگی به پا کردند و هدف اصلی این مجمع اعلام تداوم اعتصاب تا رسیدن به خواستهایمان بود. اقدامی امید بخش که راهکار دخالتگری حداکثری ما کارگران در مبارزاتمان را مقابلمان گذاشت. زنده باد همکاران ما که متبکر برپایی مجمع عمومی در هفشجان بودند. این مجامع را میتوانیم در همه جا برگزار کنیم و بدین شکل صف اعتراض خود را متحد تر کنیم و یک دل و یک صدا به اعتراضاتمان تا به کرسی نشاندن خواستهای خود ادامه دهیم. این نوع تجمعات که نقش مجمع عمومی کارگران را دارد، باعث میشود هم نظری بیشتر و همبستگی و اتحاد محکمتری میان ما کارگران ایجاد شود و کسی ادعا نکند که چهارتا کارگر که فعالتر و تواناتر هستند دارند کارگران را تحریک به ادامه اعتصاب و اعتراض میکنند. جمع شدن همیشه خوب است و هرچه ما این نوع جمع ها و مجامع را برگزار کنیم به نزدیک شدن های ما به همدیگر کمک شایانی میکند. این را باید در میان خودمان سنت کنیم. توصیه ما به همکاران اینست که در هر کجا که میتوانیم جمع شویم و بحث کنیم و تصمیم گیری جمعی کنیم .

هم اکنون بحث چگونگی ادامه اعتصاب و شروط مذاکره و انتخاب نمایندگان واقعی خود برای مذاکرات در پیش مطرح است. پیمانکاران با برخی از همکاران تماس گرفته اند و پیشنهادهایی داده اند. بالاخره چه کسی باید تصمیم بگیرد که چه باید کرد و چه جوابی باید داد؟ با جمع شدن و بحث و فحص میتوانیم تصمیمات درست تری بگیریم. این را باید میان خودمان سنت کنیم. حتی بعد از اعتصاب هم خوب است که این سنت را زنده نگه داریم و هر از چند گاه جمع شویم و بحث کنیم و حرفهایمان را یکی کنیم. این تنها راه رسیدن به اجماع میان هزاران کارگر است و گرنه هرکسی چیزی میگوید و تفرقه ایجاد میشود و صاحب کاران از آن سوء استفاده میکنند. از سوی دیگر در همین مجامع میشود نمایندگان واقعی خود را در تمام شرکت ها انتخاب کنیم و خودمان دخالتکر در روند مذاکرات در پیش رو باشیم.

همکاران چهار محال و بختیاری دستتان درد نکند و زنده باشید. اقدام به جایی کردید. به امید موفقیت برای همه کارگران پیمانی نفت

*اولتیماتوم مسدود کردن راه ورودی به پالایشگاه دوازدهم رانندگان شرکت امید کنگان درصورت عدم پرداخت حقوق معوقه

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:خبر دریافتی

رانندگان شرکت امید کنگان که هفته پیش در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات اقدام به بستن راه ورودی به پالایشگاه دوازدهم کرده بودند، بعلت اینکه مطالبات اردیبهشت ماه آنان هنوز پرداخت نشده است و وعده دروغین پیمانکار به آنها برای واریز طلبهایشان، تهدید به مسدود کردن راه در روز شنبه مورخه۱۶ مرداد کرده اند .

تعویق پرداخت دستمزدها یکی از مشکلات کارگران و بخش های مختلف شاغل در نفت و در همه مراکز کارگری است. یک خواست کارگران اعتصابی نفت پرداخت بموقع دستمزدها در هر ماه و تسویه حساب دستمزدهای پرداخت نشده است.

*ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه با برپایی تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش

روزجمعه 15 مرداد هم،جمعی ازکارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش زدند تا اعلام کنند حق طلبیشان همه روز برای دست یابی به مطالباتشان بقرارزیرادامه خواهدداشت:

- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا


*محمود صالحی: سخنی با کارگران کردستان بخصوص کارگران شهر بانه

این روزها دست های پنهان و ضد کارگری چند نفر که خود را نماینده کارگران ساختمانی معرفی می کنند عیان شده و طی اطلاعیه ای که از سوی روابط عمومی و شخص رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه صادر شده است.+ خطاب به مسئولان امنیتی اعلام شده که کارگر افغانستانی در شهر بانه دیده شده و باید با تمام توان اقدام به دستگیری و جمع آوری آنها کرد. در غیر اینصورت کارگران شهر بانه سکوت نخواهند کرد ، اعتصاب و اعتراض به این پدیده دور از انتظار نیست. مسئولان انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه می خواهند با هماهنگی ارگانهای امنیتی و اداری در کمترین زمان با افراد متخلف برخورد کنند. یعنی کارگران افغانستانی را به اتهام کار کردن دستگیر و آنها را به کشور خود دیپورت کنند.

کارگران کردستان !

اولا" : هیچ کارگر افغانستانی در شهرهای کردستان و بخصوص شهرستان بانه وجود ندارد به این خاطر که نصف مردم کردستان خودشان بیکارو در شهرهای دیگر ایران و یا کشورهای همسایه به دنبال کار هستند. حال اگر هم چند نفر کارگر مهاجر در شهرهای کردستان مشغول به کار باشند. این یک امر طبیعی است و هیچ کسی حق ندارد؛ معضلات جامعه نابرابر سرمایه داری را به سبد کارگران مهاجر بیاندازد.

دوما" : مشکلات بیکاری در ایران هیچ ربطی به وجود کارگران افغانستانی ندارد و این اظهارات تنها خدمت به مسئولان دولتی است که وضعیت معیشت و بیکاری را به پای کارگران مهاجر می نویسند.

سوما": مسئولان انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه برای حفظ موقعیت خودشان این اطلاعیه ها را صادر و می خواهد فیمابین کارگران کردستان و افغانستانی دشمنی به وجود بیاورد.

چهارما": اگر کارگر افغانستانی در شهر بانه وجود داشته باشند که نیست. ما باید با تمام توان از آنها دفاع کنیم تا کارفرمایان زالو صفت از آنها سوء استفاده نکنند و حق و حقوق آنها را پرداخت کنند.

ما کارگران کردستان سالهاست که در کشور های مختلف بخصوص در عراق و اقلیم کردستان مشغول کار هستیم و این را به خوبی درک کرده ایم که ما با کارگران جهان هم سرنوشت هستیم و باید متحدانه در مقابل ستم و استثمار کارفرمایان و دولت حامی آنها مبارزه کنیم.

نکته بسیار مهم این است که مکائیل صدیقی رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان در مورخ 14/11/99 با آقای عمر اسماعیل رئیس سندیکای کارگران ساختمانی زاخو جلسه تشکیل می دهند و در مورد مشکلات عدیده کارگران مهاجر گفتگو می کنند. رئیس سندیکای کارگران زاخو قول داده است تا از کارگران کردستان حمایت کنند و نگذارند کارفرمایان از آنها سوء استفاده کنند.

در ادامه دیدارها آقای صدیقی در تاریخ 29/11/99 با آقای پولا احمد رئیس سندیکای کارگران ساختمانی شهر سلیمانیه نشستی برگزار می کنند و در مورد کارگران مهاجر بحث و گفتگو کرده اند.

یعنی برای کارگران ایرانی هیچ مشکلی وجود ندارد که در کشورهای دیگر مشغول کار باشند و حتی به اصطلاح نماینده آنها برای اینکه کارگران مورد ظلم کارفرمایان قرار نگیرند با مسئولان سندیکای اقلیم کردستان جلسه تشکیل می دهد . مسئولان سندیکای سلیمانی و زاخو در جلسات مذکور قول مساعد ت داده اند که نگذارند کارگران ایرانی مورد ظلم کارفرمایان قرار بگیرند.

به نظر ما این عمل مسئولان سندیکای کارگران اقلیم کردستان عملی کاملا" منطقی و در راستای منافع طبقاتی ، طبقه کارگر است.

اما متااسفانه از طرف یکی از اعضای کانون انجمن های صنفی استان کردستان. (انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بانه ) طی چندین اطلاعیه از مسئولان امنیتی و اطلاعاتی درخواست می کنند تا با شدت تلاش کنند که کارگران افغانستانی را که در بانه مشاهده شده اند ، دستگیر و آنها را به جرم اینکه در شهرستان بانه مشغول کار هستند به کشور خودشان دیپورت کنند.

سئوال این است که چرا مسئولان کانون انجمن های صنفی استان کردستان در مقابل این عمل ضد کارگری مسئولان انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه سکوت کرده اند.؟

ما شاهد هستیم که کارگران و فعالان کارگری استان کردستان هر ساله در میادین شهرها سرود انترناسیونال سر می دهند و برای این منظور هزینه های سنگینی پرداخت کرده اند. حال نباید در مقابل این تعرض آشکار انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بانه به کارگران افغانستانی سکوت کنند. ما ضمن محکوم کردن این تعرض آشکار به منافع طبقاتی طبقه کارگر از همه فعالان و کارگران می خواهیم که این عمل ضد کارگری انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بانه بخصوص رئیس آن انجمن را محکوم و نگذاریم بذر کینه و چند دستگی در میان کارگران به وجود بیاید.

15/4/1400

*پیام انجمن‌های زیست محیطی کردستان بە مناسبت جانباختن نیروهای مردمی داوطلب و فداکار زیست محیطی در تنگە "هایقر" واقع در کوەهای فیروز آباد استان فارس در روزهای ۱۱و۱۲مرداد ماە ۱۴۰۰

محکمه خون شهداء محکمه عدلیست

که ما را در آن به محاکمه می‌کشند

هر روز داغی را با داغ‌ دیگر به فردا می سپاریم. ما را عادت داده اند به فاجعه، به بحران و ویرانی اما تا چراغ این راه ناهموار شهیدانند و دلاورانی که با خون الفبای زندگی را به ما آموخته‌اند خواهیم ایستاد و همچون درختان ایستاده خواهیم مرد.

ما درد فقدان یاران را با جان و دل زیسته‌ایم و آن قدم هایی که اراده‌ی آبادانی را دارند به خوبی می‌شناسیم. می‌دانیم چه سخت است دیدن سوختن جنگل و چه سخت‌تر تعلل در پیمودن راهی که باید طی شود. شیب‌ها را و دلهره باد مخالف در پیکار آتش و دستان خالی را زیسته‌ایم. نفس‌های از رمق افتاده و سختی جغرافیا در آوردگاهی بی پناه و چشم به راه را با جسم و جان فرسوده‌ایم اما مگر می توان بی وفا بود و از کنار ناله‌های زاگروس مادر و حامی و پشتیبان و پناه هزاران ساله گذشت و بر خود اسم آدمی گذاشت؟

خبر شهادت چهار دلسوز داوطلب استان فارس برای ما یادآور قدم‌های شریف و امید است، خاطره قدم به قدم شهیدان سبز مریوان و پاوه را زنده می‌کند که بر همان خط از رشادت و فداکاری جان به آینده روشن تقدیم کردند. با تمام وجود درک میکنیم که پشت آن تیترهای ساده انگارانه چه رنج‌ها و دردهایی نهفته است که روزی سر بر خواهند آورد. بهزادی‌ها از این روز به بعد زایشگر اندیشه‌ای خواهند بود که تنها آیندگان خواهند توانست افق‌های وسیع و پر از سرافرازی آن را به خوبی ببینند.

ما انجمن‌ها و فعالان زیست محیطی کوردستان متاسفیم که جنگل‌هایمان پیوستە در حال سوختن و نابودی هستند و مردمان آگاە و دلسوز این سرزمین به جای ژینایی و آبادانی باید جان عزیز خود را بر کف گذاشته و در راه نگهداشت همین مقداری هم که مانده، با دستانی خالی، راهی سخت‌ترین شرایط شوند و هواپیماها و بالگردهای مخصوص اطفا حریق وطن در ترکیه مشغول خاموش نمودن جنگلها می‌باشند!!

خون این شهیدان پاسخی روشن بود به وضعیتی که انکار می شود و اعتراضی است جدی به بی تفاوتی‌ها، دروغ‌ها، نا کارآمدی‌ها، بی مسولیتی‌ها و کژراهه رویی‌هایی که نباید وجود می‌داشت تا سرنوشت این کهن زیست بوم اینگونه رقم خورد.

آنچه شرم آور است نگاە کالایی بە میراث طبیعی این سرزمین و بهاندادن بە جان انسانها از سوی نامسولان و توجیه گران مسیر تباهی است.

ما به عنوان انجمن ها و فعالان زیست محیطی کوردستان بی مسئولیتی دستگاەها را نسبت بە طبیعت و نگاە کاسبکارانە بە آن را محکوم نموده و بە دولت اعلام می‌داریم کە در این رابطە بە وظایف قانونی خویش عمل نموده و مسایل مربوط به آتش سوزی جنگل ها و تخریب سرزمین را به جد پیگیری و در اولویت قرار دهند و عاملین و آمرین این آتش سوزی‌ها در هر کجا بوده به میز محاکماتی در خور و عادلانه کشاند و اجازه نداد آتش سوزی و تخریبی با عاملیت عمدی باقی بماند.

بدینوسیله پشتیبانی و آمادگی خود را جهت یاری رساندن بە همراهان سبز اندیشمان در استان فارس با اعزام تیم‌های عملیاتی جهت اطفای حریق اعلام می‌نماییم.

از طرف انجمن‌های زیست محیطی کوردستان

14 مرداد ماە 1400

اخباروگزارش های کارگری 14 مرداد ماه 1400

- کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه درراه دست یابی به مطالباتشان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری وراهپیمایی درسطح شهرستان شوش

- بیانیه کانون صنفی معلمان در مخالفت با تصویب طرح موسوم به «صیانت از کاربران در فضای مجاز»

- سومین روزاعتصاب رانندگان ترانزیت در پایانه مرزی میرجاوه سیستان و بلوچستان دراعتراض به عدم باسکول کردن کامیون هایشان توسط گمرک پاکستان

- تجمع اعتراضی اهالی روستای مالک آباد اراک نسبت به تصرف اراضیشان توسط سازمان اوقاف مقابل اداره کل دادگستری استان

- جان باختن 2 کارگرجوان درتهران درحادثه سقوط یک اتاقک فلزی از یک دستگاه جرثقیل تاور کرین

- مرگ یکی از کارگران کارخانه سیمان کارون

- جان باختن یکی از کارکنان جوان شرکت نفت گچساران براثرکرونا

*کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه درراه دست یابی به مطالباتشان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری وراهپیمایی درسطح شهرستان شوش

روز پنج شنبه 14 مرداد، کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه در بیست چهارمین روز ازدور جدید حق طلبیشان به تجمع مقابل فرمانداری وراهپیمایی درسطح شهرستان شوش ادامه دادند.

امروز همچون روزهای گذشته کارگران هفت تپه باایراد سخنرانی وسردادن شعارها ضمن بنمایش گذاشتن خشم و اعتراضشان نسبت به برخورد منفعلانه مسئولان خواستارپاسخ هرچه سریعتر به خواسته هایشان بقرارزیرشدند:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا


*بیانیه کانون صنفی معلمان در مخالفت با تصویب طرح موسوم به «صیانت از کاربران در فضای مجاز»

اگر زیستن در چنبره دروغ ستون اصلی نظام باشد، پس جای شگفتی ندارد که مهم‌ترین تهدید برای آن زیستن در دایره حقیقت و واقعیت باشد. (واتسلاف‌ هاول)

این متن خطاب به آنانی نیست که مصداق «صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَرْجِعُونَ‌» هستند. با جهان واقعی و واقعیات پیرامون‌شان قطع ارتباط کرده‌اند و تنها به انحصار بیشتر قدرت و ثروت می‌اندیشند و ناتوان از اندیشیدن (... فَهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ) همچنان در مسیر نیاکان عقیدتی خود، خط تحریم آب لوله‌کشی شده، چراغ برق، مدرسه های جدید، رادیو، تلویزیون، ویدیو، ... را دنبال می‌کنند و برخلاف توهم رسیدن به انحصار کامل قدرت، برسر شاخ نشسته، بن می‌برند. تصویب این طرح هیچ مصونیتی برای آن‌ها به ارمغان نمی‌آورد.

روی سخن با آنانی است که می‌توانند درک کنند جهان پیرامون‌شان به طور دائم و با سرعت در حال تغییر و تحول است، الگوی حکمرانی کره شمالی و حتی چین برای این کشور شدنی و راهگشا نیست.

طرح موسوم به «صیانت... » مغایر با روح قانون اساسی، بند ۶ اصل دوم، بند ۲ اصل چهل‌و‌سوم، اصل نهم، همچنین قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و... است.

طراحان آن اگرچه با وارونه‌سازی مفهوم واژگان به شیوه حکومت ‌های تمامیت خواه(توتالیتر)، سعی در پنهان ساختن هدف واقعی خود داشته‌اند، لیکن خود این اقدام نشان می‌دهد اولا به خوبی می‌دانند که طرح آن‌ها ماهیتی مغایر با منافع و مصالح عمومی جامعه دارد، دوم این که هیچ ربطی با مشکلات و مصائب روزافزون ملت نداشته، تحقیقاً مشکلات بخش‌های وسیعی از جامعه را به نهایت می‌رساند، امکان ارتباط علمی دانشجویان، اساتید دانشگاه و معلمان با مراکز علمی بین‌المللی از طریق فضای مجازی را از بین می‌برد و تنها منافع برخی باندهای قدرت را تامین می‌کند که الزاما تامین کننده منافع کل حاکمیت هم نیست.

تجربه چهار دهه گذشته نشان داده که ممنوعیت و بگیر و ببند به ویژه برای آن چه با زندگی و معیشت بخش وسیعی از مردم گره خورده، جز تضعیف مقبولیت و مشروعیت حاکمان، بی‌اعتباری قانون و قانون‌گذار، عرف و عادت شدن زیرپا گذاشتن قانون برای شهروندان عادی، افزایش و انباشت نارضایتی‌های در حد انفجار کنونی، عمیق‌تر شدن شکاف ایجاد شده میان حکومت با مردم، ... حاصلی ندارد.

کانون صنفی معلمان ضمن ابراز مخالفت جدی با ارائه، تصویب احتمالی و اجرایی نمودن این طرح، از همه نهادهای مدنی در حوزه‌های مختلف، صاحب‌نظران، دلسوزان و عقلایی که هنوز از قطار قدرت انحصاری، بیرون رانده نشده‌اند و... انتظار دارد از همه تریبون‌های ممکن، برای مخالفت با این طرح استفاده کنند و کشور را بیش از این اسیر مخاطرات مجموعه‌ای تمامیت‌خواه که اگر به صداقت‌شان شک نکنیم، قطعا باید در عقلانیت‌شان در تدبیر امور تردید کنیم، نکنند.

۱۴مرداد۱۴۰۰

کانون صنفی معلمان ایران(تهران)

*سومین روزاعتصاب رانندگان ترانزیت در پایانه مرزی میرجاوه سیستان و بلوچستان دراعتراض به عدم باسکول کردن کامیون هایشان توسط گمرک پاکستان

روزپنج شنبه 14 مردادبرای سومین روز متوالی،رانندگان ترانزیت در پایانه مرزی میرجاوه سیستان و بلوچستان به اعتصابشان برای اعتراض به عدم باسکول کردن کامیون هایشان توسط گمرک پاکستان ادامه دادند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،رانندگان ترانزیت پایانه مرزی میرجاوه از روز دوشنبه 12مرداد ماه 1400 اقدام به اعتصاب وتجمع مقابل درب پایانه کرده اند.

بنابهمین گزارش ،رانندگان پایانه مرزی میرجاوه در نقطه صفر مرزی اقدام به خاموش کردن خودروهای خود کرده و خبر از عدم تردد داده اند.

رئیس پایانه مرزی میرجاوه علت اعتصاب رانندگان ترانزیتی را عدم باسکول کردن کامیون ها توسط گمرک پاکستان عنوان کرده است که باعث صف های طولانی و معطلی سه و چهار روزه رانندگان شده است.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای مالک آباد اراک نسبت به تصرف اراضیشان توسط سازمان اوقاف مقابل اداره کل دادگستری استان

روزپنج شنبه 14 مرداد،حمعی از اهالی روستای مالک آباد اراک برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تصرف اراضیشان توسط سازمان اوقاف دست به تجمع مقابل اداره کل دادگستری استان مرکزی زدند.


*جان باختن 2 کارگرجوان درتهران درحادثه سقوط یک اتاقک فلزی از یک دستگاه جرثقیل تاور کرین

صبح روزپنج شنبه 14 مرداد،2 کارگر 28 و30 ساله تبعه افغانستان حین کاردرارتفاع روی نمای یک ساختمان 20 طبقه در یک پروژه واقع در میدان دریاچه، خیابان جوزانی شرقی تهران براثر سقوط اتاقک فلزی حاملشان از یک دستگاه جرثقیل تاور کرین دردم جان باختند.

*مرگ یکی از کارگران کارخانه سیمان کارون

“متاسفانه روز چهارشنبه سیزدهم مردادماه هزار و ‌چهارصد بعد از پیاده شدن کارگرها از سرویس ، همکاران متوجه بیهوشی کارگر زحمتکش و عزیز اقای محمد ولی پور راکی در اتوبوس سرویس کارگران میشوند.

سریعا اقدامات لازم انجام میپذیرد.

پس از معاینات مشخص میشود وی سکته کرده که پس از تلاش زیاد اقای شهنی و دکتر شهر گلگیر حدود ۵۰ دقیقه متاسفانه وی دارفانی را وداع گفت.

مرحوم محمد ولی پور راکی یکی از کارگران جذب نیرو با حداقل دستمزد بود که از دهه هفتاد به دلیل نابرابری در اجرای عدالت و نداشتن سواد کافی هیچ‌گاه جذب شرکت نشد و در بارگیرخانه با حداقل دستمزد زحمت میکشید.

ریه های مرحوم راکی انباری از گرد و خاک سیمان بود.”

ارسالی از طرف کارگران کارخانه سیمان کارون به اتحادیه آزاد کارگران ایران

*جان باختن یکی از کارکنان جوان شرکت نفت گچساران براثرکرونا

روز پنج شنبه 14 مرداد،مهندس اصغر رشیدی از کارکنان جوان اداره خدمات مهندسی شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران براثر بیماری کرونا جان خود را از دست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید