- تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پارس جنوبی در میدان کاکتوس عسلویه - تجمع اعتراضی کارگران شرکتی برق منطقهای تهران نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب شرکت - اعتصاب کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان - یازدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان
- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
- تجمع اعتراضی کارشناسان بهداشت حرفهای نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- اسنپفود: از استثمار خلاقانه تا اعتصاب متحدانه
- کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه اول تیرماه 1400
- یورش مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب و ضبط وسایل شخصی وی
- تجمع اعتراضی کشاورزان خشمگین شرق اصفهان نسبت به بیآبی مقابل استانداری و سلاخی کردن گاوها
- دومین روز اعتراض گاوداران دامغان نسبت به قطعیهای مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین
- جان باختن یک کارگرساختمانی در قم براثرسقوط درچاه بدنبال برق گرفتگی
- کارگر سیمبان اداره برق لاهیجان هم براثر برق گرفتگی به کما رفت
*تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پارس جنوبی در میدان کاکتوس عسلویه
روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه بخشهایی از کارگران و کارکنان ارکان ثالث و پیمانکاری شاغل در مراکز مختلف کاری در پارس جنوبی بنابر هماهنگی و فراخوان از پیش اعلام شده قبل از حضور در محل کار، ساعت ۷ صبح در میدان کاکتوس عسلویه تجمعی یکساعته برپا کردند.
این کارگران که از بخشهای بهرهبرداری و تعمیر و نگهداری هستند خواهان افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان، اجرای طرح اقماری ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت، حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کارفرما و نیز برچیده شدن تبعیض کاری و حقوقی خود با نیروهای رسمی صنعت نفت، حق ایجاد تشکل مستقل و همچنین تحقق دیگر مطالبات خود هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰
تصاویر:
گزارشات رسانه ای شده:
1- تجمع کارگران پیمانکاری نفت در پارس جنوبی
کارگران پیمانکاری نفت در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به محقق نشدن مطالبات خود تجمع کردند.
کارگران ارکان ثالث شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در اعتراض به سخنان وزیر نفت در کمیسیون انرژی مجلس و نادیده گرفتن مطالبات قانونی خود بار دیگر امروز (شانزده تیر) در میدان کاکتوس تجمع کردند.
این تجمع در ادامه اعتراضات کارگران پیمانکاری نفت است که از مدتی پیش آغاز شده است.
2- پایانِ تجمع کارگران عسلویه/ تاکید کارگران: دو هفته بیکاری حق مسلم ماست!
تجمع یکساعته کارگران پیمانکاری پارس جنوبی خاتمه یافت.
کارگران پیمانکاری پارس جنوبی از خاتمه تجمع صنفی خود در میدان کاکتوس عسلویه خبر دادند. این کارگران با بیان اینکه تجمع یکساعته ما در اعتراض به عدم شنیده شدن صدایمان بود، خواستار برقراری عدالت مزدی و تامین حق مرخصی دو هفتهای برای کارگران ارکان ثالث شدند.
این کارگران با بیان اینکه نه از وزارت کار و نه از نمایندگان مجلس، آبی برای ما گرم نمیشود، توجه به مطالبات رسمیها و افزایش سقف حقوق آنها تا 21 برابر کف حقوق را نشانهی دیگری از بیعدالتی میدانند و میگویند: زحمات ما به نفع رسمیها تمام شد؛ حالا انتظار دارند اعتراض نکنیم و به دریافت حقوق بسیار حداقلی که یکپنجم رسمیهاست قانع باشیم؛ این به معنای عدالت نیست!
آنها تجمع یکساعته امروز را نشانهای از نارضایتی خود میدانند و میگویند: اگر فکر کردهاند ما به اصلاحات ناچیز و عدم تغییر ساختاری وضعیت، رضایت می دهیم اشتباه کردهاند؛ ما میخواهیم پیمانکاران حذف شوند؛ حداقل حقوقمان به 12 میلیون تومان برسد و حق ایجاد تشکلهای آزاد را داشته باشیم.
*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی برق منطقهای تهران نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب شرکت
روز سه شنبه 15 تیر، کارگران شرکتی برق منطقهای تهران برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب این شرکت تجمع کردند.
*اعتصاب کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان
روز چهارشنبه 16 تیر، کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان(شاغلین در محور ریلی هشترود تا سلماس) برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان حدود 10 تا 20 دقیقه کار در ایستگاههای مختلف را متوقف کردند.
کارگران معترض با اشاره به بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از گذشت 107 روز از آغاز سال جدید کارگران نگهداری خطوط ریلی ناحیه آذربایجان فقط حقوق فروردین ماه خود را دریافت کردهاند.
کارگران امور نگهداری خطوط ابنیه فنی آذربایجان افزودند: درحالی دو ماه حقوق طلبکاریم که با پذیرش پیشنهاد کارفرما مبنی بر پرداخت حقوق در پانزدهم هر ماه با دو ما تاخیر کنار آمده بودیم. بنابراین کارفرما میبایست هر ماه پانزدهم، حقوق کامل دو ماه پیش کارگران را پرداخت کند. یعنی درحال حاضر حقوق اردیبهشت کارگران پرداخت نشده و ما در آستانه سومین ماه قرار داریم.
آنها ادامه دادند:براساس برنامه زمانبندی شده، نمایندگان کارگران با کارفرما، قرار بود حقوق و دستمزد اردیبهشت ماه کارگران تا پانزدهم تیر ماه به حساب کارگران واریز شود اما هنوز محقق نشده است.
کارگران نگهداری آذربایجان همچنین گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن به موقع حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمیبرند.
کارگران معترض اضافه کردند: در حال حاضر کسی در راه آهن آذربایجان پاسخگو نیست تا به مشکلاتمان رسیدگی کند.
به گفته کارگران ابنیه فنی ناحیه آذربایجان درکنار عدم تحقق برخی مطالبات کارگران در این واحد ریلی، کارگران با قراردادهای موقت کار، امنیت شغلی خود را در خطر میبینند.
*یازدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان
روز چهارشنبه 16 تیر برای یازدهمین روز متوالی، کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به عدم تمدید قراردادهای کاریشان دست به تجمع دراین مجتمع زدند.
قابل یادآوری است که 160کارگر بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بدلیل تمدید نشدن قرادادهای کاریشان از کاربیکارشدند.
گزارش رسانه ای شده:
کارگران فصلی دفع آفات هفت تپه تجمع کردند
گروهی از کارگران فصلی شاغل در واحد دفع آفات مجتمع کشت و صنعت هفت تپه برای پیگیری وضعیت شغلی خود تجمع کردند.
منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفتتپه گفتند: صبح امروز شنبه (۱۶ تیر ماه) شماری از جمعیت حدود ۱۷۰ نفری کارگران دفع آفات مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان مدیریت مجتمع خواستار پیگیری وضعیت شغلی خود با کارفرما شدند.
یکی از کارگران حاضر در این اجتماع گفت: اعتراض امروز کارگران فصلی واحد دفع آفات برای مشخص شدن وضعیت شغلی آنها برپا شده است. این کارگران به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از فصلی به قراردادی هستند.
به گفته وی، باتوجه به اینکه حِرفِه یک کارگر فصلی دفع فات همانند کارگران فصلی نیبر مجتمع موقتی است، کارگرانی که این حرفه را انجام میدهند تنها در طول فصل بهرهبرداری به صورت موقت به کار سمپاشی مزارع و کندن علفهای هرز گرفته میشوند و مابقی فصول سال بیکار هستند بنابراین درخواست این گروه از کارگران از مدیریت مجموعه عقد قرارداد چندین ماهه است تا امنیت شغلی داشته باشند.
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز چهارشنبه 16 تیر، کارگران شهرداری زنجان از ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خبردادند.
کارگران شهرداری زنجان به خبرنگاررسانه ای گفتند: علارغم دستور کتبی مدیر کل کار استان زنجان هنوز شهرداری از اجرای طرح طبقهبندی مشاغل بیش از هزار کارگرفضای سبز وخدماتی خوداری میکند.
آنهاافزودند: سال گذشته به دنبال درخواست کارگران فضای سبز و خدماتی شهرداری زنجان مبنی بر لزوم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای افزایش دستمزدهایشان، محمدرضا یوسفی (مدیرکل کار استان زنجان) با ارسال نامهای از شهردار زنجان خواست طبق قانون کار برای افزایش دستمزد کارگران شهرداری، طرح طبقهبندی مشاغل را در این واحد خدمات شهری اجرا کند.
او با بیان اینکه طبق دستور مدیرکل کار، شهرداری زنجان موطف شده بود از فروردین ماه طرح طبقهبندی مشاغل را برای همه کارگران خدماتی و فضای سبز اجرا کند، افزود: در حال حاضر بیش از سه ماه از نامهی مدیرکل کار میگذرد اما شهرداری هنوز هیچ اقدامی برای انجام آن نمیکند.
کارگران شهرداری زنجان با بیان اینکه چرا اجرای چنین طرحهایی دلبخواهی است و ما باید از مزایای چنین طرحی که در قانون هم به اجرای آن تاکید شده است محروم باشیم، افزودند: وقتی دستمزدها آنچنان پایین است که با حداقل دستمزد به اضافهی مزایای مزدی نمیتوان حتی یک سوم هزینههای ماهانهی زندگی را تامین کرد، تنها امید ما کارگران؛ شمول قانون کار به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است. بنابراین یگانه راهکاری قانونی که میتواند برای ما کارگران امکان تحرک طبقاتی و پیشرفت جایگاه شغلی را فراهم کند، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است.
آنهااضافه کردند:بر اساس ماده 50 قانون کار اگر کارفرما اقدام به اجرای این طرح نکند، اداره کار میتواند طرح را تهیه و اجرا کند ضمن اینکه کارفرما مکلف به پرداخت جریمه و مابهالتفاوت مزد ناشی از اجرای طرح، به همه کارگران است.
کارگران شهرداری زنجان با بیان اینکه اجرای طرح طبقهبندی، یک حق مسلم قانونی است، در پایان گفتند: ما کارگران، صرفاً به دنبال حقوق قانونیخود هستیم و چیزی فراتر از حقوق قانونی نمیخواهیم لذا درخواست میکنیم هم اداره کل کار و هم شهرداری زنجان هرچه سریعتر این موضوع را پیگیری کنند تا مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش حل شود.
*تجمع اعتراضی کارشناسان بهداشت حرفهای نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
روز چهارشنبه 16 تیر، کارشناسان بهداشت حرفهای برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تجمع کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان خواهان تفکیک مرکز سلامت محیط و کار، ابطال و توقف دستورالعمل ممیزی بهداشت کار، توجه به مواد 106 و 109 قانون کار، ابلاغ دستورالعمل تعیین صلاحیت مسئولن بهداشت حرفهای، عدم تشکیل کمیتههای حفاظت و بهداشت کار مراکز بهداشتی درمانی و واگذاری اندازهگیری بهداشت حرفهای که سالهاست به بخش خصوصی واگذار شده است، هستند.
*اسنپفود: از استثمار خلاقانه تا اعتصاب متحدانه
در آغاز تابستان داغ ۱۴۰۰، خاطرۀ پاییز سرد سال پیشِ دوباره زنده شد: اعتصاب سراسری پیکهای اسنپفود در تهران، اختلال در جابجایی کالاها، داغ شدن خطوط پشتیبانی اسنپفود و پیامهای خطایی که پشت سر هم بر صفحۀ این اپلیکیشن نقش میبستند!
داستان، همان داستان است: طمع اسنپفود و انواع حسابگریهای «مبتکرانه» برای مکیدن شیرۀ جان بایکرها.
اواخر ماه پیش بود که پیکهای اسنپ فود در بخشهایی از تهران (هفت تیر، یوسفآباد و عباسآباد) ساعاتی دست به اعتصاب پراکنده زدند که در یک مورد به خط و نشان کشیدن لباسشخصیها برایشان ختم شد. چند روز بعد در اول تیرماه بایکرها قصدِ اعتصاب هماهنگ و سراسری داشتند، اما تا بوی اعتصاب جدید به مشام اسنپفود رسید، با دستپاچگی در دقیقۀ نود و شب قبل از اعتصاب خبر از افزایش ناقابل هزار تومانی کرایۀ پایه داد. با این حال عزم و اتحاد بایکرها برای اعتصاب سست نشد و دو هفته بعد از آن ماجرا جان تازهای گرفت. چرا؟ چون خواستههای اصلیشان همچنان پابرجا مانده بود: کرایۀ پایه همچنان شکاف زیادی با تورم افسارگسیخته دارد؛ این در حالی است که تورم کالاهای سوپرمارکتی و غذای رستورانها، به همان نسبت درآمد اسنپفود از جابجایی سفارشها را افزایش داده. با این وجود شرکت بنا ندارد که سهم بایکرها را از این افزایش درآمدهای میلیاردی خود بپردازد. اینجاست که خواست افزایش کرایۀ پایه متناسب با تورم (به حداقل ۱۲ هزار تومان) در دستور اعتصاب قرار گرفته.
کار تماموقت، مُزد آزادکار:
از توطئۀ «شیفتبندی» و «گارانتی» تا «کاهش سقف کنسلی»
علاوه بر پایینبودن مُزد، خردادماه امسال شرکت یک قدم جدید برای افزایش شدت کار بایکرها و محدودتر کردن کنترل زمان کارشان برداشت و بعد از زدوبند با برخی نمایندگان، سقف مجاز کنسلی روزانه و هفتگیِ سفارشها را برای پیکهای موتوری کاهش داد و به ترتیب به ۲۵ و ۲۰ درصد رساند. این در حالی است که بنا به اظهار خود بایکرها امسال متوسط ساعت کاری هر فرد روی موتور به ۱۰ الی ۱۴ ساعت هم رسیده و با این تصمیمِ شرکت، وقت نفس کشیدن هم نخواهند داشت. نگاهی به آمار تصادفاتی که در همین هفتههای گذشته به خاطر خستگی و فشار کاری منجر به جان باختن یا نقص عضو شده، گویای تبعات مهلک این دست اقدامات برای افزایش شدت کار است.
این اولین بار نیست که مدیریت شرکت، کنترل بایکرها بر زمان و انتخاب سرویسهایشان را محدودتر میکند. مثلاً با اعتراض پارسالِ بایکرها جلوی توطئۀ طرح «شیفتبندی» گرفته شد، اما شرکت مفاد مشابه آن طرح را اینبار در بستۀ جدیدی با عنوان «طرح گارانتی» اجرا کرد؛ طرحی که رانندگان را – در ازای مبلغ معینی- ملزم به کار بیوقفۀ روزانه بین ۸ الی ۱۲ ساعت (بدون حق کنسلی سفارش) میکند. گرچه عضویت در این طرح در این مرحله فعلاً داوطلبانه است، اما به محض آنکه آمار بایکرهای فعال در آن زیاد شود، احتمال حذف یا محدودتر کردن فعالیت آزادکاری از طریق کاهش توزیع سفارشها بین بایکرهای خارج از این طرح بیشتر میشود.
با چنین طرحهایی عملاً پیکهای موتوری از یک «آزادکار» به «کارگر تماموقت» اسنپفود تبدیل میشوند، منتها بدون آنکه از حقوق و مزایای یک «کارگر» -مثل حداقل دستمزد و بیمۀ تأمین اجتماعی- بهرهمند شوند!
با تمام این ملاحظات، خواست دیگر اعتصاب آنست که سقف مجاز برای کنسل کردن سفارشها، اگر نه بیشتر، اما حداقل به شیوۀ قبل محاسبه شود (یعنی احتساب «هفتگی» بهجای «روزانه» و تا سقف ۳۰ درصد).
مشکل خطای نقشه نیز به قوت خود باقی است و تا زمانی که خطای لوکیشن نقشه حل نشود، افزایش کرایهها صرفاً روی کاغذ میمانند و شرکت از این به اصطلاح «خطای فنی» (که غیرعمد بودن آن محل تردید است) برای دزدی از مُزد پیکها استفاده میکند.
درسهای تکرارپذیر
اعتصاب سال پیش با درسهایی خاتمه یافت که جا دارد در آستانۀ اعتصاب جدید یادآوری شوند:
۱- نمایندگی: امسال هم مجدداً نمایندههایی خودسرانه (و بدون موافقت عموم بایکرها) با مسئولان شرکت به توافقاتی رسیده بودند که مورد اعتراض رانندگان موتوری قرار گرفت (مثل ماجرای کاهش سقف کنسلی سفارشها که تا چند روز بعد از اجرا خیلیها روحشان هم خبر نداشت). در صورتی که نماینده نه حق دارد نظری به جز نظر اکثریت جمع را در جلسات مذاکره انعکاس دهد و نه حق دارد پیشنهاد مدیریتِ شرکت را بدون مشورت با بدنۀ بایکرها پشت درهای بسته تصویب کند. نمایندگی یک سِمَت اختیاری است و به معنای دادنِ چک سفیدامضا به فرد نیست. اگر نمایندههایی به هر دلیل (امتیاز یا تهدید) به «سخنگوی شرکت» بدل شدهاند، باید در هر زمان قابل عزل باشند. به همین خاطر ضروری است که نمایندگی، چرخشی باشد تا هم باعث محافظهکاری و منافع خاص نماینده نشود و هم دیگران فرصت این تجربه را داشته باشند.
۲- بیمه و حقوق کارگری: پیکهای موتوری اسنپفود، اسماً «آزادکار» ولی عملاً به اندازۀ یک «کارگر» و بیشتر برای شرکت کار میکنند و به همین خاطر میبایست از حقوق کارگری -حداقل دستمزد، بیمه، تعطیلات و غیره- برخوردار شوند. این دستاوردی است که اخیراً ۷۰ هزار رانندۀ شرکت اوبر در بریتانیا پس از یک جدال به آن دست یافتند؛ پس نه فقط شدنی است، بلکه هر روز تعداد بیشتری از بایکرهای اسنپفود نسبت به ضرورت و اهمیت مبارزه برای آن هوشیار میشوند.
۳- اتحاد با رانندگان اسنپ باکس: یکی از دلایل اعتصاب پارسال اسنپفود، اعتراض به انتقال برخی سفارشهایشان به موتوریهای اسنپباکس بود. شرکت هنوز از حربۀ رقابت و اختلافاندازی بین این دو دسته برای کاهش مُزد هر دو استفاده میکند و سال قبل حتی از رانندگان باکس برای اعتصابشکنی علیه رانندگان فود استفاده کرده بود. تنها راه مقابله با این معضل، هماهنگی با موتوریهای اسنپباکسی برای اعتراضات مشترک و افزایش کرایۀ سالانه متناسب با تورم است. به جای تقویت این شکاف و اختلاف مصنوعی، باید نوک حمله را به سمت مدیریت شرکت بهعنوان مسبب اصلی اوضاع نابسامان بایکرها گرفت. بدیهی است کسب دستاوردهای بزرگ مثل بیمه یا حداقل دستمزد، بدون متحد کردن سایر کارکنان اسنپ و غلبه بر شکافهای مصنوعی قومیتی (بین ترکمن و غیرترکمن) ممکن نیست.
۴- مقابله با اعتصابشکنی: همانطور که بارها خود پیکها گفتهاند، به آن دسته از همکارانی که به خاطر مشکلات مالی از شرکت در اعتصاب طفره میروند، میتوان با زبان دوستانه توضیح داد که موقتاً در زمان اعتصاب برای سایر شرکتهای دلیوری یا رستورانها کار کنند؛ برخورد با همکاران اعتصابشکن در قدم اول با زبان اقناعی باشد و روشهای قهری مثل پنچر کردن لاستیک موتور را تا حد امکان به آخرین مرحله و از سر اجبار موکول کرد.
کمیته عمل سازمانده کارگری - ۱۵ تیر ۱۴۰۰
*کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه اول تیرماه 1400
توضیحات
رخداد
تحت نظر بخش
محل خدمت
شهرداری شهر
تاریخ
شماره
سندیکاری رانندگان اتوبوسرانی تهران و حومه اعلام حمایت خود را نسبت به اعتصابات کارگران نفت اعلام کردند
حمایت
دولتی
اتوبوسرانی
تهران
01/04/1400
1
در حمایت از کارگر زندانی اسماعیل گرامی امضا جمع کردند
جمع اوری امضا
دولتی
اتوبوسرانی
تهران
04/04/1400
2
نسبت به 6 ماه عدم پرداخت حقوق و 10 ماه بیمه مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند
تجمع
دولتی
کل بخش ها
خرمشهر
12/04/1400
3
نسبت به 6 ماه عدم پرداخت حقوق و 10 ماه بیمه مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند
راهپیمایی
دولتی
کل بخش ها
خرمشهر
13/04/1400
4
با تجمع مقابل سازمان اتوبوسرانی نسبت به عدم پرداخت 120 تن از پرسنل سازمان دست به تجمع زدند
تجمع
دولتی
اتوبوسرانی
آبادان
14/04/1400
5
تجمع مقابل ایستگاه هشتگرد به دلیل عدم واریز حقوق و حق بیمه برای چندمین بار در سال جاری دست به تجمع زدند
تجمع
خصوصی
مترو
تهران
15/04/1400
6
نسبت به تغییر وضعیت تبعیض آمیز دست به اعتراض جمعی و صدور بیانیه زدند
بیانیه
دولتی
کل بخش ها
اراک
15/04/1400
7
*یورش مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب و ضبط وسایل شخصی وی
امروز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ساعت ۱۱ صبح مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب مراجعه کرده و با اعلام اینکه مأمور آب هستند به داخل منزل رفته و اقدام به بازرسی کل منزل وی نمودند.
این مأموران وسایل الکترونیکی از جمله گوشیهای موبایل زرتشت و دیگر اعضای خانواده، کاپشن آتشنشانی او، تلویزیون و دستگاه گیرنده ماهواره و تابلویی را که بر دیوار منزل بود را ضبط کرده و با خود بردهاند.
درنهایت هم احضاریهای به زرتشت احمدی تحویل داده که طبق آن باید روز شنبه به بازپرسی دادگاه انقلاب شهریار مراجعه نماید.
زرتشت احمدی راغب کارگر اخراجی آتشنشانی شهریار است که مدتهاست به اخراج خود از کار اعتراض دارد و تاکنون چندین بار بخاطر این اعتراضاتش و دیگر فعالیتهای حقوق بشری توسط وزارت اطلاعات دستگیر و زندانی شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران این اقدام مأمورین اطلاعاتی و احضار این کارگر اخراجی را قویاً محکوم مینماید و خواستار پایان دادن به احضار و اذیت و آزار فعالین کارگری و مدنی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰
*تجمع اعتراضی کشاورزان خشمگین شرق اصفهان نسبت به بیآبی مقابل استانداری و سلاخی کردن گاوها
روز چهارشنبه 16 تیر، کشاورزان خشمگین شرق اصفهان برای اعتراض به بیآبی مقابل استانداری تجمع کردند و گاوهایی را که توان تامین آب وعلوفه برایشان را ندارند سلاخی کردند.
اصفهان تجمع کردند و گاوهایی را که دیگر توان تامین آب و علوفه آن را ندارند، سلاخی کردند!
*دومین روز اعتراض گاوداران دامغان نسبت به قطعیهای مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین
روز چهارشنبه 16 تیر، گاوداران دامغان دردومین روز اعتراضشان نسبت به قطعیهای مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین این شهرستان زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،گاوداران پس از مدتی تجمع مقابل فرمانداری دامغان به منظور رسیدن به نتیجه، به سمت دفتر بهارستان نشین رفتند.
آنها با حمل پلاکاردهای حاوی شعارهایی همچون «کاش گاوهایمان به جای شیر نوشابه تولید می کردند»، «آب معدنی 6000 تومان و شیر 4500 تومان»، و «گاودارم بدهکارم گناهم تولید است» مراتب اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی گاوداران دامغان نسبت به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق - دامداران معترض شیرها را داخل جوی آب ریختند
روز سه شنبه 15 تیر،جمعی از گاوداران دامغان برای اعتراض به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق تجمع کردند و شیرها را داخل جوی آب ریختند.
برپایه گزارش رسانه ای مهمترین دلیل اعتراض تجمع کنندگان کاهش شیر، بیماری ورم پستان و مشکلات ناشی از تغییر ساعات دوشش شیر به دلیل قطعی های برق بود.
یکی از گاوداران شهرستان دامغان گفت: طی چند روزی که شاهد قطعی های مکرر برق هستیم هر راس از گاوهایم حدود 10 کیلو شیر کم کردند.
وی افزود: علاوه بر مشکلاتی که در تامین نهاده های دامی داشتیم مشکل قطعی برق و بلاتکلیفی گاوها نیز بر آن افزوده شد.
این گاودار معترض ادامه داد: اگر قرار باشد این رویه ادامه داشته باشد ناچاریم همه گاوهایمان را به کشتارگاه بفرستیم.
قابل یادآوری است که روزدوشنبه 14 تیر در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی و امیرآباد دامغان در دو نوبت صبح، عصر و شب برق قطع شد.
همچنین قیمت هر کیلو شیر حدود 5300 تومان است که با کاهش 10 کیلویی شیر از هر راس گاو، روزانه حدود 530 هزار تومان ضرر عاید یک گاوداری 10 راسی می شود.
*جان باختن یک کارگرساختمانی در قم براثرسقوط درچاه بدنبال برق گرفتگی
صبح روز چهارشنبه16 تیر، یک کارگرساختمانی میهمان تبعه افغانستان براثرسقوط درچاه بدنبال برق گرفتگی جان خودراازدست داد.
*کارگر سیمبان اداره برق لاهیجان هم براثر برق گرفتگی به کما رفت
ابتدای هفته جاری، یک کارگرسیمبان خط گرم اداره برق لاهیجان بنام اسماعیل زارع برای کنترل برق بالای تیرک؛ برق رفته بود که بر اثر برق گرفتگی به شدت به زمین پرت شد و به بیمارستان منتقل شد.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 تیر،این سیمبان بر اثر برق گرفتگی سیم برق kv 20 دچار حادثه شده است.
این کارگر همچنان در بیمارستان بستری است و در حال حاضر چهار روز است در کما به سر میبرد.
اخباروگزارش های کارگری 15 تیرماه 1400
- لیست کارگران پروژه ای وپیمانی اعتصابی صنعت نفت -15 تیر 1400 :
- بیانیه شماره 5 شورای سازماندهی اعتراضات :
پاسخ ما به پیشنهادات پیمانکاران: پیشنهاد باید کتبی باشد، رسمی باشد، علنی باشد
اعتصاب ادامه دارد
- همبستگی کلکتیو سندیکاهای فرانسوی حمایت از کارگران ایران با اعتصاب کارگران صنعت نفت
- تجمع پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوربرای احقاق حقوق برحقشان مقابل سازمان تامین اجتماعی
- اعتصاب نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی کشورنسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وواکسینه نشدن برای چندمین روز
- تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان دهمین روز را پشت سرگذاشت
- تجمع اعتراضی کارگران خط 5 متروی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل ایستگاه متروی هشتگرد برای چندمین بار
- تجمع اعتراضی کارگران اتوبوسرانی آبادان وحومه نسبت به تاخیرچندماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان سازمان
- ادامه اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به عدم پرداخت بموق حقوق با برپایی تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و مجلس
- تجمع اعتراضی مربیان قرآن خوزستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
- اعتراض جمعی از کارکنان شهرداری اراک نسبت به تبعیض در تبدیل وضعیت
- تجمع اعتراضی اهالی خشمگین روستاهای خوزستان نسبت به بی آبی وبی برقی در سازمان آب وبرق
- تجمع اعتراضی گاوداران دامغان نسبت به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق - دامداران معترض شیرها را داخل جوی آب ریختند
- تجمع سهامداران «وسدید» مقابل قوه قضائیه
- مرگ ومصدومیت 7 کارگر نفت منطقه عملیاتی چشمهخوش در حادثه انفجار خط انتقال گاز شوش
- مرگ یک کارگرسیمبان جوان شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان براثر برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع تیرک
*لیست کارگران پروژه ای وپیمانی اعتصابی صنعت نفت -15 تیر 1400 :
کارگران جوشکار خط 36اینچ زاهدان، 85خط 48 کرمان شرکت آسیا هفت سنگ وشرکت دریا ساحل رشت و رانندگان آتشخواروکارگران تلمبه خانه فیروز آباد پیوستند.
۱ - کارگران پیمانی پتروشیمی گچساران
۲ - پالایشگاه بیدبلند بهبهان فاز ۲ پیمانکاری شالوده شایان
۳ - عمران صنعت فاز ۱۴
۴ - پتروشیمی بوشهر، اکسیر صنعت فاز ۱۴
۵ - شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی، میدان گازی
۶ - شرکت سینا صنعت احمدپور در واحد ASU
۷ - کارگران شرکت پتروشیمی «صدف»
۸ - شرکت نفت خشت و کنار تخته
۹ - پالایشگاه آدیش جنوبی کنگان مخازن کروی و استوانه ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان
۱۰ - شرکت پتروشیمی «جهان پارس»
۱۱ - شرکت ساتراپ صنعت پارس جنوبی
۱۲ - کارگران شرکت سینا پالایش قشم
۱۳ - شرکت توانمند فاز ۲۲ و ۲۴
۱۴ - کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران
۱۵ - فرجود در سایت ۱ بوشهر
۱۶ - کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی
۱۷ - پارس فنل کار و کلیه نیروهای پتروشیمی پارس فنل شرکت سینا صنعت در عسلویه
۱۸ - سایت ۱ پتروشیمی بوشهر پیمانکاری صمصام صنعت
۱۹ - کارگران پالایشگاه تندگویان
۲۰ - کارگران پتروشیمی دنا
۲۱ - کارگران شرکت جهان پارس
۲۲ - کارگران پیمانی شرکت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه
۲۳ - کارگران فاز ۱۳ شرکت لیدوما
۲۴ - کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی
۲۵ - کارگران جوشکار مخازن کروی پتروشیمی بوشهر
۲۶ - ماشین سازی اراک
۲۷ - پروژه ای شرکت فراب در نیروگاه بیدخون
۲۸ - تمامی کارگران رسمی و غیر رسمی فازهای ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۱۴ و کارگران پیمانی باقی فازهای ۲۴ گانه عسلویه
۲۹ - پالایشگاه آبادن ۱ تیر ۱۴۰۰
۳۰ - کارگران فاز ۱۳ کنگان
۳۱ - کارگران پالایشگاه بیدخون
۳۲ - کارگران پروژهای شرکت ایجیسی پالایشگاه آبادان
۳۳ - کارگران پیمانکاری حاجی پور
۳۴ - کارگران شرکت مخازن نفت قشم
۳۵ - عملیات دریایی شرکت پایانههای نفتی ایران، خارک
۳۶ - سیمان سپاهان اصفهان زیر مجموعه هلدینگ
۳۷ - شرکت ای جی سی شاغل، پالایشگاه آبادان فاز ۲
۳۸ - شرکت برق و ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک
۳۹ - کیهان پارس
۴۰ - شرکت سازه پاد
۴۱ - اعتصاب کارگران رسمی نفت در پالایشگاه آبادان
۴۲ - شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر
۴۳ - شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس
۴۴ - شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
۴۵ - شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
۴۶ - کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
۴۷ - پتروشیمی دماوند
۴۸ - پتروشیمی دنا
۴۹ - شرکت دی پلیمر در صنایع پتروشیمیهای عسلویه
۵۰ - کارگران پیمانکاری فولاد بوتیا در کرمان
۵۱ - کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم
۵۲ - کارگران پروژهای بید بلند ۲ ماهشهر
۵۳ - اعتصاب کارگران اورهال ۱۵ و ۱۶
۵۴ - اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم
۵۵ - اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل جفیر
۵۶ - اعتصاب کارگران رادیوگراف نیروگاه بیدخون
۵۷ - اعتصاب کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس
۵۸ - اعتصاب کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان
۵۹ - اعتصاب بخشهای دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام
۶۰ - اعتصاب کارگران شرکت پیشرو صنعت در پتروپالایش آدیش
۶۱ - اعتصاب کارگران شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان
۶۲ - اعتصاب کارگران شرکت گاما
۶۳ - اعتصاب کارگران رادیوگراف شرکت پرتونگاری نیما آزمون فولاد شاغل در پالایشگاه آبادان
۶۴ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشتازان آریا شاغل در پالایشگاه آبادان ۲
۶۵ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشگامان فنون پارس شاغل در فاز ۲ پالایشگاه آبادان
۶۶ - اعتصاب کارگران شرکت گوهر زمین سیرجان
۶۷ - اعتصاب کارگران پروژه صدف جهانپارس
۶۸ - اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد بوشهر
۶۹ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز NGL3100 دهلران
۷۰ - اعتصاب کارگران شرکت گاما جاسک
۷۱ - اعتصاب کارگران پتروشیمی لردگان
۷۲ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز پارسیان لامرد
۷۳ - اعتصاب کارگران شرکت نصب نیرو اندیمشک
۷۴ - اعتصاب کارگران شرکت آرتا انرژی پتروشیمی اردبیل
۷۵ - اعتصاب کامیونداران شرکت نفت دهلران
۷۶ - تجمع کارکنان شرکت نفت گچساران در نهم تیرماه
۷۷ - اعتصاب کارگران جوشکار شاغل در نیروگاه بیدخون
۷۸ - اعتصاب نیروهای پیمانکاریهای سلطانی و حیدری شاغل در خط ۶۴ اینچ
۷۹ - اعتصاب بخشی از کارگران شرکت نیرو گستر میناب
۸۰ - اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل خط انتقال رشت آستارا
۸۱ - اعتصاب کارگران پالایشگاه جفیر
۸۲ - اعتصاب کارگران جوشکار شرکت شیمبار شاغل در خط لوله انتقال نفت تیران
۸۳ - اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار، نیروهای کیانپور پیمانکار نصب نیرو
۸۴ - اعتصاب کارگران جوشکار خط ۳۶ اینچ زاهدان،
۸۵ - اعتصاب کارگران جوشکار خط ۴٨ کرمان شرکت آسیا هفت سنگ،
۸۶ - اعتصاب کارگران جوشکار شرکت دریا ساحل رشت و رانندگان آتشخوار،
۸۷ - اعتصاب کارگران تلمبه خانه فیروز آباد
*بیانیه شماره 5 شورای سازماندهی اعتراضات :
پاسخ ما به پیشنهادات پیمانکاران: پیشنهاد باید کتبی باشد، رسمی باشد، علنی باشد
اعتصاب ادامه دارد
در حالیکه اعتصاب دهها هزار نفر از همکاران پروژه ای پیمانی ما در پتروشمی های، پالایشگاهها و مراکز مختلف نفتی ادامه دارد، پیمانکاران در اینجا و آنجا با پیشنهاداتی جلو آمده اند تا به اعتصاب کارگران خاتمه دهند. ما بخش هایی از کارگران پروژه ای طی نشست هایی بر سر این موضوع به بحث نشستیم و شرایط ما برای بررسی و یا قبول هر گونه پیشنهادی اینست که رسمی و کتبی باشد و علنی اعلام گردد. ضمن اینکه باید قید شود که دستمزد کارگران هرماه بموقع و در سر موعد پرداخت شود. به این ترتیب این معیاری است در سطح سراسری که همه همکاران اعتصابی یکدست برخورد کنند . همکاران محترم! اعتصاب ما سراسری است و نباید اجازه دهیم که با پیشنهادات پراکنده در اینجا و آنجا خدشه ای به اعتصاب وارد شود. بعلاوه همراه با روشن شدن سطح دستمزدها و میزان افزایش آن و بیست روز کار و ده روز مرخصی که دو محور اصلی مطالبات ماست، باید تکلیف خواستهای دیگر ما و نحوه پاسخگویی به آنها نیز شفاف گردد. از جمله ما خواستار بازگشت به کار همکاران اخراجی و توقف اخراجها هستیم. همچنین حق همه کارگران در نفت است که از امکانات درمان رایگان در این صنعت برخوردار باشند و کیفیت آن قابل قبول و مطابق استانداردهای لازم باشد. خصوصا در این ایام اپیدمی کرونا این امر حیاتی است. از سوی دیگر کارگران بخش صنعتی نفت از جمله جوشکاران و رنگ کاران شدیدا در معرض آسیب های جسمی و جانی و بیماری هایی چون سرطان قرار دارند. باید استانداردهای ایمنی محیط های کار فورا بالا رود و از جمله به تهویه های استاندارد هوا مجهز گردد . باید خوابگاهها و کمپ های زیستی ما کارگران در حد قابل قبول بهبود یابند. از نظر ما کارگران دولت در قبال وضعیت زندگی و کار کارگران مسئول است. وظیفه دولت است که اجازه ندهد پیمانکار چنین بساطی از چپاول و ظم و ستم را بر گرده کارگران تحمیل کند. باید بساط این ستمگران جمع شود. و قوانین ظالمانه مناطق ویژه اقتصادی برچیده گردد.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
13 تیر 1400
*همبستگی کلکتیو سندیکاهای فرانسوی حمایت از کارگران ایران با اعتصاب کارگران صنعت نفت
ایران: همبستگی با اعتصاب کارگران صنعت نفت
بیش از ۱۰ هزار کارگر تقریباً ۷۰ شرکت پیمانکاری بخش نفت از روز ۱۹ ژوئن در جنوب ایران اعتصاب کردهاند. آنان بدون قرارداد یا با قرارداد موقت کار میکنند.
اعتصابگران مطالبات زیر را اعلام کردهاند:
- افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان (که با نرخ روز بازار ۴۰۰ یورو است)،
- پرداخت فوری دستمزدهای معوقه،
- بهبود شرایط کار و احترام به استانداردهای ایمنی محل کار،
- ۱۰ روز استراحت پس از ۲۰ روز کار، (کارگران دور از خانواده کار میکنند و گرما میتواند در جنوب کشور به بالای ۵۰ درجه برسد)،
- استخدام مستقیم کارگران پیمانکاری با قراردادهای مشابه کارگران رسمی،
- پایان دادن به پیمانکاری،
- بازگشت به کار کارگران اخراجشده،
- لغو تمام قوانین مربوط به «مناطق اقتصادی ویژه»،
- امکانات درمانی رایگان، فراهم کردن امکانات تحصیل و مسکن در محل کار برای این که خانوادهها بتوانند به کارگران بپیوندند،
- حق تجمع، اعتصاب و تشکل مستقل از دولت،
کارگران «شوراهای اسلامی کار» را که دولت قصد دارد برای نمایندگی آنان ایجاد کند، نمیپذیرند و اعلام کردهاند:«اینها همواره ابزار کنترل ما کارگران و خدمتدهی به کارفرمایان بودهاند.» کارگران میافزایند:«ما کارگران نفت همانند همکارانمان در نیشکر هفتتپه و فولاد اهواز و دیگر مراکز کارگری قاطعانه اعلام میکنیم که به ایجاد شورای اسلامی در نفت تن نمیدهیم. شورای سازماندهی اعتراض تشکل مستقل و واقعی ما کارگران است و هر کارگری که امرش تشکل و اتحاد کارگری باشد باید تقویتکننده این تشکل و تشکلهایی از این نوع باشد.»
تشکلات سندیکایی زیر کاملاً از کارگران در اعتصاب ایران پشتیبانی میکنند، همچنان که اکثریت مردم ایران و ایرانیان خارج کشور پشتیبان اعتصاب هستند.
کنفدراسیون فرانسوی دمکراتیک کار (CFDT)
کنفدراسیون عمومی کار (CGT)
فدراسیون سندیکایی متحد (FSU)
اتحاد سندیکایی همبستگی (Solidaires)
اتحاد ملی سندیکاهای خودگردان یا مستقل (UNSA)
۵ ژوئیه ۲۰۲۱
Solidarité avec les salariés du secteur pétrolier en Iran
Depuis le 19 juin, plus de 10 000 de travailleurs d'environ 70 entreprises sous-traitantes du secteur pétrolier sont en grève dans le sud de l’Iran. Ils disposent de contrats précaires ou de pas de contrat du tout.
Ils revendiquent :
- une augmentation des salaires 12 millions de tomans (soit au taux d'échange réel sur le marché autour de 400 euros),
- le paiement immédiat des salaires en retard,
- l'amélioration des conditions du travail et le respect des normes de sécurité du travail,
- 10 jours de repos après 20 jours du travail, (les travailleurs habitent loin de leur famille, et la température peut atteindre 50° dans le sud du pays),
- l'embauche directe de tous les salariés précaires avec le même contrat de travail que les ouvriers titulaires,
- l'arrêt du recours à la sous-traitance,
- la réintégration de tous les travailleurs licenciés,
- l'abolition de toutes les lois spécifiques aux "zones économiques spéciales",
- la gratuité des soins médicaux, de l'éducation et un hébergement décent sur place permettant de faire venir la famille,
- le droit de se rassembler, de faire grève et de créer des organisations indépendantes du pouvoir.
Les travailleurs précaires en grève refusent la création par le pouvoir de "Conseils islamiques du travail" censés les représenter et déclarent : "ce sont des instruments de contrôle des travailleurs au service des patrons". Ils ajoutent : "comme nos collègues de sucrerie Haft-Tapeh, de l’aciérie d’Ahvaz et d’autres entreprises nous n’accepterons jamais la création des Conseils islamiques du travail". "Le « Conseil organisateur des travailleurs de la sous-traitance dans le secteur du pétrole » est notre voix et le symbole de notre unité, celle des travailleurs".
Nos organisations syndicales françaises soutiennent pleinement les salariés en lutte, comme le fait sur place la grande majorité de la population, ainsi que la diaspora iranienne à travers le monde.
Confédération française démocratique du travail (CFDT)
Confédération générale du travail (CGT)
Fédération syndicale unitaire (FSU)
Union syndicale Solidaires
Union nationale des syndicats autonomes (UNSA)
Paris, le 5 juillet 2021
*تجمع پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوربرای احقاق حقوق برحقشان مقابل سازمان تامین اجتماعی
روزسه شنبه 15 تیر، پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوربرای احقاق حقوق برحقشان دست به تجمع مقابل سازمان تامین اجتماعی در پایتخت زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان به حذف برخی آیتمها از احکام حقوق خود اعتراض دارند که موجب شده علیرغم افزایش حقوق به صورت سالیانه، ضرایب افزایش به چشم نیایند. به گفتهی پرستاران از دهه 80 احکام آنها مورد بازنگری قرار گرفت که این روند از همان زمان مورد اعتراض آنها قرار گرفت.
پرستاران تامین اجتماعی همچنین به پرداخت پول بابت 4 درصد ما بهالتفاوت حق بیمه برای بازنشستگی زودتر از موعد در مشاغل سخت و زیانآور اعتراض دارند.
پیشتر سازمان تامین اجتماعی از آنها چیزی در حدود 200 میلیون تومان (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) درخواست کرده بود که این اقدام با اعتراضِ پرستاران مواجه شد؛ اما به تازگی مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با صدور ابلاغیهای، به اصلاح ساز و کار محاسبه 4 درصد سهم بیمه شده، پرداخت.
با این حال پرستارانی که امروز مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردهاند، میگویند همچنان باید چیزی در حدود 50میلیون تومان و بیشتر (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) به سازمان در مقام کارفرما پرداخت کنند.
پرستاران همچنین خواهان رسیدگی دیوان عدالت اداری به درخواست خود برای ابطال آرایی هستند که دست سازمان تامین اجتماعی را برای دریافت پول بابت بازنشستگی زودتر از موعد بازمیگذارد.
پرستاران مرد هم بهعدم احتساب سنوات بیمهپردازی خود در ایام خدمت سربازی در سوابق بیمهای مربوط به بازنشستگی پیش از موعد، اعتراض دارند و میگویند که سازمان سوابق آنها را عادی محسوب میکند.
*اعتصاب نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی کشورنسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وواکسینه نشدن برای چندمین روز
روز سه شنبه15 تیر برای چندمین روز، نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی دست کم 5 مرکزبرای اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وواکسینه نشدن کار را تعطیل و از رفتن به ماموریت خودداری کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،جمعی از نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی از اعتراضشان به عدم پرداخت دستمزد خبر دادند و گفتند: دو سه روز است برخی از نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی در اعتراض به معوقات مزدی و شرایط شغلی خود به ماموریت نرفتهاند و بعد از اعلام ماموریتهایی مثل خودکشی و کودکآزاری، سازمان مجبور شده نیروهای قراردادی خود را برای پوشش ماموریت اعزام کند.
آنها با بیان اینکه برخی نیروهای پیمانکاری مراکز مختلف دست از کار کشیدهاند، بیان کردند: ما خبر داریم اول نیروهای دو مرکز دست به اعتراض زدند و بعد به تدریج تعداد مراکز زیاد شدند و تا جایی که ما خبر داریم تا امروز نیروهای خرید خدمت پنج مرکز به ماموریت نمیروند.
نیروهای اوژانس اجتماعی همچنین گفتند: ما با خط 1482 که خط شکایات درون سازمان بهزیستی است تماس گرفتیم و وضعیت خود را بیان کردیم و در آنجا هم اعلام کردهایم که فعلا دست از کار کشیدهایم. در این شرایط اولین واکنش سازمان شهر تهران مثل همیشه این بوده است که مسئولان اسامی افرادی را که دست از کار کشیدهاند را اعلام کنند.
آنها با انتقاد از شرایط سخت کاری خود گفتند: حقوقهای ما بسیار پایین است و با این وجود دو سال است که حقوقمان را با تاخیر دو یا سه ماهه پرداخت میکنند.
آنها همچنین در اعتراض بهعدم واکسینه شدن در برابر کرونا گفتند: با وجود اینکه به ماموریتهای سخت میرویم و روزانه با آدمهای مختلفی در ارتباطیم، هنوز واکسن کرونا دریافت نکردهایم.
*تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان دهمین روز را پشت سرگذاشت
روز سه شنبه 15 تیر برای دهمین روز متوالی، کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان برای اعتراض به عدم تمدید قراردادهای کاریشان دراین مجتمع ادامه دادند.
قابل یادآوری است که 160کارگر بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بدلیل تمدید نشدن قرادادهای کاریشان از کاربیکارشدند.
*تجمع اعتراضی کارگران خط 5 متروی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل ایستگاه متروی هشتگرد برای چندمین بار
روز سه شنبه 15 تیر برای چندمین بار، کارگران خط 5 متروی تهران برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ایستگاه متروی هشتگرد زدند.
تجمع کنندگان با اشاره به اینکه در نتیجه بیتوجهی پیمانکاران قطار شهری تهران بیشتر شده است، به خبرنگاررسانه ای گفتند: بیش از 150نفر هستیم که با پرداخت نشدن حقوقمان از فروردین ماه سال جاری دچار مشکلات معیشتی شدهایم.
کارگران خط 5 قطار شهری تهران با بیان اینکه درخواست ما در تجمع امروز تسریع در پرداخت معوقات مزدی است، افزودند: جدا از حقوق معوقه در حال حاضر حق بیمه کارگران نیز از بهمن ماه سال99 به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته یکی از کارگران معترض؛ در اعتراضات گذشته که آخرین آن در تاریخ 22خرداد ماه برگزار شد؛ مسئولان وعده پرداخت بخشی از مطالباتمان را دادند که تاکنون عملی نشده است.
او گفت: بیش از صد و پنجاه کارگر در خط متروی 5 تهران - کرج فعالیت دارند که در بخش نگهداری خط 5 متروی تهران تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستند اما پیمانکار هیچ توجهی به پرداخت مطالبات آنها ندارد.
*تجمع اعتراضی کارگران اتوبوسرانی آبادان وحومه نسبت به تاخیرچندماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان سازمان
روز دوشنبه 14 تیر، کارگران پیمانی اتوبوسرانی آبادان وحومه برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به تاخیرچندماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان این سازمان اجتماع کردند.
روز سه شنبه 15 تیرتجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: پرداخت دستمزد حدود 120 کارگر پیمانی اتوبوسرانی شهر آبادان، چندین ماه به تاخیر افتاده است، به همین دلیل روز گذشته (14تیرماه) شماری از کارگران مقابل سازمان اتوبوسرانی دست به اعتراض زدند.
این کارگران پیمانکاری که در حرفههایی همچون رانندگی، تعمیرات موتوری و ستادی مشغول کارند، بابت مطالبات سال جاری طلبکارند و هنوز بخشی از مطالبات سال گذشته خودرا دریافت نکردهاند.
کارگران خواستار مستقیم شدن قراردادهای شغلی خود و برداشته شدن پیمانکار هستند. آنها گفتند: در ساختار کنونی بخشی از درآمدهای ما درحالی به پیمانکار اختصاص پیدا میکند که مالکیت تمام خودروها و وظیفه تامین تمامی هزینههای مربوط به آنها برعهده سازمان اتوبوسرانی آبادان است.
کارگران پیمانکاری اتوبوسرانی آبادان خواهان آن هستند تا مانند همکاران رسمی خود به صورت قرارداد مستقیم همکاری خود را با این شرکت ادامه دهند و بتوانند از مزایای ویژهای همانند پاداش، حق طرح طبقهبندی مشاغل و… برخوردار شوند.
این کارگران با بیان اینکه در این زمینه هیچ مسئولی در اتوبوسرانی پاسخگوی مطالبات معوقه کارگران نیست، در ادامه گفتند: با اعتراض کارگران شائبه تغییر رئیس سازمان اتوبوسرانی با دستور مستقیم شهردار آبادان قوت گرفته و از قرار معلوم شهردار منطقه یک شهرداری آبادان جایگزین وی شده است.
کارگران اتوبوسرانی آبادان با بیان اینکه ما از مدیران در مقام کارفرما انتظار داریم چارهای برای تامین منابع مالی اتوبوسرانی و پرداخت دستمزد نیروی کار آن بیندیشد، افزودند: اگر قرار است مشکلات اتوبوسرانی و معوقات مزدی کارگران به صورت قبل باقی بماند چرا شهردار اقدام به تغییر مدیریت اتوبوسرانی کرد؟
*ادامه اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به عدم پرداخت بموق حقوق با برپایی تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و مجلس
روز سه شنبه 15 تیر،جمعی از کارمندان و خلبانان بازنشسته هما درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموق حقوق مقابل مجلس تجمع کردند.
این تجمعات پیش از این مقابل وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه نیز برگزار شده بود.
براساس گزارش رسانه ای شده،تجمعکنندگان از نحوه پرداخت حقوق، مطالبات و معوقات خود گلایهمند بوده و عنوان میکردند که حقوق بازنشستگی آنها با تاخیر پرداخت میشود.
*تجمع اعتراضی مربیان قرآن خوزستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
روز سه شنبه 15 تیر، مربیان قرآن خوزستان برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع کردند وخواهان رفع موانع جذب خود بعد از 10 سال شدند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: در بخشنامهای که بهتازگی صادر شده معلمان قرآنی مورد ظلم قرار گرفتهاند. 3روز پیش اداره کل آموزش و پرورش نامهای برای دفاع از مربیان و رفع موانع جذب شامل سند مالی، مدرک تحصیلی و خدمت سربازی به وزارت ارسال کرد. دلیل تجمع ما نیز اعلام نارضایتی برای ارسال با تاخیر این نامه است؛ چراکه آزمون استخدامی بهزودی برگزار میشود.
یکی از مربیان گفت: چرا همین نامه 40 روز پیش برای وزارت ارسال نشد؟ هفته آینده کارت ورود به جلسه آزمون بین تایید شدهها توزیع میشود این در حال است که تاکنون جوابی از سوی وزارت آموزش و پرورش ارسال نشده است.
این مربیان اضافه میکنند: اداره کل آموزش و پرورش حاضر نشد شماره نامهای که ارسال شده را در اختیار ما قرار دهد .
مربیان قرآن خوزستانی اضافه میکنند: معلمان قرآنی نیز نامهای تنظیم و به وزارت ارسال کردند که زودتر از نامه اداره کل آموزش و پرورش خوزستان تایید و در جلسه کارگروه وزارت بررسی شد و از ما خواستند تماسی برای هماهنگی اداره استان با وزارت برقرار شود تا نامهای که در پرتال وزارت قرار دارد ارسال و مشکلات ذکر شده برطرف شود که متأسفانه اداره کل استان حاضر به یک تماس هم نشد و به نامهای که خودشان فرستادند اتکا کردند.
ما مربیان قرآن خواهان پیگیری سریع نامه و رفع مشکلات مذکور برای تایید شدن و شرکت در آزمون جذب هستیم چراکه بعد از10 سال تلاش چنین فرصتی برای ما پیش آمده است.
*اعتراض جمعی از کارکنان شهرداری اراک نسبت به تبعیض در تبدیل وضعیت
جمعی از کارکنان شهرداری اراک:تبعیض در تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری اراک را متوقف کنید
جمعی از کارکنان شهرداری اراک در اعتراض به تبعیض در تغییر وضعیت برخی کارکنان قراردادی به مستخدم موقت و شرکتی با قرارداد مستقیم بیانیهای صادر کردند. در متن این بیانیه آمده است: با توجه به مجوز صادره از استانداری مرکزی مبنی بر تغییر وضعیت برخی از کارکنان قراردادی به مستخدم موقت و شرکتی با قرارداد مستقیم با توجه به تعیین شاخصهای ارزیابی و اولویت سنجی مسئولین وقت شهرداری با نظر سرپرست وقت بدون در نظر گرفتن هیچ اولویت و شاخصه خاصی صرفاً با توجه به روابط شخصی خودشان و عنایت به مسائل حاشیهای مثل شرکت در ستادهای انتخاباتی کاندیداهای مورد حمایت و با ارتباطات دوستانه و خانوادگی بیشتر افراد را در لیست تبدیل وضعیت قرار دادند و حذف مابقی نیز صرفاً به علت اختلافات شخصی و امثال این موارد بوده که تماماً به مصداق قابل ذکر است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سوال اینجاست که بین یک لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری تخصصی در شهرداری با فرد دیگری در همان اداره چه تفاوتی است که شخصی با مدرک لیسانس با 3 سال سابقه کار صرفاً به دلیل وابستگی به آقایان بدون داشتن مسئولیت در سیستم شهرداری در لیست تبدیل وضعیت قرار میگیرد اما افرادی با داشتن 10 سال سابقه و داشتن مسئولیت در سیستم فعلی به دلایل ذکر شده از لیست حذف میشود.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ما فقط خواهان رفع تبعیض بین کارکنان شهرداری و نیز خواستار اجرای سریعتر طرح تبدیل وضعیت هستیم البته نه طرحی مانند این طرح که طرح تبدیل وضعیت دوستان مسئولان وقت شهرداری است.
*تجمع اعتراضی اهالی خشمگین روستاهای خوزستان نسبت به بی آبی وبی برقی در سازمان آب وبرق
روز سه شنبه 15 تیر،جمعی از اهالی خشمگین روستاهای خوزستان برای اعتراض به بی آبی وبی برقی دست به تجمع در سازمان آب وبرق استان دراهواز زدند.
*تجمع اعتراضی گاوداران دامغان نسبت به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق - دامداران معترض شیرها را داخل جوی آب ریختند
روز سه شنبه 15 تیر،جمعی از گاوداران دامغان برای اعتراض به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق تجمع کردند و شیرها را داخل جوی آب ریختند.
برپایه گزارش رسانه ای مهمترین دلیل اعتراض تجمع کنندگان کاهش شیر، بیماری ورم پستان و مشکلات ناشی از تغییر ساعات دوشش شیر به دلیل قطعی های برق بود.
یکی از گاوداران شهرستان دامغان گفت: طی چند روزی که شاهد قطعی های مکرر برق هستیم هر راس از گاوهایم حدود 10 کیلو شیر کم کردند.
وی افزود: علاوه بر مشکلاتی که در تامین نهاده های دامی داشتیم مشکل قطعی برق و بلاتکلیفی گاوها نیز بر آن افزوده شد.
این گاودار معترض ادامه داد: اگر قرار باشد این رویه ادامه داشته باشد ناچاریم همه گاوهایمان را به کشتارگاه بفرستیم.
قابل یادآوری است که روزدوشنبه 14 تیر در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی و امیرآباد دامغان در دو نوبت صبح، عصر و شب برق قطع شد.
همچنین قیمت هر کیلو شیر حدود 5300 تومان است که با کاهش 10 کیلویی شیر از هر راس گاو، روزانه حدود 530 هزار تومان ضرر عاید یک گاوداری 10 راسی می شود.
*تجمع سهامداران «وسدید» مقابل قوه قضائیه
روز سه شنبه 15 تیر،سهامداران گروه صنعتی سدید با تجمع مقابل حوزه ریاست قوه قضائیه خواستار پیگیر سریع اجرای حکم قطعی پرونده فرآب مبنی بر انتقال 33 درصد سهام شرکت مذکور به «وسدید» شدند.
*مرگ ومصدومیت 7 کارگر نفت منطقه عملیاتی چشمهخوش در حادثه انفجار خط انتقال گاز شوش
روز سه شنبه 15 تیر،براثر انفجاردر ایستگاه خط لوله انتقال نفت و گاز در بخش فتحالمبین شوش در 20 کیلومتری شهر شوش، 3 کارگر نفت منطقه عملیاتی چشمهخوش چانشان را ازدست دادند و4 نفر هم بشدت زخمی شدند.
*مرگ یک کارگرسیمبان جوان شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان براثر برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع تیرک
روز دوشنبه 14 تیر، یک کارگرسیمبان جوان شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان بنام محسن اشکانی براثر برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع تیرک جان خود را از دست داد.