- شماره ای دیگر از سریال اعتراضات قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش - تجمع اعتراضی پذیرفتهنشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس - اعتراض کارگران راهدار راهآهن شمال غرب نسبت به لگدمالی حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری - ادامه اعتراضات کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات دیگرو وعده های توخالی مسئولان با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- صدای اعتراض کارگران شهرداری قاضی از توابع شهرستان مانه و سملقان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق
- تجمع اعتراضی پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی پالایشگاه نفت سنگین قشم نسبت به بلتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت تابان انرژی پاسارگاد
- تجمع اعتراضی کارگران مجموعه سیاحتی غارعلیصدرنسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری همدان
- از ترس تا فرصتطلبی
نگاهی به مواجهه برخی معلمان با مطالبات خود
- شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی:
در زمانهای زندگی میکنیم که پنداری جان آدمی پشیزی ارزش ندارد؛ البته نه هر آدمی.
- کامیار فکور به دادسرا احضار شد
- صدور قرار وثیقهی ۵۰۰ میلیونی برای امیرعباس آزرموند
- بیتوجهی مدیریت ناکارآمد شرکت واحد نسبت به تامین سرویس بهداشتی که از ابتداییترین نیاز رانندگان در خطوط میباشد
- شرکت پیمانکاری کارگران عملیات دریایی جزیره خارک از لباس کار و کالای خواب محروم کرد
- تجمع اعتراضی کاربران کریپتولند نسبت به توقف پرداخت داراییها مقابل صرافی کریپتولند
*شماره ای دیگر از سریال اعتراضات قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش
قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون )درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی برای باری دیگر به تهران آمدند تابابرپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش تا عزم راسخشان را برای احقاق حقوقشان بنمایش بگذارند.
*تجمع اعتراضی پذیرفتهنشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
روز شنبه 13 هریور،جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور که در آزمون 21 مرداد ماه سال جاری پذیرفته نشدهاند برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی خودرا به پایتخت رساندند ودست به تجمع مقابل مجلس زدند.
این آموزشیاران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شدهاند به خبرنگاررسانه ای گفتند: حدود سه هزار نفر هستیم که پس از 10 تا 15سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی 21 مرداد ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است.
یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی، گفت: این در حالیست که بعد از تجمعات مختلف مقابل ساختمان مجلس طرح جذب شش هزار نفر نهضتی پذیرفته نشده را در صحن علنی مجلس مطرح و پیگیری کردند که در نهایت این آزمون با ادغام نیروهای طرح امین و مربیان قرآنی بعد از چندین بار تغییر زمان آزمون در روز 21 مرداد برگزار شد.
وی افزود:مشکل آنجاست که متاسفانه در این آزمون علارغم تلاش چندساله آموزشیاران و تجمعات متعددی که برای برگزاری این آزمون سرنوشت ساز انجام دادند با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ 12 بهمن 99 معلمان قرآن و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) نیز در آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی گنجانده شدند.
او گفت: همه گروههای آموزشی کشور بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد و برای ادامه فعالیت؛ همه آنها را وادار به برگزاری آزمون با ادغام برخی گروهای دیگرکردند. این تبعیض و ناعدالتی محسوب میشود. از یک نهضتی زن و بچهدار بعد از 14 تا 15سال خدمت چرا باید الان آزمون استخدامی گرفته شود؟ چرا از بدو شروع به کارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مشکلاتمان با از دست دادن شغل چندبرابر نشود؟
او تاکید کرد: در بدو شروع به کارمان به ما گفته بودند پس از 2 سال کار در نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشویم اما حالا بعد از 14 سال پشت سد آزمون جا ماندهایم.
او با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و ادغام معلمان قرآن و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) افزود: معلمان قرآنی و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) با حد نصاب نمره 20 همگی در این آزمون قبول شدند اما با قرار دادن حد نصاب نمره 35 برای شش هزار آموزشیاران نهضت سوادآموزی جا مانده از آزمون سال گذشته حدود سه هزار نفر دیگر مجددا از آزمون جا ماندند.
این آموزشدهنده نهضت در ادامه با بیان اینکه نباید در مورد آموزشدهندگان تبعیض روا بدارند، افزود: آموزشدهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق پذیرفته شدن دارند اما با آزمونی که بصورت ناعادلانه برگزار شد مجددا شمار زیادی جا ماندهاند.
*اعتراض کارگران راهدار راهآهن شمال غرب نسبت به لگدمالی حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری
کارگران راهدار پیمانکاری راهآهن شمال غرب به شرایطی که از سوی پیمانکاران برای کار و پرداخت معوقات مزدی آنها تعیین شده است، اعتراض دارند.
این کارگران به شرایطی که توسط پیمانکاران برای کار آنها تعیین شده، معترض و خواستار نظارت شرکت راهآهن به عنوان کارفرمای مادر بر عملکرد پیمانکاران هستند.
روز شنبه 13 شهریور،کارگران راهآهن شمال غرب به خبرنگار رسانه ای گفتند: کارگران راهآهن شمال غرب که تحت مسئولیت یک پیمانکار به کار راهداری در ناحیه ریلی تاکستان اشتغال دارند از شرایط کار و نحوه پرداخت مطالبات رضایت ندارند.
یکی از کارگران راهدار ناحیه شمال غرب گفت: هر روز در ایستگاهها بدون امکانات حدود 14 ساعت روی یک صندلی مشغول کاریم. در طول این ساعات چنان به ستون فقرات ما فشار وارد میشود که بعد از پایان کار چندین ساعت باید به صورت درازکش قرار بگیریم تا درد مهره کمرمان تسکین پیدا کند و با این حداقل حقوق که مزایای آن هم به ما داده نمیشود شرایط زندگی بسیار برایمان سخت شده است. در عین حال طی سه ماه گذشته قراردادی با پیمانکار امضا نکردهایم و حقوقهایمان هم به صورت علیالحساب هر ماه بدون فیش حقوقی پرداخت میشود.
وی با اشاره به میانگین 15 تا 19 سال سابقه کاری خود و همکارانش در راهآهن گفت: در گذشته کارگران راهدار بدون حضور پیمانکاران به صورت رسمی مشغول کار بودند. امکاناتی که در اختیار کارگران رسمی راهدار بود قابل مقایسه با شرایط کار امروز ما کارگران پیمانکاری نیست. آنها از امکانات رفاهی و مزدی خوبی بهره میبرند و هزینه اضافهکاریهای آنها نیز به موقع پرداخت میشود.
این کارگر راهدار گفت: تجربه سالها حضور پیمانکاران در این شرکت نشان داده مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار این شرکت ندارند بلکه فقط به دنبال سود بیشتر هستند.
وی افزود: ما کارگران با روزی 14ساعت کار مداوم و سخت از حداقلهای مزدی محروم هستیم و مسئولان شرکت راهآهن به مشکلاتمان که در نتیجه حضور پیمانکاران مختلف ایجاد میشود، اعتنایی نمیکنند.
این کارگر یادآور شد: سال جاری سهمیه یک دست کت و شلوار خود را نگرفتهایم و فقط لباس کار و کفش ساده داده شده است.
وی با یادآوری اینکه خواهان حذف پیمانکار در بخشهای مختلف راهآهن هستیم، در ادامه افزود: در حقیقت امکان بهبود شرایط شغلی برای همه ما وجود دارد اما نمیدانیم چرا شرکت راهآهن ترجیح میدهد از یکسو به همکاری با پیمانکاران ادامه دهد و از سوی دیگر مطالبات مزدی ما را با یک شرکت واسطهای به حساب ما پرداخت کند.
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات دیگرو وعده های توخالی مسئولان با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
روز شنبه 13 شهریور،جمعی از کارگران خدمات شهری شهرداری یاسوج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات دیگر دیگرو وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.
این کارگران معترض با اشاره به اینکه فقط فروردین ماه حقوق گرفتند ،به خبرنگاررسانه ای گفتند: در این وضعیت سخت معیشتی و بیماری کرونا 5 ماه است حقوق دریافت نکردهایم و زندگی برایمان به سختی میگذرد.
آنها افزودند: چند ماه است که برای پرداخت حقوق ما وعده امروز و فردا میدهند اما اتفاقی نمی افتد و ما هر روز بیشتر از دیروز شرمنده خانواده هایمان میشویم.
یکی از کارگردان شهرداری با بیان اینکه نیروهای خدماتی قلب شهر هستند، گفت: برای امرار و معاش زندگی قرض میکردیم اما حالا کسی به ما پول قرض هم نمیدهد در این شرایط بیماری کرونا کار میکنیم که پولمان پرداخت شود نه اینکه وعده وعید دهند.
کارگر دیگری گفت:چندماه طول میکشد که به ما حقوق بدهند بعد از مدتی که حقوقها پرداخت میشود مبلغی از آن را برمیدارد و همه حقوق را به مانمیدهند.
*صدای اعتراض کارگران شهرداری قاضی از توابع شهرستان مانه و سملقان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق
روزشنبه 13 شهریور، صدای اعتراض کارگران شهرداری قاضی از توابع شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی هم نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق بلندشد.
یکی از کارگران معترض شهردای قاضیبه خبرنگاریک رسانه محلی گفت: شهرداری در مدت تقریبا 5 ماه حقوق را به صورت کم کم واریز می کند ، انگار به نیروها صدقه می دهد.
وی ادامه داد: وضعیت به گونه ای شده که دیگر بسیاری از مغازه هایی که اجناس قسطی به ما پرداخت می کردند، نیز کالاها را به ما نمی دهند و مزد این همه زحمتی که کشیده ایم، شرمندگی ما نزد خانواده و اطرافیان شده است.
یکی دیگر از کارگران شهرداری قاضی نیزگفت: بدهکاریمان آنقدر زیاد شده که همه اطرافیان از وضعیت زندگی ما باخبر شده اند چراکه مجبوریم مواد اولیه و ضروری زندگی را از مغازه ها و سوپر مارکت ها به صورت قسطی خرید کنیم.
*تجمع اعتراضی پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی پالایشگاه نفت سنگین قشم نسبت به بلتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت تابان انرژی پاسارگاد
روز شنبه 13 شهریور، پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی پالایشگاه نفت سنگین قشم برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان شرکت تابان انرژی پاسارگاد تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:دو سال پیش در آزمون استخدامی هلدینگ پاسارگاد برای پروژه بهرهبرداری پالایشگاه نفت سنگین قشم (بهین پالایش) و اسکله نفتی حرا شرکت کردیم. آزمون و مصاحبههای تخصصی را با موفقیت پشتسر گذاشتیم. مدیران شرکت تابان به ما اعلام کردند تا هرچه سریعتر از کار قبلی خود استعفا دهیم و در قشم محلی برای سکونت خود مهیا کنیم.
آنها ادامه دادند: مدیران تابان اعلام کردند که از اول اردیبهشت ماه با حقوق و بیمه نیروی رسمی آنها هستیم. بر اساس وعدههای داده شده، خانه در قشم اجاره کردیم و به مدت دو ماه در کلاسهای تخصصی شرکت کردیم. شنیدهها حاکی از آن است، بهرهبرداری پالایشگاه از شرکت تابان انرژی پاسارگاد که ما را به استخدام خود درآورده، سلب شده است.
آنهاافزودند: هیچکس پاسخگوی ما نیست و ما فرصتهای شغلی دیگر را در این روزهای سخت اقتصادی از دست دادهایم.
خاطرنشان میشودکه هلدینگ پاسارگاد، آگهی استخدام پالایشگاه نفت سنگین قشم را در بهمن ماه 98منتشر کرد. بر اساس اطلاعات منتشر شده در این آگهی استخدام، آزمون باید به صورت حضوری در اسفندماه همان سال برگزار میشد اما به دلیل اینکه زمان برگزاری آزمون همزمان با شروع کرونا در ایران بود؛ برگزاری آن به تعویق افتاد. پردیس فنی مهندسی د عباسپور وابسته به دانشگاه شهید بهشتی نیز مجری برگزاری آزمون استخدامی بود.
*تجمع اعتراضی کارگران مجموعه سیاحتی غارعلیصدرنسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری همدان
روز شنبه 13 شهریور، کارگران غارعلیصدربرای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی بدنبال تعطیلی این مجموعه سیاحتی درچارچوب مقابله با شیوع بیماری کووید 19 مقابل استانداری همدان اجتماع کردند.
تجمع اعتراضی کارگران مجموعه سیاحتی غارعلیصدرنسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری همدان
روز شنبه 13 شهریور، کارگران غارعلیصدربرای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی بدنبال تعطیلی این مجموعه سیاحتی درچارچوب مقابله با شیوع بیماری کووید 19 مقابل استانداری همدان اجتماع کردند.
از ترس تا فرصتطلبی
نگاهی به مواجهه برخی معلمان با مطالبات خود
جعفر ابراهیمی
اولین و ابتداییترین شکل اعتراض معلمان به وضعیت معیشتی و آموزشی شکایت و گلایه در اتاق معلمان و در گفتگوهای روزمره سر میز صبحانه و زنگ تفریح است. اگر معلمی در کل آدم ساکت و کمحرف نباشد اغلب بیشتر معلمان در این شکایت مشارکت میکنند و از ظلم و ستم بر خود سخن میرانند.
در این میان اگر قرار باشد این اعتراض یک گام به جلو رود و مثلا تبدیل به یک طومار اعتراضی گردد نیمی از شاکیان سر در گریبان میکنند و گلایهها یادشان میرود و حتی حاضر نیستند یک نامه رسمی اعتراضی به اداره ارسال کنند نامهای که هیچ خطری برایشان ندارد این نهایت ترس و محافظهکاری این دست از معلمان است و نشان میدهد که نظام گزینش چقدر ماهرانه عمل نموده و افرادی با روحیه اطاعتپذیری را وارد نظام آموزشی نموده است این دسته از معلمان فقط نق میزنند و اصلا نباید روی شکایتهای آنان حساب باز کرد.
جالب اینکه این دسته که تعدادشان هم زیاد است از همه بیشتر اشتیاق دارند اعتراضات سایرین به نتیجه برسد و آنان هم از کنار این اعتراضات که حتی ممکن است منجر به هزینه برای فعالان گردد بهرهمند گردند.
تجربه زیسته نگارنده نشان داده این دسته از معلمان در وظیفه خود نسبت به دانشآموزان هم بد عمل میکنند و به همان میزان که در مقابل معاون و مدیر مدرسه و اداره کرنش میکنند در مقابل دانشآموزان قلدری میکنند و سعی میکنند در کلاس اگر زورشان برسد دانشآموزان را رام و مطیع خود کنند اغلب به دنبال پر کردن فرم معلم نمونه هستند و جالب اینکه اکثر معلمان نمونه از بین همین تیپ از معلمان هستند هر چند ممکن است تعداد محدودی معلم متعهد و قوی هم به صورت اتفاقی به عنوان معلم نمونه انتخاب گردند.
این دسته از معلمان در حرف زدن یا به عبارتی نق زدن همیشه دست پر را دارند نمونههایی از وضعیت حقوق دیگر کارکنان دولت را مثال و شاهد میآورند که حقوقشان چقدر است و چه مزایایی دارند و اگر استثنایی شنیدهباشند که حقوق یک کارگر نگونبخت همسطح آقای معلم است آه و ناله سر میدهند که منزلت و معیشت ما را به هیچ گرفتهاند.
این دسته از معلمان آنقدر ترسزده هستند که حتی جرات نمیکنند حقوق نجومی صاحبان قدرت و ثروت را به چالش بکشند و حقوق خود را با این استثمارگران مقایسه کنند و میگویند چرا حقوق ما از فلان کارگر و پرستار و ... کمتر است سطح شعور و درک آنان در سطحی است که در برخی موارد اگر حقوق خدمتگزار مدرسه به واسطه سابقه یا امتیاز نزدیک به حقوقشان باشد از روی غرور و خودخواهی میگویند چرا «حقوق مستخدم» با ما تفاوت چندان ندارد؟ گویی اینان دنبال کاهش حقوق بقیه هستند تا به عدالت برسند و چون روحیه مطالبهگری ندارند شکایت و اعتراض آنان در سطح نق زدن باقی میماند.
به نظر میرسد امروز هیچ معلمی نیست که از حقوق خود مبنی بر برخورداری از دستمزد بالای خط فقر و بیمهکارآمد و ... آگاه نباشد معلمان نق زنی که دیگران را همراهی نمیکنند نا آگاه نیستند یا فرصتطلبند یا ترسو و محافظهکار هستند.
معلمان ترسو ممکن است با دیدن عملکرد شجاعانه دیگران و روحیه حمایتگری بر ترس خود غلبه کنند خود عمل جمعی و کنشگری دارای ابعاد آگاهیبخش است و ممکن است افراد محتاط تحت شرایط و حرکت جمعی از نقزدن فراتر روند و به کنشگری بپردازند آنها باید بدانند که میتوانند با عاملیت و کنشگری بر زندگی خود و اطرافیانشان تاثیر مثبت بگذارند. این وظیفه کنشگران پیشرو و آگاه است که به این تیپ از معلمان کمک نمایند.
اما معلمان فرصتطلب خطرناکند. آنان منافع فردی را بر منافع جمعی ترجیح میدهند و حاضر به فداکاری برای رسیدن به اهداف جمعی نیستند و سخت میشود این افراد را با حرکات جمعی همراه نمود و بیشتر انرژی جمع را به هدر میدهند و با بیعملی خود ناامیدی را به جمع منتقل میکنند و ...نباید به کنشگری این تیپ از معلمان امیدوار بود.
اما با ترویج مطالبهگری شاید بتوان امیدوار شد نسل جدید و جوان معلمان فاقد این صفات منفی باشند تاجایی که افراد فرصتطلب هم نفع خود را در کار جمعی و تشکیلاتی تشخیص دهند و این محقق نمیگردد مگر با تعمیق کنشگری در محیط کار و مدرسه به اتکای تشکلیابی مستقل.
هیچ کس مانند خود ما از ما شناخت ندارد باید با خود صادق باشیم اگر در تقسیمبندی فوق رویکردمان فرصتطلبی و خوشهچینی از زحمات دیگران است ما واجد یک صفت غیرانسانی هستیم و باید ترکش کنیم اما اگر معلمی هستیم که از عواقب مطالبهگری میترسیم صمد بهرنگی پیش از این راه را به ما نشان دادهاست آنجا که میگوید : همهاش که نباید ترسید راه که بیافتیم ترسمان میریزد.
لطفا مطلب را نقد کنید و دیدگاه خود را برای نگارنده ارسال نمایید
*شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی:
در زمانهای زندگی میکنیم که پنداری جان آدمی پشیزی ارزش ندارد؛ البته نه هر آدمی.
در شرایطی که زیست روزمره ایرانیان با انواع و اقسام بحرانها گره خورده است، پاندمی و بیکفایتی در مدیریت آن هم بر جان و مال آدمها شبیخونی خونین زده است؛ روند به شدت کند واکسیناسیون، محدودیتهای مختلف در عرضه و ارائه واکسن کافی و معتبر، نایابی تجهیزات پزشکی و صبر و صبر و صبر برای گذر هفتهها تا رسیدن به مرز اولویت گروههای سنی.
در ابتدا به نظر میرسید که برنامهای برای واکسیناسیون دانشجویان -به جز معدود دانشگاههای تحت نظر وزارت بهداشت- در نظر گرفته نشده است و این قشر -که خود را تافته جدابافتهای نمیداند- همچنان باید منتظر بمانند تا اولویتی هم ایشان را مد نظر قرار دهد؛ ایشان را و بیعدالتیهای آموزشی بهدستفراموشیسپردهشده دو سال آموزش مجازی و عواقب پیش رویش را.
با این حال در چند روز اخیر از گوشه و کنار شنیده میشود که برنامه نداشتن، کمبود واکسن و یا هر بهانه دیگری برای شروع نکردن واکسیناسیون دانشجویان توسط دانشگاه توجیهی بیش نیست، زیرا دستکم تعدادی از دانشجویان خارجی دانشگاه علامه در حال واکسینه شدن بودهاند.
هرگونه توجیهی برای چنین اقدامی نه تنها قابل قبول نخواهد بود که حکایت از اعمال تبعیض دارد؛ رفتاری تبعیضآمیز میان دانشجویان ایرانی و غیرایرانی، میان دانشجویان شهریهپرداز و غیرشهریه پرداز؛ و این خود حکایت مفصلی است.
از همینرو شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی که بارها و بارها طی نامهنگاریهای متعدد با نهادهای مختلف دانشگاه -از معاونت دانشجویی تا رییس دانشگاه- از ایشان در این خصوص سوال کرده و خواهان پاسخگوییشان بوده است، با این پاسخ روبهرو شد که «دانشجویان خارجی به دلار شهریه میپردازند»، اعتراض خود را به وعدههای محققنشده و چنین اقدامات تبعیضآمیزی اعلام میدارد و خود را همراه و در کنار دانشجویانی میداند که حقشان در این مسیر در حال ضایع شدن است.
*کامیار فکور به دادسرا احضار شد
کامیار فکور توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای شهید مقدس اوین جهت اخذ آخرین دفاعیات احضار شد.
کامیار فکور هنرمند و فعال کارگری که روز ۱۷ اسفند ۹۹ در تجمع کارگران، بازنشستگان و دانشجویان با خواست افزایش دستمزد دستگیر شده بود به اتهامات اخلال در نظم عمومی ، تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب متهم شده است. مصادیق این اتهامات حضور در تجمع کارگران با خواست افزایش دستمزد مقابل وزارت کار، حضور در تجمع حمایت از کارگران هفتتپه مقابل وزارت دادگستری و فعالیتهای هنری و مجازی عنوان شده است.
او هم اکنون با تودیع یک قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و یک قرار کفالت ۱۰۰ میلیون تومانی موقتاً آزاد است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار و پرونده سازی علیه کامیار فکور را محکوم مینماید و خواهان خاتمه بخشیدن به تعقیب قضایی علیه او و تمامی کارگران و فعالین کارگری است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۳ شهریور ۱۴۰۰
*صدور قرار وثیقهی ۵۰۰ میلیونی برای امیرعباس آزرموند
روز شنبه ۱۳ شهریور و پس از پیگیریهای خانواده امیرعباس آزرموند، به آنها اعلام شده است که شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین مسئول پروندهی اوست و قرار وثیقهی ۵۰۰ میلیون تومانی برای آزادی موقت امیرعباس صادر شده است.
امیرعباس آزرموند هیچ جرمی به جز دفاع از کارگران و انجام امر روزنامهنگاری مرتکب نشده است و پروندهسازیهای امنیتی علیه او باید خاتمه یابد و فوراً و بی قید و شرط آزاد گردد .
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*بیتوجهی مدیریت ناکارآمد شرکت واحد نسبت به تامین سرویس بهداشتی که از ابتداییترین نیاز رانندگان در خطوط میباشد
مدیریت ناکارآمد شرکت واحد با بیتوجهی، سرویس بهداشتی مناسبی در خطوط و پایانهها برای رانندگان ایجاد نمیکند.
این در حالی است که سرویس بهداشتی از اولویتهای نیاز رانندگان در خطوط میباشد و راننده میبایست پس از یک ساعت و نیم رانندگی در هر نیم راه، بدون دغدغه و استرس از سرویس بهداشتی سالم استفاده کند تا کلیههایش آسیب نبیند.
در تصاویر سرویس بهداشتی پایانه معین، مشخصا از یک توالت میشود استفاده کرد و سه توالت دیگر قفل است.
همچنین در سرویس دستشویی پایانه افشار اجبارا باید از دمپاییهایی استفاده کرد که مورد استفاده عموم است که باعث گسترش و انتقال آلودگی میباشد.
توالت مورد استفاده بسیار کثیف و شیلنگ آب و هواکش آنهم خراب است.
متاسفانه سماورآب جوش هم برای چای رانندگان درکنار توالت قرار گرفته وسطل زیر آن بشدت کثیف وآلوده است.
وزارت کار هیچگاه وظیفه خود در بازرسی از بهداشت کار و ایمنی کار در خطوط و کارگاهها و توقفگاهها شرکت واحد را انجام نداده است.
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*شرکت پیمانکاری کارگران عملیات دریایی جزیره خارک از لباس کار و کالای خواب محروم کرد
کارگران پیمانکاری نفت پایانههای عملیات دریایی جزیره خارک از لباس کار و کالای خواب که شامل پتو، بالشت و روتختی میشود، محروم هستند.
روزشنبه 13 شهریور،کارگران درباره وضعیت لباس کار نیروهای شاغل در پایانه عملیات دریایی خارک به خبرنگاررسانه ای گفتند: وضعیت البسه کار مناسب نیست. قرارداد پیمانکار با کارفرمای در هر سال تمدید میشود اما مدت زمان قراردادها کوتاه است و شامل چند ماه میشود. تا زمانی که قرارداد به صورت کامل و بلندمدت نباشد امکان ارائه لباس به کارگران وجود ندارد.
آنها ادامه دادند: همچنین کالای خواب که شامل پتو، روتختی و بالشت میشود نیز به کارگران ارائه نمیشود. در گذشته، هر 2سال یکبار بستههای کالای خواب جدید در اختیار کارگران قرار میگرفت اما پس از مدت وضعیت تغییر کرد و هر 4 سال یکبار کالای خواب جدید در اختیار کارگران قرار میگرفت. اما امروز بازه زمانی 4 ساله رعایت نمیشود و کارگران عملیات دریایی خارک به مدت 4 سال و نیروهای ماهشهر و عسلویه 8 سال است که پتو و روتختی جدید دریافت نکردهاند.
*تجمع اعتراضی کاربران کریپتولند نسبت به توقف پرداخت داراییها مقابل صرافی کریپتولند
روزسه شنبه 9 شهریور، کاربران کریپتولند برای اعتراض به توقف پرداخت داراییها مقابل صرافی کریپتولند واقع در برج نگار میدان ونک تهران تجمع کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 13 شهریور، بیش از 3 ماه از دستگیری مدیرعامل صرافی رمزارز کریپتولند و بلوکه شدن داراییهای کاربران این صرافی میگذرد. پس از تجمعات بسیار کاربران کریپتولند مقابل دادسرای رسیدگی به جرائم اقتصادی بالاخره 14 مرداد ماه پرداخت دارایی کاربران آغاز شد.
بیش از 10روز است فرایند پرداخت داراییهای ریالی و رمزارزی کاربران کریپتولند که متوقف شده است.
اخباروگزارش های کارگری 12 شهریورماه 1400
- فراخوان تجمع اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی
- آیا کامیوندارها اعتصاب کردهاند؟
خودداری کامیون دارها از حمل نهادههای دامی ازبنادر به مرغداریها بدلیل نرخ پایین حمل
- اعتراض اهالی برخی مناطق ایذه نسبت به بی آبی وعدم پاسخگویی مسئولان
- پیمان فرهنگیان جهت اجرای حکم فراخوانده شد
- بازداشت وکلای دادگستری، فعالین کارگری و فشار علیه زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
فراخوان تجمع اعتراضی قبول شدگان آزمون سال 99 آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی
زمان:شنبه 13 شهریور1400 - 9 صبح
مکان: تهران – میدان فردوسی - خیابان قره نی - مقابل وزارت آموزش و پرورش
*آیا کامیوندارها اعتصاب کردهاند؟
خودداری کامیون دارها از حمل نهادههای دامی ازبنادر به مرغداریها بدلیل نرخ پایین حمل
چندروزی است که کامیون دارها از حمل نهادههای دامی ازبنادر به مرغداریها بدلیل نرخ پایین حمل خودداری میکنند.
روزچهارشنبه 10 شهریور،رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار تهران به خبرنگار رسانه ای گفت: وضعیت تحویل خوراک مرغ از بازارگاه بهتر شده است. نهاده دام و طیور به اندازه کافی در بنادر موجود است اما یکی از مشکلات اساسی مرغداران عدم بارگیری خوراک مرغ است.
وی افزود: کامیوندارها به جز ارقامی که در بارنامه ثبت میشود مطالبه بیشتری دارند. طبق قانون هزینه بارگیری هر تن خوراک مرغ از بندر امام تا محل مرغداری حدود 340 هزار تومان است اما کامیوندارها به این ارقام راضی نیستند و هر کامیونداری برای بارگیری خوراک مرغ نرخ تازهای اعلام میکند.
وی درخاتمه گفت: با هزینههای تمام شده کامیوندارها هم نسبت به عدم بارگیری حق دارند. به هر حال این افراد عضوی از جامعه هستند و با افزایش قیمت لاستیک و روغن بارگیری اجناس مرغداران برای آنها هم صرفه اقتصادی ندارد.
*اعتراض اهالی برخی مناطق ایذه نسبت به بی آبی وعدم پاسخگویی مسئولان
روز جمعه 12 شهریور، اهالی برخی مناطق ایذه صدای اعتراضشان را نسبت به بی آبی وعدم پاسخگویی مسئولان منعکس کردند.
یکی از عمده مناطقی که طی این چند روز مردم به دلیل بیآبیهای متمادی بهشدت نسبت به این موضوع معترض هستند، منطقه حُر واقع در حوالی پارک بهاران «پارک جنگل» است.
یکی از این معترضان به خبرنگاررسانه ای گفت:در شرایط قرمز کرونایی شهرستان ایذه، از میدان هفتتیر تا بیمارستان شهر و منازل مسکن مهر دچار بیآبی هستند.
وی اضافه کرد: در بیشتر ساعات روز با بیآبی سر میکنیم و کسی پاسخگو نیست، نه فرمانداری و نه سازمان آب.
یکی دیگر از اهالی معترض گفت: از بیآبی نابود شدیم، یک هفته میشود که دچار بیآبی هستیم و چیزی به نام حمام کردن و نظافت نداریم.
وی افزود: بدتر از این بیآبی، تحمل بوی تعفن فاضلابی است که از لولههای حمام و آشپزخانه وارد خانهها میشود و متأسفانه هیچ مسئولی هم پاسخگوی ما نیست.
*پیمان فرهنگیان جهت اجرای حکم فراخوانده شد
پیمان فرهنگیان فعال کارگری توسط شعبه اجرای احکام شهرستان آستانه اشرفیه جهت اجرای حکم فراخوانده شد.
در احضاریهای که صادر شده است او باید ظرف مدت ۵ روز برای اجرای حکم مراجعه نماید.
شعبه ۱۸ دادگاه تجدیدنظر استان گیلان پیشتر با تعلیق ۷ سال از حکم ۱۰ سال زندان صادره از سوی دادگاه بدوی، این فعال کارگری را به ۳ سال حبس تعزیری محکوم نمود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران صدور حکم زندان و احضار جهت اجرای آن علیه پیمان فرهنگیان را قویاً محکوم مینماید و خواهان پایان دادن به تعقیب قضایی علیه او است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۲ شهریور ۱۴۰۰
*بازداشت وکلای دادگستری، فعالین کارگری و فشار علیه زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
فیلم های منتشر شده از ضرب و شتم زندانیان، بر خورد تحقیر آمیز، ضد انسانی و انزجار آور با کسانی که دوران محکومیت شان را می گذرانند همان گونه که عده ای از زندانیان سیاسی در نامه سر گشاده خود از زندان به درستی تاکید کرده اند تنها نشان دهنده بخشی از رفتار وحشیانه رژیم اسلامی با زندانیان و باز داشت شده گان است. بخش دیگر و بزرگتر این رفتار وحشیانه به ویژه با فعالان کارگری، اجتماعی و زندانیان سیاسی، پرونده ای است قطور، به همان اندازه هولناک و شاید تصویر ناپذیر؛ پرونده ای که برگ برگ آن روایتی است از سلب آشکار حقوق اولیه انسان های معترض، نگاهداری بازداشت شدگان در سلول های انفرادی، اعمال انواع شکنجه از جمله شکنجه سفید - مانند حبس زندانی برای مدت طولانی در سلول انفرادی- تهدید زندانی، تواب سازی، وادار کردن زندانی به اعتراف علیه خود، تحقیر و آزار و اذیت خانواده های زندانیان و ... این لیست را همچنان می توان ادامه داد.
پرونده حکم شش سال زندان برای فعال کارگری، کامران ساختمانگر بعد از تلاش های دوساله او برای یک بر رسی عادلانه در روز شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۰ برای اظهار نظر و دستور به دفتر دادستانی عمومی سنندج ارجاع شده است . کامران ساختمانگر حدود دوسال پیش با اعمال نفوذ بازجویان دستگاه امنیتی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به شش سال حبس محکوم شد. اعتراضات و دفاعیات او علیه این حکم نا عادلانه مورد توجه قرار نگرفت و دادگاه تجدید نظر حکم داد گاه اول را تایید کرد. کامران ساختمانگر در حالی دو سال گذشته را در زیرشبح حکم شش سال حبس سپری کرده است که تمام تلاش های او برای دادخواهی راه به جایی نبرده است و او همچنان در برزخ بین آزادی و زندان بسر می برد.
بازداشت عده ای از وکلای دادگستری که درصدد طرح شکایت علیه مقامات و مسئولان حکومتی درارتباط با سومدیریت کرونا در کشور بودند، بازداشت و پرونده سازی برای فعالان کارگری و تشدید فشار های عوامل امنیتی بر تعدادی از زندان سیاسی از آخرین برگ های پرونده جنایتکارانه رژیم در نقض فاحش حقوق انسانی و حقوق زندانیان سیاسی است.
نوع بر خورد رژیم اسلامی نسبت شیوع ویروس کرونا را اگر تصمیم اگاهانه این رژیم برای گسترش این بیماری به منظور تحت شعا قرار دادن وضعیت فلاکت بار اجتماعی و همچون وسیله ای برای به تاخیر انداختن اعتراضات اجتماعی ندانیم، بدون تردید می توانیم بگوییم که نوع مواجهه این حکومت با پاندمی کرونا مصداق قتل عام مردم است. در نتیجه سیاست های این حکومت هر روز صدها نفر توسط این ویروس مرگ زا جانشان را از دست می دهند و هزاران خانواده در سوگ عزیزان از دسته رفته خود فرو می روند. همان زمان که علی خامنه ای ورود واکسن های انگلیسی و آمریکایی را ممنوع اعلام کرد و دیگر نهاد ها و ارگانهای رژیم از آن استقبال و پیروی کردند، مشخص بود که مردم در معرض چه فاجعه ای قرار گرفته اند . تشکل های کارگری، معلمان و بازنشستگان از جمله نیروها و صداهایی بودند که بارها نسبت به سیاست های فاجعه بار رژیم در رابطه با کرونا اعتراض کردند و خواهان واکسیناسیون سریع و رایگان شهروندان شدند. اما صرف نظر از عامل عمد، بی لیاقتی، ناکاردانی و منافع اقتصادی باند ها و نهاد های حکومتی که از واردات و فروش داروهای کرونا فربه و فربه تر می شوند منجر به وضعیت هولناکی شده است که اینک شاهد آن هستیم . ایران از نظر در صد جمعیت واکسینه شده در پایین ترین رده در میان کشورها قرار دارد و کرونا مردم بی دفاع را گروه گروه درو می کند. عاملان وضع موجود باید پاسخگوی این شرایط باشند و این حق طبیعی مردم و از جمله وکلای دادگستری و فعالین اجتماعی است که خواهان دادخواهی و پاسخگویی از طرف حکومت باشند. اما رژیم سراپا فاسد و جنایت کار حاکم نه تنها در این مورد نیز هیچ مسئولیتی را نمی پذیرد و خود را موظف به پاسخگویی نمی داند بلکه چاره را در حذف و خاموش کردن پرسش گران و شاکیان می داند. به این ترتیب پیش از آنکه وکلا و فعالین اجتماعی بتوانند شکایت خود را به ثبت برسانند، خود آنان دستگیرشدند . هم اکنون مصطفی نیلی، آرش کیخسروی ، محمد رضا فقیهی، مهدی محمودیان و مریم افرا افزار در بازداشت بسر می برند. در جمهوری اسلامی، زور عریان حکومت کننندگان، خود قانون است.
در همان حال، بگیر و ببند و پرونده سازی علیه فعالان کارگری و دیگر فعالان اجتماعی ادامه دارد. روز چهارشنبه دهم شهریور ۱۴۰۰ مأموران وزارت اطلاعاتی با مراجعه به منزل امیرعباس آزرم وند، روزنامه نگار اقتصادی و از فعالین کارگری او را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند . اتهام مطرح شده علیه او تبلیغ علیه نظام عنوان شده است. در جریان این بازداشت، ماموران همچنین وسایل شخصی و کتابهای امیر عباس را ضبط کردند و و با خود بردند..
در همان حال فایل صوتی ای از محمد داوری، فعال دانشجویی و از مدفعان حقوق کارگران منتشر شده که گوشه ای دیگر از برخورد های ضد انسانی ماموران اطلاعات و قضایی علیه بازداشت شدگان و پرونده سازی علیه آنان را افشا می کند. محمد داوری در سال ۹۸ به اتهام تبلیع علیه نظام از طریق تشویق کارگران بید بلند بهبان به اعتصاب و حمایت از اعتصابات کارگری و همچنین به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در گروهای مارکسیستی دستگیر شد. محمد داوری در این فایل صوتی شرح می دهد که او بر اساس پرونده سازی نهاد های امنیتی، در دادگاه بدوی که تنها ده دقیقه طول می کشد به ۹ سال حبس محکوم می شود که این حکم سپس در دادگاه تجدید نظر به سه سال و ۹ ماه کاهش می یابد . او در این فایل می گوید که در دوران بازداشت موقت در یاسوج، ماموران اطلاعاتی با سو استفاده از شرایط خانواده، او را مورد تهدید قرار داده بودند که در صورت عدم همکاری با نهاد های اطلاعاتی، حکم ارتداد را برایش تدارک خواهند دید. بنا به گفته او موارد همکاری مورد نظر ماموران اطلاعاتی عبارت بوده است: از همکاری اطلاعاتی و نفوذ در گروهای سیاسی، نوشتن کتاب تحت عنوان کج راهه علیه عقاید فکری و مشی سیاسی خود و نشستن جلوی دوربین و شرکت در تهیه مستند علیه جنبش طبقه کارگر. او توضیح می دهد که در در دادگاه تجدید نظر وقتی قاضی می گوید که اتهام وابستگی به گروهای " معاند" از آنجا که این گروها در دهه شصت متلاشی شده اند، ادله کافی نیست ماموران اطلاعاتی استدلال می کنند که عضویت محمد داوری به صورت تعلق فکری بوده است و او از جمله به همین اتهام نیز محکوم می شود. محمد داوری ۱۷ ماه است که در حبس بسر می برد و اکنون در زندان عادل آباد شیراز دوران حبس خود را می گذراند. قوانین مربوط به عفو مشروط، شامل او نیز می شود به همین دلیل اخیرا از طرف حفاظت اطلاعات زندان، اداره اطلاعات استان و وزارت اطلاعات که با جدیت می کوشند که مانع آزادی او گردند، مورد تهدید و فشار مضاعف قرار گرفته است. دلیل این فشارها اطلاع رسانی محمد داوری از وضعیت وخیم زندان عادل آباد و وضعیت برداران افکاری است. در طول مدت حبس، اعضای خانواده محمد داوری به انواع مختلف مورد آزار قرار گرفته اند. با توجه به وضع سلامتی و شرایط سخت خانوداگی و دوری راه، ۹ ماه است که ایشان هیچ ملاقاتی نداشته است.
اتحاد بین المللی بازداشت وکلا و فعالین اجتماعی به دلیل تلاش برای طرح شکایت علیه مقامات حکومتی، دستگیری و پرونده سازی علیه فعالین کارگری و فشار علیه زندانیان سیاسی و خانواده آنها را به شدت محکوم می کند و خواهان آزادی فوری همه بازداشت شدگان و زندانیان سیاسی است.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۲۱/۹/۳