- تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نسبت به عدم تبدیل وضعیت وپرداخت نشدن مطالبات مقابل وزارت بهداشت «مدافع داد بزن، حقتو فریاد بزن»- تجمع اعتراضی دوباره پرستاران تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان مقابل این سازمان- تجمع اعتراضی اینترن های بیمارستان فیروزگر نسبت به عدم پرداخت مابه التفاوت افزایش کمک هزینه مصوب اینترنی- سومین روز حق طلبی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی معدن طرزه مبنی بر حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم بابرپایی تجمع مقابل شرکت البرز شرقی در شاهرود
- تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی مخابرات گیلان نسبت به عدم اصلاح قراردادها،اجرانشدن کامل طرح طبقهبندی مشاغل، پرداخت حق بیمهی ناقص و عملکرد شرکت های پیمانکاری و وعده ووعیدهای پوچ مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان
- تجمع اعتراضی لکوموتیورانان خراسان رضوی نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات مقابل ایستگاه راه آهن مشهد
- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل،پرداخت نشدن بموقع حقوق وپرداخت ناقص حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری خوزستان
- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته توزیع برق تهران بزرگ نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل وزارت نیرو
- کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه دوم بهمن ماه 1400
- زرتشت احمدی راغب بازداشت شد
- کانون نویسندگان ایران:روز جهانی زبان مادری را گرامی میداریم
- لغو موقت تجمع اعتراضی امروز کنترلرها مراقبت پرواز
- تجمع اعتراضی ورزشکاران موتورسواری و اتومبیلرانی اصفهان نسبت به رانت واختلاس مقابل فدراسیون
- محبوس شدن 2 کارگر درقم زیر تلی از آوار
*تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نسبت به عدم تبدیل وضعیت وپرداخت نشدن مطالبات مقابل وزارت بهداشت
«مدافع داد بزن، حقتو فریاد بزن»
روز دوشنبه 2 اسفند،جمعی از کارکنان شرکتی دانشگاههای علوم پزشکی کشورخودرا با پایتخت رساندند تا بابرپایی تجمع مقابل ساختمان وزارت بهداشت صدای حق طلبیشان را مبنی بر تبدیل وضعیت و پرداخت فوق العاده خاص هرچه بیشترمنعکس کنند.
*تجمع اعتراضی دوباره پرستاران تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان مقابل این سازمان
روز دوشنبه 2 اسفند، پرستاران تامین اجتماعی برای اعتراض به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان دست به تجمع مقابل این سازمان زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،طبق قانون تامین اجتماعی، امکان بازنشستگی زودتر از موعد با 20 سال بیمهپردازی مستمری با 25 سال بیمهپردازی متناوب برای مشمولان مشاغل سخت و زیان آور، وجود دارد با این حال به گفته پرستاران معترض، سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده 103قانون مدیریت خدمات کشوری شروط دیگری را برای کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی در نظر گرفته است.
بر این اساس، پرستاران باید با شروطِ حداقل 30سال سابقه خدمت برای مشاغل غیر تخصصی و 35سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از 30 سال و حداقل 60 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت با 25 روز حقوق بازنشسته شوند.
پرستاران با اشاره به استفساریه تبصره 1 ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری، یادآور شدند که بر این اساس؛ احکام تبصره 3 ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور و قانون تفسیر جزء 1 بند (ب) تبصره 2 ماده 76قانون تأمین اجتماعی به قوت خود باقی است.
این استفساریه در تعارض با پافشاری سازمان تامین اجتماعی بر نحوه اجرای ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری قرار دارد؛ هرچند پرستاران میگویند که سازمان عملا با بازنشستگی بر مبنای 25 سال خدمت هم مخالفت میکند و به دلیل «کمبود نیرو» کارکنان پرستاری خود را تا 30 سال خدمت نگه میدارد؛ در حالی که به گفته این پرستاران با بالا رفتن سن همکارانشان به خصوص خانم ها، آنها توان کار در شغل شبانه روزی پرستاری را از دست دادهاند.
پرستاران با اشاره به خودسوزی یک نفر از همکاران بخش خدمات خود در بیمارستان تامین اجتماعی قزوین خود در قزوین یادآور شدند که وضعیت روحی بسیاری از همکارانشان به دلیل دوران پرفشار کار، مطلوب نیست اما به این موضوع رسیدگی نمیشود. آنها همچنین یادآور شدند که کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استفساریه یاد شده رسیدگی نمیکند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم پاسخگوی خواستههای پرستاران نیستند.
ابطال بخشنامههای ضد پرستاری سازمان تامین اجتماعی، احیای معاونت پرستاری سازمان، بازنگری و برگشت آیتمهای حذف شده به احکام و تسریع در پرداخت افزایشهای حقوقی و اعمال کامل فوق العادهها، اجرای درست قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از دیگر خواستههای پرستاران تامین اجتماعی و ابطال دادنامههای 1064 الی 1082 دیوان عدالت اداری از دیگر خواستههای پرستاران است.
*تجمع اعتراضی اینترن های بیمارستان فیروزگر نسبت به عدم پرداخت مابه التفاوت افزایش کمک هزینه مصوب اینترنی
روز دوشنبه 2 اسفند، اینترن های بیمارستان فیروزگر برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مابه التفاوت افزایش کمک هزینه مصوب اینترنی دراین مرکز درمانی تجمع کردند.
یکی از حاضران درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: همانطور که میدانید 20 درصد افزایش کمک هزینه تحصیلی برای کارورزان و دستیاران توسط وزیر بهداشت سابق مرداد 1400 به دانشگاهها ابلاغ و مقرر شد از فروردین 1400 این افزایش هزینه اعمال و مابهالتفاوت آن به دانشجویان اینترن و رزیدنت پرداخت شود. پس از تغییر ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس دانشکده پزشکی، شورای صنفی این دانشکده درخواست تغییر کرد تا جلسهای فوری برگزار و موضوع عدم افزایش 20 درصدی و پرداخت نشدن مابهالتفاوت 200 تا 300هزار تومانی اینترنها به رئیس دانشکده ابلاغ شد. در این جلسه معاون امور مالی دانشکده پزشکی اعلام کردند مابهالتفاوت از فروردین ماه اعمال نشده و از مهر ماه اعمال خواهد شد.
وی ادامه داد: وی آذرماه 1400 قول مساعد داد که تمامی مابهالتفاوتهای کمک هزینه اینترنها از مهر ماه محاسبه و پرداخت شود. در کنار این مابهالتفاوت، برای کارورزان بخش داخلی و عفونی نیز سانتر کرونا در نظر گرفته بودند که بیمارستان فیروزآبادی مابهالتفاوت این سانتر را پرداخت کرد ولی بیمارستان فیروزگر و رسول حق سانتر کرونای کارورزان را هنوز پرداخت نکردهاند. از طرفی دیگر در روز دانشجو رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران قول مساعد داد که مابهالتفاوت کاوروزان همچنین کارورزانی که در بخش داخلی و عفونی در سانتر کرونا مخصوصا بیمارستان های فیروزگر و رسول فعالیت میکردند، پرداخت شود. وی از شورای صنفی خواست تا تمامی مبالغ مابهالتفاوت را محاسبه کرده تا با تایید مسئولان مربوطه، به بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران ابلاغ شود.
وی ادامه داد: لازم به ذکر است سانتر کرونا با مابهالتفاوت دریافتی دانشجویان پزشکی تفاوت دارد و تنها به کارورزانی تعلق میگیرد که در پاندمی کرونا در بخش داخلی و عفونی مشغول به خدمترسانی هستند. دانشگاه بر خلاف ابلاغیه وزارت بهداشت در زمینه پرداخت مابهالتفاوت حقوق کارورزان از فروردین 1400، اعلام کرد این مابهالتفاوت از مهرماه محاسبه و تا آذر ماه پرداخت میشود اما تا امروز این مابهالتفاوت به حساب کارورزان واریز نشده است.
وی افزود: شورای صنفی در اواخر بهمن ماه بار دیگر در جلسهای با مسئولان دانشکده پزشکی، حقوق اینترنها را مطرح کرد و مسئولان پیگیریهای لازم را انجام داده و اعلام کردند حکم حقوق تمامی کارورزان تدوین و به ستاد مرکزی علوم پزشکی ارسال شده است. بر اساس استعلام شورای صنفی از ستاد مرکزی مشخص شد تمامی حقوق اینترنها به حساب بیمارستان واریز شده است و بیمارستانها واریز نکردن این حقالزحمه مواخذه خواهند شد.
او اضافه کرد: با تمامی این تفاسیر، هنوز دانشجویان اینترن دانشگاه علوم پزشکی ایران به جای دریافت مبلغ مصوب یک میلیون و 500 هزار تومانی وزارت بهداشت، یک میلیون و 200 هزار تومان حقوق میگیرند. در این بین دانشگاه نیز با پرداخت مابهالتفاوت 300 هزار تومانی کارورزان از فروردین ماه موافقت نکرد. مابهالتفاوت حقوق کارورزان حدود 5 ماه است که پرداخت نشده، در این راستا باید مبلغی حدود یک میلیون تومان مجدد به هر دانشجو پرداخت شود. همچنین حقالزحمه سانتر کرونای کارورزان بخش عفونی و داخلی بیمارستانهای فیروزگر و رسول نیز لحاظ شود.
*سومین روز حق طلبی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی معدن طرزه مبنی بر حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم بابرپایی تجمع مقابل شرکت البرز شرقی در شاهرود
روز دوشنبه 2 اسفند برای سومین روز، کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی معدن طرزه با برپایی تجمع مقابل شرکت البرز شرقی به حق طلبیشان ادامه دادند وخواهان حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم شدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،کارگران معادن طزره از روز شنبه در این منطقه گردهم آمده و خواستار شنیده شدن صدایشان از سوی مسئولان شدند اما از امروز صبح در شاهرود نیز گروهی به این تجمع پیوستند تا در مقابل شرکت البرز شرقی در این شهرستان گردهم بیایند.
شنیده میشود پیمانکار و مدیرعامل البرز شرقی خواستار حضور نمایندگانی از کارگران برای برگزاری جلسه استماع مشکلات هستند اما کارگران اعتقاد دارند که با برگزاری جلسات کاری از پیش نمیرود و باید فوراً شرایط کاری و مطالبات شأن مشخص شود.
درهمین رابطه:دومین روزتجمع وراهپیمایی صدها کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی دامغان برای حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم در معدن طرزه
«پیمانکار حیا کن مجموعه را رها کن»
روزیکشنبه اول اسفند برای دومین روزمتوالی، صدها کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی دامغان برای حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم دست به تجمع وراهپیمایی در معدن طرزه زدند.
یکی از کارگران به خبرنگار رسانه ای گفت: تنها اتفاقی که امروز رخ داد این بود که مدیر معدن گفت: از بین خودتان (کارگران) چند نماینده انتخاب کنید تا با مدیرعامل شرکت جلسه ای برگزار شود.
وی افزود: چند سال متوالی از بین کارگران نماینده انتخاب کردیم و با مدیرعامل جلسه گذاشتیم اما همیشه وعده هایی دادند که عملی نشد.
وی یادآور شد: بر اساس شنیده ها با شرکت البرز شرقی مکاتبه شده که کارگران باید زیرنظر شرکت باشند نه پیمانکار، اما نه تنها این موضوع عملیاتی نشد بلکه پیمانکاری که چند سال کارگران زیر نظر او بودند و همگی رضایت داشتند را تغییر دادند.
این کارگر معترض اضافه کرد: پیمانکار فعلی رزومه و گذشته خوبی ندارد؛ به عنوان مثال فوت دو معدنکاری که چند ماه قبل در طرزه رخ داد در مجموعه همین پیمانکار بود.
کارگر معدن طرزه تصریح کرد: در شرایط فعلی و با رزومه نه چندان مناسب، دو کارگاه را به همین فرد و پسرش واگذار کردند.
وی با تاکید بر اینکه در صورت شکست خوردن پیمانکار تکلیف حقوق قانونی کارگران چه می شود؟، ادامه داد: با تورم موجود و اوضاع اقتصادی در شرایط فعلی هیچ آینده شغلی نداریم.
وی گفت: همگی کارگران اتفاق نظر داشتند که مدیرعامل شرکت در حضور کارگران با نماینده آنها صحبت کند و به نتیجه برسند.
اودرخاتمه گفت: حدود 700 نفر کارگر در این مجموعه کار می کنند که نسبت به وضعیت فعلی معترض هستند.
یکی دیگراز کارگران حاضر در تجمع گفت: دیروز و امروز کارگران شرکتی معدن زغال سنگ طرزه دامغان (معادن زغال سنگ برناکی، کلاریز، تونل مادر، تونل 43 و بخشی از معدن رزمجای غربی) برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان اداری حاضر شدند. آنها خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه معادن زغال سنگ طزره هستند.
او با اشاره به اینکه به صورت قراردادی در شرکتهای مختلف پیمانکاری به کار مشغول هستیم، گفت: میخواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
*تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی مخابرات گیلان نسبت به عدم اصلاح قراردادها،اجرانشدن کامل طرح طبقهبندی مشاغل، پرداخت حق بیمهی ناقص و عملکرد شرکت های پیمانکاری و وعده ووعیدهای پوچ مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان
روز دوشنبه 2 اسفند، کارکنان شرکتی مخابرات گیلان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم اصلاح قراردادها،اجرانشدن کامل طرح طبقهبندی مشاغل، پرداخت حق بیمهی ناقص و عملکرد شرکت های پیمانکاری و وعده ووعیدهای پوچ دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی مخابرات این استان در رشت زدند.
تجمع کنندگان که از شرکتهای شسکام، خدمات اول و برانوش صنعت هستند،به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از ماهها دوندگی و تلاش برای اصلاح قراردادها و جلوگیری از تحمیل قراردادهای خلاف قانون توسط پیمانکاران به پرسنل، هیچ اقدام موثری از سوی شرکتهای پیمانکاری و مخابرات ایران صورت نگرفته است.
آنها افزودند: اوایل ماه بهمن با حضور رئیسجمهور در گیلان، همه دستگاههای نظارتی و حاکمیتی وعدهی حل شدن مشکلات را دادند اما با گذشت چند هفته، مدیران شرکت مخابرات هنوز هیچ اقدامی برای رفع مشکلات انجام ندادهاند و در روزهای پایانی سال 1400 هیچ برنامهی مشخص و مدونی در مخابرات دیده نمیشود.
معترضین در خاتمه گفتند: پرداختیهای شرکتهای پیمانکاری کاملا سلیقهای بوده و عامدانه بودن این تخلفات در نظام حقوق و دستمزد بر همگان محرز شده است.
*تجمع اعتراضی لکوموتیورانان خراسان رضوی نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات مقابل ایستگاه راه آهن مشهد
ظهرروز یکشنبه اول اسفند، لکوموتیورانان خراسان رضوی برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات مقابل ایستگاه راه آهن مشهد تجمع کردند وخواستار چرایی برخوردهای قهرآمیز غیرقانونی مدیران راه آهن و انجام تهدید و ارعاب به جای رسیدگی و حل مشکلات تلنبار شده ومتحقق نشدن خواسته هایشان بقرارزیرشدند:
1- چرا و به چه دلیل شغل حساس و خطیر لکوموتیورانی در زمره مشاغل حاکمیتی با توجه به عدم ممنوعیت قانونی قرار نمی گیرد .
2- چرا ارتقاء جایگاه شغلی آنها به کارشناسی علیرغم وعده های بسیار مدیران راه آهن انجام نمی گیرد .
3- چرا پس از گذشت 10 سال از سخت و زیان آور شناخته شدن شغل لکوموتیورانی تاکنون ، هنوز اجرایی نشده است .
4- چرایی عدم پرداخت اضافه کار با وجود تکلیف و اجبار به کار اضافی وایجاد بن بست اضافه کار!؟ و لاپوشانی این مشکل با کمک گرفتن از ماموران فراخوانی که بیش از 30 سال کار کرده و اکنون بازنشسته اند و موجبات تهدید ایمنی سیر می باشند .
5- چرا یی تصویب مبلغ بسیار نازل نوبتکاری توسط هیات وزیران در سال 1395
6- چرایی عدم پرداختِ معوقه ی حدود هشت ساله! نوبتکاری
7- چرایی عدم تعریف هیچگونه مزایایی در قبال شبکاری و کار در ایام تعطیل برای کارکنان عملیاتی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری
8- چرایی عدم ارتباط و سرکشی منظم و پیوسته کلیه سلسله مراتب مدیریتی در راه آهن از صدر تا ذیل، با کارکنان سیر و حرکت (مشاغل عملیاتی و تخصصی راه آهن )
9- چرایی عدم نصب دستگاه ثبت ساعت کار و اتصال آن به سامانه سیماک که موجبات جمع بستر فساد زا و ایجاد شفافیت می شود
10- چرایی وجود کمیسیون سوانح یک طرفه که فقط وظیفه دفاع از تخلفات، کم کاری ها و فساد کلیه سلسله مراتب مدیریتی در راه آهن را تکلیفِ واجب خود می داند
11- چرایی عدم وجود شفافیت و عدالت در امکانات و تخصیص خانه های سازمانی
12- چرایی عدم دسترسی به مستندات حیاتی شغلی مانند تلفنگرام ها مذاکرات کمیسیون های سوانح گراف و... و نیز عدم وجود هرگونه پیش بینی جهت برقراری این موارد و نیز اتوماسیون اداری برای اقشار عملیاتی سیر و حرکت قطارها .
13- چرایی صدور انبوه بخشنامه ها بعضا متضاد و اشتباه که موجب سردرگمی کارکنان عملیاتی و در نتیجه بی تفاوتی نسبت به اجرای قوانین را موجب شده است .
14- چرایی بی اهمیت بودن مقوله ی آموزش از دید کلیه سلسله مراتب مدیریت در راه آهن علی الخصوص مدیران ارشد ونیز فشل بودن خود مدیران آموزشی
15- چرایی بیمه ریلی ضعیف در اجرا و پوشش
16- چرایی عدم شفافیت در پرداخت کیلومتراژ جبرانی و بستر فساد آمیز آن
17- چرایی بی تفاوتی مسئولان راه آهن و نیز کمیسیون عمران مجلس نسبت به حل مشکلات
18- چرایی برخوردهای قهرآمیز غیرقانونی مدیران راه آهن و انجام تهدید و ارعاب به جای رسیدگی و حل مشکلات تلنبار شده و اقناع لکوموتیورانان و بسیاری از مشکلات دیگر
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل،پرداخت نشدن بموقع حقوق وپرداخت ناقص حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری خوزستان
روز دوشنبه 2 اسفند، کارگران شهرداری کوت عبدالله درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل،پرداخت نشدن 3ماه حقوق وپرداخت ناقص حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان برای باری دیگرمقابل استانداری خوزستان در کلانشهر اهواز اجتماع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:پیمانکارانی که کار را به دست میگیرند هیچ تعهدی در قبال کارگران برعهده نمیگیرند و کارگران برای دریافت حقوق ماهانهی خود از پیمانکار مجبور به اعتراض هستند.
آنها افزودند: برای دریافت حقوق خود بارها تجمع کردیم و دست از کار کشیدیم، حتی به تهران آمدیم و از مسئولین قول رسیدگی گرفتیم اما بازهم پیمانکار به جای آنکه به مطالبات ما رسیدگی کند حق بیمه ما را ناقص رد کرد.
*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته توزیع برق تهران بزرگ نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل وزارت نیرو
جمعی از کارگران بازنشسته توزیع برق تهران بزرگ برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل وزارت نیروتجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:بازنشستگان اکثر شرکت های مادر تخصصی و برق تهران از مزایای ابلاغ شده بهرهمند شده اند و تنها به باز نشستگان توزیع تعلق نگرفته و سال گذشته هم با پیگیری فراوان مبلغی را در پایان سال پرداخت کردند که بخشی از آنرا با هزینه بیمه تکمیلی تهاتر و الباقی را بحساب همه عزیزان واریز کردند.
*کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه دوم بهمن ماه 1400
توضیحات
رخداد
بخش
محل خدمت
شهرداری شهر
تاریخ
شماره
بابت بارگزاری فیش ها در سایت شفافیت شهرداری کرمان
تجمع
دولتی
تمام بخش ها
کرمان
17/11/1400
1
به دلیل عدم پرداخت 10 ماه حقوق مقابل شورای شهر
تجمع
نامعلوم
فضای سبز
یاسوج
18/11/1400
2
عدم پرداخت 3 ماه حقوق
تجمع
دولتی
خدمات شهری
کوت عبدالله / خوزستان
18/11/1400
3
حوادث حین کار
فوت
نامعلوم
فضای سبز
فردیس / البرز
20/11/1400
4
پیمانکاران به دلیل بد عهدی شهرداری مشهد و سازمان های تابع در راستای وصول حقوق مادی خود مقابل استانداری خراسان
تجمع
خودمالک
پیمانکاران
مشهد
20/11/1400
5
ایثارگران شهرداری تهران به دلیل عدم تبدیل وضعیتشان مقابل شهرداری
تجمع
خصوصی
تمام بخش ها
تهران
24/11/1400
6
حوادث حین کار
فوت
خصوصی
خدمات شهری
اصفهان
27/11/1400
7
در مقابل درب اداره اتوبوسرانی جهت اقامه مطالبات
تجمع
خودمالک
اتوبوسرانی
تهران
30/11/1400
8
*زرتشت احمدی راغب بازداشت شد
زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی صبح امروز دوشنبه ۲ اسفندماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل کرده و شماری از وسایل شخصی او را ضبط کرده و با خود بردند.
برگرفته ازکانال اتحادیه آزادکارگران ایران
*کانون نویسندگان ایران:روز جهانی زبان مادری را گرامی میداریم
بند سوم منشور کانون نویسندگان ایران: «کانون رشد و شکوفایی زبانهای متنوع کشور را از ارکان اعتلای فرهنگی و پیوند مردم ایران میداند و با هر گونه تبعیض و حذف در عرصهی چاپ و نشر و پخش آثار به همهی زبانهای موجود مخالف است.»
ایران کشوری است داری تنوع زبانی؛ زبانهایی که پا به پای زبان فارسی از دیرباز تا امروز زنده و پویا به حیات خود ادامه دادهاند. اگر زبان هر گروهی از مردم، امروز زنده است به این معنی است که به سلامت از پیچ و خم عصرها و حادثهها گذشته است و وظیفهی ماست که مانند پیشینیان آن را در برابر هجمهی نژادپرستان و حاکمان حفظ کنیم. امروزه «تجزیه هراسی» موجب شده است تا نگاه به زبانهای متنوع کشور، نگاه سیاسی و سرکوبگرانه باشد. بازداشت و سرکوب فعالان مدنی در این حوزه نتیجهی همین نگاه است. دیدگاه برتریجویانه به زبان ضربهای مهلک به فرهنگ بشری است.
اما زبان تنها یک درخت پر شاخه نیست بلکه برگها، شکوفهها و میوههای آن بخشی زیبا از هستی این درختاند؛ به دیگر سخن زبان تنها یک ابزار ارتباطی نیست بلکه نخستین گهوارهای که اندیشه و هنر و احساس هر انسانی در آن شکل میگیرد، زبان مادری اوست و از بین رفتن هر زبانی یعنی به خطر افتادن زندگی معنوی عدهای از انسانها و نیز ضایع شدن بخشی از میراث تاریخ بشری.
کانون نویسندگان ایران، ممانعت از رشد زبانهای متنوع کشور را محکوم میکند. کانون روز جهانی زبان مادری را گرامی میدارد و این روز را به همهی کوشندگان حفظ زبانهای متنوع در همه جای ایران و جهان شادباش میگوید.
۲ اسفند ۱۴۰۰
لغو موقت تجمع اعتراضی امروز کنترلرها مراقبت پرواز
تجمع اعتراضی امروزدوشنبه 2 اسفند، کنترلرها مراقبت پروازبدلیل انتصاب سرپرست جدید شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران و به امید تغییر شرایط، موقتا لغو شد.
بنا به متن منتشره از طرف کنترلرهای مراقبت پرواز در شبکه های اجتماعی ، ضمن اعلام لغو تجمع روز دوشنبه دوم اسفند ازجمله آمده است:
بنا به مذاکرات صورت گرفته در جلسه روزیکشنبه اول اسفند هیئت مدیره جامعه متخصصین مراقبت پرواز با تعدادی از مسئولان فعلی و احتمال بروز تغییرات در شرکت، به احترام انتخاب سرپرست جدید شرکت، تجمع روز دوشنبه مورخ دوم اسفند ماه به بعد از مستقر شدن دکتر سیدی موکول و مجددا اطلاع رسانی خواهد شد.
*تجمع اعتراضی ورزشکاران موتورسواری و اتومبیلرانی اصفهان نسبت به رانت واختلاس مقابل فدراسیون
روز دوشنبه 2 اسفند،حدود 50 نفر از ورزشکاران هیئت موتورسواری و اتومبیلرانی استان اصفهان برای اعتراض به به رانت ،اختلاس،زورگویی ،بی کفایتی وبی قانونی راهبردهای فدراسیون موتورسواری کشور دست به تجمع مقابل ساختمان این فدراسیون در اصفهان زدند..
یکی از ورزشکارانی که به عنوان معترض روبهروی فدراسیون حضور دارد، در رابطه با این تجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: حدود دو ماه است که با فدراسیون مکاتبه میکنیم تا حکم حسینی را به عنوان سرپرست هیئت موتورسواری و اتومبیلرانی استان اصفهان صادر کنند، اما ناظمی، رئیس فدراسیون از این کار خود داری و به صورت سلیقهای عمل میکند.
این ورزشکار ادامه داد: فدراسیون سهمیه ورزشی ما را در بازار آزاد فروخته است؛ از مسئولان درخواست داریم رسیدگی کنند؛ زیرا هیچ رسیدگی صورت نمیگیرد. حدود 100نفر از ورزشکاران امضا جمع کردیم و به وزیر هم نامه زدیم تا تکلیفمان مشخص شود، اما کسی جوابگو نبود و ما هم تجمع کردیم.
*محبوس شدن 2 کارگر درقم زیر تلی از آوار
روز دوشنبه 2 اسفند،براثر ریزش آوار در جریان گودبرداری یک ساختمان در خیابان مصلی قم 2 کارگر محبوس شدند وازدسترسی به آنها خبری درمیان نیامد.
اخباروگزارش های کارگری اول اسفند ماه 1400
فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای هفتمین تجمع سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته درسال جاری
زمان:سهشنبه 3 اسفند
تجمع سراسری معلمان ایران
مکان:
تهران:مقابل مجلس
مراکز استان ها:مقابل اداره کل آموزش وپرورش
شهرستان ها:اداره آموزش وپرورش
- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان با برپایی تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، خراسان شمالی ، قزوین، گیلان،مرکزی
2-تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد
3- اعتراض بازنشستگان فولاد به نحوه اجرای همسانسازی
- دومین روزتجمع وراهپیمایی صدها کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی دامغان برای حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم در معدن طرزه
«پیمانکار حیا کن مجموعه را رها کن»
- تجمع اعتراضی کارگران اخراجی گروه صنعتی شیشه کاوه نسبت به بلاتکلیفی دوساله بازنشستگی پیش از موعد بدلیل عدم موافقت اداره تامین اجتماعی با سختی کارشان
- تجمع اعتراضی کارگران خدماتی خط 4 متروتهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل ساختمان شرکت متروی تهران
- اعتراض کارگران شهرداری ساوه به رای شترمرغی دیوان عدالت اداری مبنی برپرداخت یک ماه عیدی
- آخرین گزارش ها درباره ششمین تجمع سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشوردرسال تحصیلی جاری دراعتراض به عدم تحقق خواسته هایشان بنقل از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
1- دوخبردرباره وضعیت رادان مردانی:
2- شبنم بهارفر آزاد شد.
3- محمد حبیبی به صورت موقت به سر کار برگشت.
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت دوم اسفند" روز بزرگداشت زبان مادری"
- تجمع اعتراضی دانشجویان حقوق قوه قضائیه نسبت به انحلال مرکز علمی کاربردی دادگستری قم وبلاتکلیفی تحصیلی مقابل ساختمان دانشگاه در پردیسان قم
- تجمع اعتراضی اهالی روستای حیله رود قزوین نسبت به تخریب خانههایشان مقابل استانداری
* یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان با برپایی تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، خراسان شمالی ، قزوین، گیلان،مرکزی
روز یکشنبه اول اسفند، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان دست به تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، خراسان شمالی ، قزوین، گیلان،مرکزی درکلانشهرهای تبریز، بجنورد،رشت،قزوین واراک زدند.
+تصاویر:
/اراک:
/بجنورد:
+گزارش رسانه ای شده:
چهار مطالبه اساسی بازنشستگان گیلان/ مسئولان رسیدگی کنند
افزایش عیدی، لزوم اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، درمان رایگان و افزایش مستمری از خواستههای بازنشستگان کارگری گیلان است.
بازنشستگان کارگری گیلان با حضور مقابل اداره تامین اجتماعی این استان، به شرایط معیشتی خود اعتراض کردند.
یکی از حاضران در این تجمع میگوید: ماه آخر سال است اما هیچ یکی از خواستههای ما برآورده نشده و مسئولان امر هیچ پاسخ روشنی به مطالبهگری ما نداده اند.
بازنشستگان گیلانی مطالبات خود را به این ترتیب اعلام کردند: افزایش عیدی بازنشستگان چراکه عیدی یک میلیون و ششصد هزار تومانی کافی نیست؛ لزوم اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش مستمری بازنشستگان براساس سبد هزینههای زندگی و خط فقر نه فقط براساس تورم؛ پرداخت بدهیهای دولت به تامین اجتماعی تا سازمان توان عمل به تعهدات خود را داشته باشد؛ تامین درمان رایگان و در دسترس بازنشستگان. بازنشستگان معتقدند؛ در همه کشور باید مراکز ملکی تامین اجتماعی وجود داشته باشد؛ ضمن اینکه براساس قانون الزام تامین اجتماعی، سایر مراکز درمانی (چه دولتی و چه خصوصی) باید به بیمه شدگان کارگری، خدمات درمانی رایگان ارائه دهند.
به گفته این بازنشستگان، این چهار مطالبه، اساسیترین خواستههای مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی است و مسئولان در کمتر از یکماه باقیمانده تا سال نو، بایستی به این خواستهها توجه کنند.
2-تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد
روز یکشنبه اول اسفند، جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد استان اصفهان درادامه اعتراضات دامنه دار شان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازی ،پرداخت نشدن مطالبات ومشکلات بیمه درمانی، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد دراین کلانشهر تجمع کردند.
3- اعتراض بازنشستگان فولاد به نحوه اجرای همسانسازی
بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد به نحوه اجرای همسانسازی حقوق و تبعیض میان بازنشستگان صندوقها اعتراض کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده،این بازنشستگان خواهان ترمیم مستمری خود هستند که مانند سایر صندوقها مانند تامین اجتماعی ترمیم نشده است.
بازنشستگان فولاد میگویند که در سایر صندوق پس از اجرای همسانسازی بیش از ۱۰۰ درصد افزایش حقوق نسبت به سال ۹۸ اعمال شده است اما در صندوق بازنشستگی فولاد میزان افزایش مستمری پس از اعمال افزایش به ۷۰ درصد میرسد.
به گفته بازنشستگان فولاد، میزان حق بیمههای آنها در سالهای اشتغال، ۳۰ درصد بوده است؛ با این حال افزایش حقوقهای آنها بر اساس حق بیمهها و سهم نیروی کار اعمال نشده است.
بازنشستگان میافزایند که اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، بر اساس مصوبه هئیت امنای تامین اجتماعی و صندوق تابعه صورت گرفته اما وزارت رفاه در عمل میان بازنشستگان فرق گذاشته است.
به گفته این بازنشستگان میزان افزایش حقوق آنها از سال ۹۸ تاکنون حدود ۱ میلیون تومان کمتر از بازنشستگان کشوری است.
این بازنشستگان به نحوه پرداخت هزینههای درمان خود معترض هستند. آنها میگویند که این هزینهها در ۵ گذشته با تاخیر و به میزان اندک واریز شده است.
*دومین روزتجمع وراهپیمایی صدها کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی دامغان برای حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم در معدن طرزه
«پیمانکار حیا کن مجموعه را رها کن»
روزیکشنبه اول اسفند برای دومین روزمتوالی، صدها کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی دامغان برای حذف شرکت های پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم دست به تجمع وراهپیمایی در معدن طرزه زدند.
یکی از کارگران به خبرنگار رسانه ای گفت: تنها اتفاقی که امروز رخ داد این بود که مدیر معدن گفت: از بین خودتان (کارگران) چند نماینده انتخاب کنید تا با مدیرعامل شرکت جلسه ای برگزار شود.
وی افزود: چند سال متوالی از بین کارگران نماینده انتخاب کردیم و با مدیرعامل جلسه گذاشتیم اما همیشه وعده هایی دادند که عملی نشد.
وی یادآور شد: بر اساس شنیده ها با شرکت البرز شرقی مکاتبه شده که کارگران باید زیرنظر شرکت باشند نه پیمانکار، اما نه تنها این موضوع عملیاتی نشد بلکه پیمانکاری که چند سال کارگران زیر نظر او بودند و همگی رضایت داشتند را تغییر دادند.
این کارگر معترض اضافه کرد: پیمانکار فعلی رزومه و گذشته خوبی ندارد؛ به عنوان مثال فوت دو معدنکاری که چند ماه قبل در طرزه رخ داد در مجموعه همین پیمانکار بود.
کارگر معدن طرزه تصریح کرد: در شرایط فعلی و با رزومه نه چندان مناسب، دو کارگاه را به همین فرد و پسرش واگذار کردند.
وی با تاکید بر اینکه در صورت شکست خوردن پیمانکار تکلیف حقوق قانونی کارگران چه می شود؟، ادامه داد: با تورم موجود و اوضاع اقتصادی در شرایط فعلی هیچ آینده شغلی نداریم.
وی گفت: همگی کارگران اتفاق نظر داشتند که مدیرعامل شرکت در حضور کارگران با نماینده آنها صحبت کند و به نتیجه برسند.
اودرخاتمه گفت: حدود 700 نفر کارگر در این مجموعه کار می کنند که نسبت به وضعیت فعلی معترض هستند.
یکی دیگراز کارگران حاضر در تجمع گفت: دیروز و امروز کارگران شرکتی معدن زغال سنگ طرزه دامغان (معادن زغال سنگ برناکی، کلاریز، تونل مادر، تونل 43 و بخشی از معدن رزمجای غربی) برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان اداری حاضر شدند. آنها خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه معادن زغال سنگ طزره هستند.
او با اشاره به اینکه به صورت قراردادی در شرکتهای مختلف پیمانکاری به کار مشغول هستیم، گفت: میخواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
*تجمع اعتراضی کارگران اخراجی گروه صنعتی شیشه کاوه نسبت به بلاتکلیفی دوساله بازنشستگی پیش از موعد بدلیل عدم موافقت اداره تامین اجتماعی با سختی کارشان
روز یکشنبه اول اسفند، کارگران اخراجی گروه صنعتی شیشه کاوه برای اعتراض به بلاتکلیفی دوساله بازنشستگی پیش از موعد بدلیل عدم موافقت تامین اجتماعی با سختی کارشان دست به تجمع مقابل این اداره در شهر ساوه زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: بیش از دو سال است که با بیش از 20 سال سابقه کار تعدیل شدهایم؛ خواسته ما برقراری بازنشستگی پیش از موعد و تایید سختی کار ماست؛ ظاهراً کارفرما با پرداخت 4 درصد موافقت کرده اما تامین اجتماعی در تایید سختی کار ما تعلل میورزد.
آنهاافزودند: بعد از سالها کار سخت، توقع ما برخورداری از مستمری بازنشستگی کامل است که براساس قانون، حق مسلم ماست.
یکی از این کارگران معترض نیزگفت: در دو سال گذشته به تمام نهادهای مرتبط مراجعه کردهایم اما هنوز به هیچ جا نرسیدهایم. هنوز سختی کار ما تایید نشده است؛ ما از تامین اجتماعی ساوه درخواست داریم هرچه زودتر به این پرونده رسیدگی کنند. بدون برقراری مستمری، خانوادههای ما به مشکل برخوردهاند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،این کارگران حدود 30 نفر هستند که بعد ازاخراج ازکار هنوز نتوانستهاند بازنشستگی بگیرند و در گیرودار کارهای اداری پرونده خود هستند.
*تجمع اعتراضی کارگران خدماتی خط 4 متروتهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل ساختمان شرکت متروی تهران
روز یکشنبه اول اسفند، کارگران خدماتی خط 4 متروتهران برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل ساختمان شرکت متروی تهران تجمع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده،از ماه قبل که تازه دستمزد آذرماه این کارگران توسط پیمانکار مترو پرداخت شد؛ دیگر حتی یک ریال به حساب آنها واریز نشده است وهمین دلیلی شد تا کارگران مورد نظر امروز مقابل ساختمان شرکت متروی تهران تجمع کنند.
حدود 70نفر میشوند که به عنوان نیروی خدماتی در خطوط چهار متروی تهران به کار نظافت ایستگاهها مشغولند؛ شغلشان کارگری است و با اینکه هر روز سرساعت خود را به محل کارشان می رسانند، اما بیش از دو ماه دستمزد پرداخت نشده طلبکارند.
هرکدام از کارگران خدماتی خط چهار متروی تهران حالا کمتر از 10 میلیون تومان دستمزد نگرفته طلبکارند؛ هرچند متروی تهران قرارداد پیمانکارشان را برای یک ماه دیگر تمدید کرده است، اما خبری از پرداخت مطالباتشان نیست؛ مدام وعده امروز و فردا شنیده اند و برای همین یکبار دیگر مقابل ساختمان متروی تهران در چهار راه کالج تهران تجمع کرده اند.
مشکل از پیمانکار باشد یا مدیران متروی تهران و یا حتی بالاتر از آن، فرقی در صورت مسئله نمیکند؛ خود کارگران میگویند که وضعشان با همکاران دیگری که در سایر خطوط مترو به کار نظافت مشغولند؛ تفاوت چندانی ندارد؛ زندگی قریب 70خانوار خرج دارد و باید آن را به هر قیمتی یافت؛ حتی اگر زیر سنگ باشد! کرایه خانه و قبض آب و برق و خوردوخوراک که یک گوشه منتظر نمیمانند تا مشکل بالادستیها برای پرداخت دستمزد کارگران خدماتی خط 4 متروی تهران حل شود؛ تنها راهی که میماند؛ انجام کار دوم و سوم است؛ این یعنی علاوه بر کارروزانهای که دو ماه است پولش را نگرفته اند؛ برای نظافت و رُفت و روب راهی خانههای مردم شوند و اینطوری گذران زندگی کنند و در این میان هرچند وقت یکبار تجمعی کنند تا مگر حقوقشان پرداخت شود.
*اعتراض کارگران شهرداری ساوه به رای شترمرغی دیوان عدالت اداری مبنی برپرداخت یک ماه عیدی
معاون اداری مالی شهرداری ساوه گفت: کارگران شهرداری ساوه نسبت به رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درخصوص پرداخت عیدی کارگرها اعتراض کردند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ اول اسفند،صفا خلج در جلسه بررسی بودجه 1401شهرداری ساوه، اظهار کرد: خردادماه سال جاری دیوان عدالت اداری دادنامهای به شماره 1083و شماره پرونده 9901802 صادر کرد که براساس این رأی، شهرداریها باید عیدی پایان سال کارگرهای شهرداری را برابر با عیدی کارمندان پرداخت کنند؛ درحالیکه پیش از این عیدی کارگرها برمبنای قانون کارپرداخت میشد.
وی افزود: رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درخصوص پرداخت عیدی کارگران شهرداری به صورت یکماهه، موجب اعتراض تمام کارگران شهرداریهای کشور شده و کارگران شهرداری ساوه نیز خواستار رسیدگی به این موضوع شدهاند.
معاون اداری مالی شهرداری ساوه تصریح کرد: کارگران شهرداری با اعتراض به حکم دیوان عدالت اداری، خواستار دریافت عیدی کارگری هستند؛ امیدواریم با مکاتبات انجام شده و پیگیریهای در حال انجام، این مهم تا پایان سال به نتیجه برسد.
*آخرین گزارش ها درباره ششمین تجمع سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشوردرسال تحصیلی جاری دراعتراض به عدم تحقق خواسته هایشان بنقل از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
1- دوخبردرباره وضعیت رادان مردانی:
الف:امروز یکشنبه 1 اسفند 1400 آگاه شدیم که روح الله مردانی معلم بازداشت شده در تجمع 30 بهمن فرهنگیان دلفان در بازداشتگاه پلیس امنیت دلفان در شرایط سختی نگهداری می شود .
امروز یکشنبه چند تن از فرهنگیان دلفان به همراه برادران مردانی برای پیگیری پرونده ی روح الله راهی شعبه ی یک باز پرسی دادسرای دلفان شدند .
طبق اطلاعات داده شده از طرف نادر شکری رئیس شعبه ی یک بازپرسی این شعبه و سایر ضابطین قوه ی قضائیه و دستگیر کنندگان ،علت برخوردهای خشونت آمیز با روح الله ، گفتگو های وی با تلویزیونهای خارج از کشوربوده است.
این درحالی است که هیچ قانونی گفتگو با رسانه ها را منع نکرده است .
شاهدان می گویند در روز بازداشت نیروهای امنیتی برخورد تند ، سراسر خشونت و توهین آمیزی با وی انجام داده اند، در ادامه ی این برخوردها ، در دفتر شعبه ی یک دادسرای دلفان ،به ریاست و باحضور بازپرس نادر شکری وی را به صندلی بسته و بر سر و صورت وی مشت و لگد زده و بدن وی را خونین و مالین کرده اند.
ب:تازه ترین اخبار دریافتی پیرامون ضرب و شتم وحشیانه رادا مردانی در تجمع دلفان و انتقال او به زندان خرم آباد
در تاریخ 1400/11/30 همزمان با تجمع صنفی مسالمت آمیز و قانونی معلمان در سراسر کشور ،تجمع معلمان شهرستان دلفان نیز در مقابل اداره آموزش و پرورش دلفان با سخنرانی و خوانش قطعنامه پایانی توسط رادا مردانی برگزار گردید.بعد از پایان تجمع،نیروهای امنیتی با ضرب و شتم که منجر به جراحت و شکستگی پشت و فرق سر رادا مردانی شد، ایشان را بازداشتکردند . خانواده وهمکاران پیگیر محل نگهداری شدند ولی بعد از ساعتی ، در بازپرسی شعبه یک داد سرای عمومی و انقلاب شهرستان دلفان با آقای مردانی که با سر و صورت خونین و دستبند و پایبند به دادسرا انتقال داده شده بود، روبرو شدند.همکاران و مراجعین و حتی کارمندان دادسرا از نزدیک با صحنه ی دردناکی مواجهه شدند. دست آقای مردانی را از پشت به صندلی جلوی دفتر شعبه اول بازپرسی بسته وبه پاهایش شبیه مجرمین خطرناک پابند بسته بودند ،مامورین لباس شخصی با الفاظ رکیک به ایشان فحاشی می کردند و به مادر و پدر این فعال صنفی که سالها قبل از دنیا رفته اند، فحش رکیک می دادند. توهین وفحش آنقدر رکیک بود که موجب ناراحتی مراجعین گردید .در مسیر چنان ایشان را مورد ضرب وجرح قرار داده بودند، که خون از سروصورت آقای مردانی می چکید.نیروهای مهاجم رادا مردانی را داخل شعبه اول بازپرسی جهت بازجویی انتقال دادند.ایشان بعد از سوالات بازپرس نسبت به ضرب وجرح صورت گرفته توسط ضابطین وزارت اطلاعات اعلام شکایت نمود اما بازپرس اعلام داشت این صورتجلسه را امضا کنید !!!!در صورتی که به موجب قانون ،بازپرس باید بعد از اعلام شکایت موضوع را به عنوان کشف جرم:۱.ضرب وجرح و۲.فحاشی ۳.توهین ، جهت تشکیل پرونده به دادستان اعلام نماید.
به موجب ماده ۹۹قانون آیین دادرسی کیفری که اشعار می دارد :
«هرگاه بازپرس ضمن تحقیق، جرم دیگری را کشف کند که با جرم اول مرتبط نباشد و بدون شکایت شاکی نیز قابل تعقیب باشد، اقدامات لازم را طبق قانون برای حفظ آثار و علائم وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم به عمل می آورد و همزمان مراتب را به دادستان اطلاع می دهد و در صورت ارجاع دادستان، تحقیقات را ادامه می دهد.»
تبصره-
«چنانچه جرم کشف شده از جرائمی باشد که با شکایت شاکی قابل تعقیب است، مراتب در صورت امکان، توسط دادستان به نحو مقتضی به اطلاع بزه دیده می رسد.»
شوربختانه بازپرس شعبه اول مرتکب جرم شده است زیرا که آثار شکنجه در سر وصورت آقای مردانی معلوم بود و حتی در حضور بازپرس به ایشان با الفاظ زشت توهین می کردند . وبعد از پایان بازجویی بدون قرار تأمین مناسب و اعلام به آقای مردانی یا خانواده با فشار نیروهای اطلاعات ایشان را به زندان خرم آباد انتقال دادند.که متاسفانه این رفتار بازپرس برخلاف قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی وسایر قوانین موجود می باشد که قطعا مراتب از مراجع بالاتر پیگیری خواهد شد .معلمان دلفانی همراه با سراسر معلمان کشور خواهان آزادی رادا مردانی و سایر معلمان زندانی در سراسر کشور می باشند.
2- شبنم بهارفر آزاد شد.
خانم بهارفر که روز گذشته در تجمع معلمان در کرج بازداشت شده بود با تودیع کفالت 50 میلیون تومان به صورت موقت آزاد شدند.
3- محمد حبیبی به صورت موقت به سر کار برگشت.
محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران ( تهران) که شهریور ماه امسال با رای هيات تخلفات وزارت آموزش و پرورش برای بار دوم بازخرید و اخراج شده بود، پس از پیگیری حقوقی و با رای دیوان عدالت اداری، به صورت موقت به سر کار بازگشت.
در حکم دیوان عدالت اداری، تاکید شده است که تا زمان صدور حکم نهایی از طرف این دادگاه، به صورت موقت، حکم اخراج و بازخرید نقض شده، تا دیوان عدالت اداری درباره این پرونده رای نهایی خود را صادر کند.
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت دوم اسفند" روز بزرگداشت زبان مادری"
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه ای بشرح زیر به مناسبت دوم اسفند" روز بزرگداشت زبان مادری"منتشرکرد:
برای اولین بار سازمان یونسکو در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۹ روز ۲۱ نوامبر برابر با دوم اسفند در ایران را روز جهانی زبان مادری نامید و از سال ۲۰۰۰ این روز در بیشتر کشورها گرامی داشته می شود و برنامه هایی در ارتباط با این روز برگزار می گردد.
فلسفه نامگذاری روزی به عنوان زبان مادری از آن جهت است که زبان به عنوان کلید شبکه های ارتباطی و گاهی نیز سرمایه فرهنگی یاد می شود که افراد با تسلط بر آن می توانند علاوه بر برقراری روابط اجتماعی، نوعی هویت ویژه کسب کنند. پس هویت فرد چه در سطح قومی و در سطح ملی، تا حدود زیادی بستگی به زبانی دارد که او فرا می گیرد.
در واقع زبان پدیده اجتماعی منحصر به فردی است که روند تکامل انسان در جامعه توسط آن به نسل های بعد منتقل می شود. اگر زبان از جامعه انسانی گرفته شود، چرخه اجتماعی از حرکت می ایستد؛ جامعه انسانی از هم گسسته، فرهنگ و تمدن بشری هم نابود می شود.
وقتی که از حفظ، تقویت و توسعه فرهنگ یک جامعه سخن به میان می آید، زبان نیز به عنوان یک عامل اساسی مطرح می شود؛ چرا که زبان در حکم رشته ای است که فرهنگ گذشته و حال را به هم پیوند می دهد. در سه قرن اخیر روند نابودی زبان ها به نحو فزاینده و دهشتناکی رو به رشد بوده است، به نحوی که بشر در هر ماه، دو زبان را از دست می دهد.
بر این اساس جامعه جهانی نیز اهمیت و ضرورت آموزش بە زبان مادری را به درستی پذیرفته و آن را به عنوان یک حق اساسی بشری به رسمیت شناخته است به طوری که در چندین معاهده و اعلامیه تهیه شده از سوی مراجع و مجامع بین المللی، ضمن تصریح به حقوق اشخاص در آموزش بە زبان مادری خود متعهد است.
از جمله ی مهم ترین این میثاق نامه ها و معاهدات می توان به:
ماده ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۹۶؛ ماده ۳۰ کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹؛ ماده ۴ اعلامیه حقوق افراد متعلق به اقلیت های قومی، ملی، مذهبی و زبانی مصوب ۱۸ دسامبر ۱۹۹۲ مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین ماده ۵۲ اعلامیه جهانی حقوق زبانی مصوب سال ۱۹۹۶ و منشور زبان مادری سازمان یونسکو اشاره کرد.
در کشور ما نیز با توجه به اقلیم های متنوع از حیث فرهنگی و زبانی پرداختن به این ضرورت از هر زمانی بیش از پیش احساس می شود و دولت بایستی اصل ۱۵ قانون اساسی را که سال هاست به محاق و فراموشی رفته، اجرا و بسترهای لازم را برای آن فراهم کند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن بزرگداشت و تبریک این روز به همه ی اقوام ایرانی تاکید می کند برابری فرهنگی و اشاعه ی تعلق سرزمینی و همبستگی ملی جز با اجرای عدالت در خصوص حق آموزش به زبان مادری میسر و ممکن نخواهد شد.
از این رو از همه ی دست اندرکاران این امر می خواهد تلاش های خود را حول این محور مهم و اساسی درآورند.
*تجمع اعتراضی دانشجویان حقوق قوه قضائیه نسبت به انحلال مرکز علمی کاربردی دادگستری قم وبلاتکلیفی تحصیلی مقابل ساختمان دانشگاه در پردیسان قم
دانشجویان حقوق قوه قضائیه برای اعتراض به انحلال مرکز علمی کاربردی دادگستری قم وبلاتکلیفی تحصیلی مقابل ساختمان دانشگاه در پردیسان قم تجمع کردند.
یکی از دانشجویان معترض به خبرنگاررسانه ای گفت: انحلال دانشگاه حقوق قوه قضائیه و اختلاف دانشگاه جامع علمی کاربردی و قوه قضائیه دانشجویان را بلاتکلیف گذاشته است.
دانشجوی دیگری که ترم اول را گذرانده با بیان اینکه مصوبه انحلال مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاههای دولتی در سال 96 توسط رئیس جمهور سابق ابلاغ شده است گفت: اگر دانشگاه ملزم به اجرای این قانون بوده است نباید اقدام به پذیرش دانشجو میکرده و دانشگاه و دادگستری باید پاسخگوی این تخلف باشند.
دانشجوی دیگری که تنها 7 واحد از درسش باقی مانده است هم در اعتراض به بسته بودن سامانه دانشگاه و انجام نشدن روند ثبت نام گفت: در حال حاضر بیش از 400 دانشجوی حقوق در دانشگاه علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند که چهار هفته است بلاتکلیف و سردرگم شده اند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی دانشجویان حقوق قوه قضائیه نسبت به بلاتکلیفی تحصیلی مقابل دانشگاه علمی کاربردی
روز شنبه 30 بهمن،جمعی از دانشجویان حقوق قوه قضائیه برای اعتراض به بلاتکلیفی تحصیلی به دلیل انحلال دانشگاه حقوق قوه قضائیه و اختلاف دانشگاه جامع علمی کاربردی استان و قوه قضائیه مقابل دانشگاه علمی کاربردی تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی اهالی روستای حیله رود قزوین نسبت به تخریب خانههایشان مقابل استانداری
روز یکشنبه اول اسفند،جمعی از اهالی روستای حیله رود قزوین برای اعتراض به تخریب خانههایشان مقابل استانداری قزوین اجتماع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده، مردم روستای حیله رود بخش محمدیه با تجمع مقابل استانداری نسبت به تخریب بناهایی که کنار زمینهای کشاورزی خود و برای امرار معاش و امر کشاورزی ساخته شده اعتراض کردند.
بنابهمین گزارش،چند وقتی است که تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان قزوین شدت گرفته و در روز بناهای مختلفی حکم تخریب دریافت میکنند و همین امر باعث شده استان قزوین در این زمینه در سطح کشور پیشتاز باشد.
اما برخی از کشاورزان ادعا دارند بناهای ساخته شده در این زمینها تغییر کاربری نبوده و صرفا فضایی ساخته شده که بتوانند ادوات کشاورزی خود را در آن نگهداری کرده و یا در زمانهایی که برای انجام امور کشاورزی در آنجا مستقر هستند در این بناها اقامت داشته باشند.
مردم روستای حلیه رود از توابع بخش محمدیه استان قزوین هم امروز به دلیل اعتراض نسبت به این تخریبها مقابل استانداری تجمع کرده و خواستار رسیدگی به موضوع شدند.
یکی از این افراد گفت: روستای ما از سال 60 به بعد به دلیل زلزله و شرایط طبیعی محل مناسبی برای اقامت دائم نیست، ضمن اینکه دسترسی جادهای مناسبی نیز نداشته و به سختی میتوان به آنجا رفت و آمد داشت به همین خاطر از آن سال به بعد مردم در سایر مناطق ساکن شده و از روستا مهاجرت کردند.
وی ادامه داد: البته زمینهای کشاورزی هنوز هم وجود دارد و مردم علی رغم مهاجرت از طریق باغات اینجا امرار معاش میکنند و چند ماه در اینجا اقامت داشته و با آغاز فصل سرما به دلیل نبود امکانات لازم به سایر مناطق میروند؛ از این رو بناهایی هم برای این امر ساخته شده، حالا جهاد کشاورزی گفته که باید این خانهها تخریب شود؛ با خراب شدن این خانهها این افراد باید چطور زندگی خود را بگذرانند.
یکی دیگر از اهالی این روستا گفت: مردم این روستا از ملک خود استفاده کردهاند و آباء و اجدادی این املاک به آنها تعلق داشته و کوچکترین تعرضی به منابع طبیعی وارد نشده است؛ اما مدتی است که تخریب بناها آغاز دشه و به هر کجا مراجعه میکنیم رسیدگی نمیشود.
وی اظهار کرد: هر کدام از این افراد از طریق این زمینها برای چندین نفر اشتغالزایی میکنند، از یک طرف به اشتغالزایی و توسعه روستایی تاکید میشود اما از طرف دیگر روستای ما را از ما میگیرند و خانهها را تخریب میکنند.
یکی دیگر از افراد حاضر در این تجمع هم گفت: ما این خانهها را برای خوش گذارانی نساختهایم؛ بلکه محلی است که برای انجام فعالیت کشاورزی در آنجا مستقر میشویم.