رئیس جمهور و حکومت قاتل را برسمیت نشناسید!

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

نامه سرگشاده دفتر بین المللی حزب کمونیست کارگری به دولت های جهان: چنانچه می دانید، بدنبال یک مضحکه انتخاباتی، که از طرف اکثریت مردم ایران بایکوت شده بود، جمهوری اسلامی یکی از مقامات قاتل خود، ابراهیم رئیسی را به پست ریاست جمهوری برگزید. انتصاب رئیسی بدرست با خشم سازمان های بین المللی حقوق بشر، بخش بزرگی از رسانه های جهانی، و افکار عمومی در سطح بین المللی روبرو شده است. رئیسی یک جنایتکار تحت تعقیب است. 

در تابستان ۶۷ بعنوان عضو "هیات مرگ" که به دستور خمینی تشکیل شده بود، او دستور اعدام های مخفی و جمعی هزاران زندانی سیاسی و دفن اجساد آنها در گورهای جمعی بی نام و نشان را صادر کرد. همچنین، از سال ۶۷ تا به امروز وی در سمت هائی ارشد در دادستانی و قوه قضائیه جمهوری اسلامی، از جمله بعنوان رئیس قوه قضائیه، مسئول دستگیری، شکنجه، شلاق زدن و اعدام صدها زندانی است که جرمی بجز اعتراض به فقر و بیحقوقی نداشته اند.

یک مورد دیگر از جنایات او در دوره ریاستش بر قوه قضاییه مصونیت دادن به قاتلان بیش از ۱۵۰۰ نفر از جوانان معترض در خیزش توده ای سال ٩٨ و زندانی کردن هزاران نفر از آنها است که بسیاری از آنان همچنان در زندان به سر میبرند.

رئیسی همچنین بعنوان یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی در تصمیم به سرنگونی عامدانه پرواز اوکراینی در ۱۸ دیماه ۹۸ که منجر به کشتار همه ۱۷۶ سرنشین آن شد نقش داشته است. رئیسی از کشتار تابستان ۶۷ بعنوان "یکی از دستاوردهای افتخار آمیز نظام" یاد کرده است، و هفته گذشته در اولین کنفرانس رسانه ای خود بعنوان رئیس جمهور وقیحانه کارنامه خونین خود را "دفاع از حقوق بشر" نامید.

آنچه مردم ایران از جامعه جهانی انتظار دارند اینست که مضحکه انتخاباتی اخیر و نتیجه آنرا برسمیت نشناسد. اینکه قاتل افرادی بیشمار می تواند به پست ریاست جمهوری منصوب شود، قبل از هر چیز گواه بر خصلت جنایتکارانه خود جمهوری اسلامی و عدم مشروعیت آن است. آنچه مردم ایران میخواهند نه برسمیت شناسی دیپلماتیک این حکومت وحشی و اعطای مشروعیت سیاسی به آن، نه مذاکره با آن و رئیس جمهور قاتل آن، بلکه بایکوت سیاسی این حکومت و اخراج آن از جامعه جهانی است. دولت های جهان بجای ادامه روابط خود با این حکومت، اکنون باید گام های مشخصی برای محاکمه رئیسی و سایر رهبران جمهوری اسلامی بردارند. یک نمونه، رای دادگاه آنتاریو کانادا در ماه گذشته بود که بدنبال اعلام جرم از طرف جمعی از خانواده های داغدار قربانیان پرواز ۷۵۲، اعلام کرد که سرنگونی این پرواز توسط جمهوری اسلامی عامدانه وعملی تروریستی بوده است، و خامنه ای و چند تن از سران سپاه پاسدارن را بعنوان مسئولین مستقیم این کشتار محکوم کرد.

از شما می خواهیم که ابراهیم رئیسی و حکومت او را نه تنها برسمیت نشناسید، بلکه وی و حکومتش را بایکوت و طرد و منزوی کنید. از شما می خواهیم که با بکارگیری ابزار حقوقی "دادرسی یونیورسال"، ابراهیم رئیسی را، ولو غیابا، بجرم جنایت علیه بشریت جلب و محاکمه کنید. در عین حال، چنانچه رئیسی پایش به کشوری خارج از ایران برسد، از مقامات آن کشور می خواهیم که فورا وی را دستگیر کرده و به دست عدالت بسپارند.

با احترام

بهرام سروش
مسئول دفتر بین المللی حزب کمونیست کارگری ایران

۲۵ ژوئن ۲۰۲۱، ۴ تیر ۱۴۰۰

******************

تجمع بازنشستگان صنایع فولاد در تهران، اهواز و اصفهان و بازنشستگان تامین اجتماعی تهران و هواپیمایی هما

کارزار برای آزادی اسماعیل گرامی معلم بازنشسته

روز ششم تیرماه بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده بازنشستگان فولاد در تهران، اهواز و اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کرده و خواستار تحقق مطالبات معیشتی و حقوقی خود شدند. اعتراض این کارگران به عدم پرداخت مستمرى خود و نحوه همسان سازی حقوقها، محرومیت از همان خدمات رفاهی تعیین شده در آیین نامه‌ی استخدامی فولاد و از جمله درمان، و وضع اسفناک زندگیشان است.

در این روز همچنین جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در تهران نیز برای پیگیری مطالباتشان مقابل سازمان تأمین اجتماعی تهران تجمع کردند. یک کارزار مهم بازنشستگان تامین اجتماعی آزادی فوری اسماعیل گرامی معلم بازنشسته است که از ۱۴ فروردین تا کنون به جرم شرکت در تجمعات اعتراضی و پیگیری مطالبات خود در زندان است. او به ۵ سال حبس و حکم وحشیانه ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون جریمه نقدی محکوم شده است. تاکنون صدها نفر از بازنشستگان، معلمان و دیگر فعالین اجتماعی طومار اعتراضی در حمایت از اسماعیل گرامی را امضا کرده اند. باید وسیعا به این کارزار پیوست.

در همین روز بازنشستگان هواپیمایی هما نیر در اعتراض به سطح نازل حقوقها وعدم همسان‌سازی دقیق بر اساس مصوبه دولت و کاهش هر روزه قدرت خرید خود درتهران تجمع کردند. نیروی انتظامی در برابر آنها دیوار دفاعی درست کرده بود و مانع حرکت آنها میشد. این بازنشستگان تا کنون چندین تجمع اعتراضی برپا کرده و در اعتراضاتشان دست به راهپیمایی زده اند.

خواستهای مشترکی مبارزات بخش های مختلف بازنشستگان را به هم پیوند میدهد. افزایش حقوقها به بالای ۱۲ میلیون، درمان رایگان و تحصیل رایگان برای همه، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و آزادی فوری اسماعیل گرامی معلم بازنشسته و بسته شدن پرونده امنیتی او و همه زندانیان سیاسی، پایان دادن به اختلاس ها و بازگردانده شدن پولهای به سرقت رفته صندوق بازنشستگی به این صندوق از جمله خواستهای اعلام شده بازنشستگان تامین اجتماعی در اجتماعاتشان و در بیانیه های اعتراضی شان است.

از مبارزات بازنشستگان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.

حزب کمونیست کارگری ایران

۶ تیر۱۴۰۰، ۲۷ ژوئن ٢٠٢١

اخبار نفت، ویژه اعتصابات سراسری: شماره ۱۱

حدود هفتاد مرکز نفتی در اعتصابند

کارگران رسمی نفت در تدارک تجمع سراسری د رنهم تیرماه

امروز ششم تیرماه خبر ها حاکی از گسترش دامنه اعتصابات کارگران پیمانی نفت ومراکز وابسته به آنست. تاکنون لیست حدود ۷۰ مرکز اعتصابی انتشار یافته است. بنا بر خبرهای دریافتی امروز بخش دیگری از کارگران شرکت سازه پاد در پتروشیمی بوشهر وارد اعتصاب شدند و دیروز شنبه پنجم تیرماه کارگران رادیوگراف شرکتهای پرتونگاری نیما آزمون فولاد، پیشتازان آریا و پیشگامان فنون فارس شاغل در فاز ۲ پالایشگاه آبادان و شرکت گام به اعتصاب پیوستند. بر اساس گزارشات همچنین در روز پنجم تیرماه کارگران رسمی پالایشگاه شیراز در اعتراض به نحوه افزایشات مزدی سال ۱۴۰۰ و برای پیگیری دیگر مطالباتشان مقابل درب ورودی این پالایشگاه تجمع کردند. قبلا نیز در همین رابطه کارگران رسمی پالایشگاه آبادان در دوم تیرماه تجمع داشتند. تجمع سراسری کارگران رسمی نفت در نهم تیر برگزار خواهد شد. کارگران غیر رسمی نفت ازفراخوان به تجمع همکاران رسمی خود و خواستها و مطالباتشان اعلام حمایت کرده اند.

بدینگونه اعتراض بخش اعظم مراکز نفتی را در بر گرفته است و اعتصاب سراسری کارگران پیمانی هر روز گسترده تر میشود. روز پنجم تیرماه "شورای سازماندهی اعتراضات" کارگران پیمانی نفت بیانیه دوم خود را انتشار داده و درآن کارگران تا آخر مرداد فرصت داده و بر تصمیم گیری جمعی و شورایی و ادامه اعتراضات تا رسیدن به مطالباتشان تاکید کرده اند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: " همکاران عزیز! اتحاد مبارزاتی ما و پیوستن به اعتصاب در چنین سطحی بسیار غرور آفرین است و به همه دست مریزاد میگوییم. اما باید تلاش کنیم که این اتحاد را در شکل پیش برد اعتراضاتمان نیز داشته باشیم. باید با دخالت حداکثری خود در پیشبرد مبارزه جلوی هر نوع تفرقه افکنی و دسیسه گری را بگیریم. نباید ریش و قیچی را دست شمار معینی از افراد که اینجا و آنجا اعلام کمپین میکنند بدهیم و همه تصمیم گیری را به آنها بسپاریم و خود راهی خانه شویم. بلکه چه با حضور در محل و ماندن در خوابگاهها و برنامه ریزی برای تجمعات اعتراضی در مقابل پالایشگاهها و مراکز نفتی و چه از طریق حضور فعال در گروههایی که در مدیای اجتماعی داریم هر روزه در جریان تصمیم گیری در چگونگی پیشبرد مبارزه مان، فعالانه دخالتگر باشیم...

همکاران عزیز! در اعتصاب این چند روز بخشی از همکارانمان دست به اعتصاب زده و محل کار خود را ترک کرده و به خانه ها بازگشته اند، اما بخشی دیگر مثل ما که در اعتصاب هستیم در خوابگاهها مانده ایم. دلیلش اینست که میخواهیم خود با حضور حداکثری پیگیر مطالباتمان باشیم. میخواهیم در تصمیم گیری ها برای پیشبرد اعتراضاتمان دخالت داشته باشیم. بعلاوه خود شاهد بوده اید که در برخی از مراکزی که همکاران ما کار را ترک کرده و به خانه رفته اند، کارفرمایان بیرحم کارگران روزمزد را اخراج و در تدارک بکارگیری نیروی جدید کاری هستند. بنابراین اگر در خوابگاهها بمانیم کارفرما مکانی برای اسکان نیروی کاری جدید نخواهد داشت و در عین حال با حضور ما جرات نخواهد کرد دست به اخراج و چنین توطئه هایی بزند. از همین رو توصیه ما اینست که بعد از دیدار با خانواده در هر سطحی که بتوانید به محیط کار بازگردید و در محل حاضر باشید" . در همانجا کارگران پیمانی اعلام کرده اند که خواست بازگشت به کار همکاران اخراجی شان باید به مطالباتشان اضافه شود. و بر سراسری بودن مقابله با تعرضات پیمانکاران مفتخور به اعتراضاتشان تاکید کرده اند.

در بخش دیگری از این بیانیه کارگران پیمانی نفت با تاکید بر اینکه دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۲ میلیون باشد چنین آمده است:" علاوه بر افزایش دستمزد ما خواستار بیست روز کار و ده روز مرخصی هستیم تا ما که بدور از خانواده و در این شرایط اسفناک کاری به کار اشتغال داریم، بتوانیم در فرصت های مناسب کنار خانواده هایمان باشیم و از لذت روزهای بزرگ شدن فرزندانمان محروم نمانیم. بعلاوه ما کارگرن پیمانی امنیت شغلی نداریم. امنیت جانی نداریم و از پایین ترین شرایط زیستی و کاری برخورداریم. وضع خوابگاهها و بهداشت در محیط های زیستی و کاری بسیار وخیم است. و قوانین مناطق ویژه اقتصادی فقط و فقط در خدمت قلدری سرمایه داران مفتخور و بردگی بیشتر ما کارگران است. ما خواستار کوتاه شدن دست پیمانکاران و دائمی شدن قراردادهایمان، لغو قوانین ویژه اقتصادی و پایان یافتن فضای امنیتی و پادگانی حاکم در محیط های نفتی هستیم. ما برده نیستیم و داشتن یک زندگی درخور انسان حق مسلم ماست. "

سخن آخر این بیانیه با همه طبقه ای های خود و کارگران در دیگر مراکز کارگری و همه مردم است و ضمن تشکر از حمایت های تا کنونی، خواستار حمایت و همبستگی وسیع و فعال مردمی از مبارزاتشان شده اند. به این فراخوان باید پاسخ داد و وسیعا از مبارزات کارگران نفت پشتیبانی کرد.

پیش به سوی اعتصابات سراسری!

حزب کمونیست کارگری ایران
۶ تیر۱۴۰۰، ۲۷ ژوئن ٢٠٢١