اخراج هیات جمهوری اسلامی از آی ال او خواست ما کارگران و چند خبر دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 نامه سرگشاده هشت نهاد کارگری به شرکت کنندگان در اجلاس سازمان جهانی کار.  هشت تشکل کارگری از ایران طی نامه ای سرگشاده به نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو که در پانزدهم خرداد اولین روز آنست، براخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار تاکید کردند. اقدامی مهم در دل انقلاب زن زندگی آزادی که صدای اعتراض کارگران و مردم را علیه سرکوبگریهای حکومت بازتاب میدهد.

امضا کنندگان این نامه عبارتند از: شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث)، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، شورای بازنشستگان ایران، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشان، سندیکای نقاشان استان البرز، و مدافعان لغو کار کودکان.
حزب کمونیست کارگری تلاش میکند این نامه در تجمعات اعتراضی مقابل کنفرانس سازمان جهانی کار بازتاب یابد و حتی المقدور به دست نمایندگان کارگری شرکت کننده در کنفرانس برسد.
متن کامل نامه به این شرح است:
" نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو، ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - پنجم ژوئن ۲۰۲۳:
ما امضا کنندگان این نامه هیات‌های نمایندگی شرکت‌کننده در یکصد و بازدهمین اجلاس سازمان جهانی کار، را مورد خطاب قرار می‌دهیم و توجه آن‌ها را به سرکوب اعتراضات کارگران و مردمی در ایران جلب می‌کنیم.
طی سالیان گذشته، به‌خصوص در دو ساله اخیر سیاست‌های اقتصادی دولت ایران، فقر و فلاکت گسترده‌ای را برای عموم مردم، به‌ویژه برای مزدبگیران و کارگران ایجاد کرده‌است. قتل مهسا امینی (ژینا امینی) در شهریور ماه سال گذشته آتشی بر خشم مردم از اینهمه بی تامینی و زندگی فلاکتبار زد و جنبش زن زندگی آزادی بر آمدی از این اوضاع و علیه کل بساط فقر و فلاکت و استثمار حداکثری حاکم است. اما جای بسی تاسف‌است که پاسخ اعتراضات برحق ما کارگران، ما معلمان، ما بازنشستگان و فعالین دفاع از حقوق کودک و ما مردم چیزی جز سرکوب گسترده نبوده است. از جمله در طول این جنبش عظیم مردمی چندین هزار از مردم دستگیر و زندانی شده اند که در میان آنان کودکان و دانش آموزان هم دیده میشوند. همچنین بر اساس آمارها دستکم ۵۰۰ نفر به قتل رسیده اند.
در همین راستا در دو سال اخیر فعالین کارگری، معلمان معترض و دیگر فعالین اجتماعی و تشکلهای صنفی مورد بیشترین سرکوب ها قرار گرفته اند. لیست شماری از این زندانیان عبارتند از:
کارگران و فعالین مدافع حقوق کارگر زندانی: کمال کریمی، شادمان عبدی، عبدالله خیرآبادی، سیروان محمودی، اقبال پیشکاری، هاجر سعیدی، خبات محمودی و حبیب‌الله کریمی، رضا شهابی، آرش جوهری، حسن سعیدی، نسرین جوادی، میلاد رابعی، عباس دریس، اسد مفتاحی، پیمان سالم، عرفان کهزاد، داوود رضوی، کیوان مهتدی، مهران رئوف، سپیده قلیان، ابوالفضل غسالی، و...
معلمان زندانی: رسول بداقی، اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، عزیز قاسم‌زاده، انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور ، فرزانه ناظران پور، هاشم خواستار، مهدی فتحی، حسین رمضانپور، امید شاه محمدی، محمد قناتى، فرزاد صفی‌خانپور ، فاتح عثمانی، ناهید شیرپیشه، محمد حسین سپهری، غلامرضا اصغری، زینب همرنگ، جواد لعل مهدی.
در کنار این افراد هم اکنون شماری از زنان معترض به جرم نداشتن حجاب و نیز دانش آموزان، دانشجویان و فعالین سیاسی دیگر که بخش عمده آنها از بازداشت شدگان جنبش زن زندگی آزادی هستند در زندانند.
همین لیست طویل نشان میدهد که در ایران چه خبر است و چگونه پایه ای ترین حقوق انسانی مردم نقض میشود.
از جمله حاکمیت آپارتاید جنسی و سرکوب زنان با چماق حجاب هم در سطح اجتماعی و هم در محیط های کار آنها را زیر بیشتر فشار و سرکوب قرار داده است. از همین رو یک محور خیزش مردمی هشت ماه کنونی دفاع از حقوق زن است که خود را در شعار زن زندگی آزادی بیان میکند. ما امضا کنندگان این نامه به عنوان بخشی از یک جنبش عظیم اجتماعی در حال غلیان و نیز بمثابه بخشی از جنبش کارگری معترض علیه وضع موجود، تلاش میکنیم که صدای این جنبش، صدای اعتراض همه کارگران و مردم معترض ایران باشیم.
ما از هیات های نمایندگی اتحادیه های شرکت کننده در این اجلاس درخواست داریم که این سرکوبگریها و نقض فزاینده حقوق کارگران و معلمان و به خصوص نقض حق تشکل یابی مستقل و حق برپایی تجمع و اعتراض که پایه ای ترین حقوق مردم در هر جامعه است را محکوم کنند.
ما از هیات های نمایندگی کارگری شرکت کننده در اجلاس همچنین میخواهیم که سرکوب تشکل های مستقل صنفی و کارگری و اعضای آنها توسط دولت ایران را محکوم کنند.
ما از نمایندگان کارگری حاضر در کنفرانس بین‌المللی کار می‌خواهیم که اعتراض خود نسبت به این اقدامات سرکوبگرانه را به هیات‌ نمایندگی دولت ایران اعلام کنند.
این هیات ها ما کارگران، ما معلمان و ما مردم ایران را نمایندگی نمیکنند.
نمایندگان «اتحادیه‌های کارگری» شرکت کننده از ایران، نمایندگان تشکلهای دولت ساخته هستند.
ما همچنین به مماشات سازمان جهانی کار با جمهوری اسلامی و سرکوبگریهایش اعتراض داریم.
در پایان ما امضا کنندگان این نامه به طور مشخص از هیات‌های کارگری شرکت کننده در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار درخواست داریم موارد فوری زیر را به صورت ویژه دردستورکار اجلاس قرار داده و مصرانه تقاضا داریم که در راستای تصویب و اجرایی کردن آن‌ها تمام تلاش خود را به‌ کار بندند:
الف) رفع فوری و بی‌قید و شرط تمامی اتهامات منتسب شده به تمامی فعالین صنفی محبوس در ایران و آزادی تمامی کارگران، معلمان و فعالین اجتماعی زندانی و دستگیر شدگان جنبش زن زندگی آزادی و همه زندانیان سیاسی و لغو فوری اعدامها.
ب) اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و عدم اجازه به هیات این حکومت برای شرکت در اجلاس.
حزب کمونیست کارگری ایران
۹ خرداد ۱۴۰۲، ۳۰ مه ۲۰۲۳

 

تجمع و راهپیمایی بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز و دیگر خبرها
امروز چهارشنبه ۱۰ خرداد بار دیگر بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اهواز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم تحقق خواست و مطالباتشان دست به تجمع و راهپیمایی زدند. روز گذشته نیز در شوشتر بازنشستگان تامین اجتماعی تجمع داشتند. بعلاوه اینکه در هفتم خرداد در ادامه یکشنبه های اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در چند شهر اهواز، کرمانشاه، شوش و شوشتر تجمع اعتراضی بر پا کردند.
در این تجمعات بازنشستگان با شعارهایی چون " تورم، گرانی، بلای جان مردم"، "هزینه‌ها دلاریه، حقوق ما ریالیه" صدای اعتراض خود را به گرانی ها بلند کردند. در اهواز بازنشستگان با سردادن سرود زیر بار ستم نمیکنیم زندگی جان فدا میکنیم در ره آزادگی اعتراض خود را به بساط توحش و بردگی حاکم اعلام داشتند.
همسان سازی حقوقها و افزایش آن به سبد هزینه ۲۵ میلیونی و درمان رایگان دو خواست فوری بازنشستگان است. بازنشستگان به مصوبه مزدی شورایعالی کار و اختلاسها و دزدیها اعتراض دارند.
بنا بر گزارشی دیگر بازنشستگان صنعت مس نیز در اعتراض به گرانی ها و وضع بد معیشتی خود مقابل دفتر ریاست جمهوری تجمع کردند و در اعتراض به دزدی ها خواستار بازگشت استقلال صندوق مس شده و اعلام کردند " اینکه صندوق خصوصی مس را به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کرده‌اند، اصلاً برای ما قابل قبول نیست؛ ما پیش از این نیز بارها مطالبه‌گری و اعتراض کردیم؛ صندوق مس باید مستقل بماند". به گفته بازنشستگان صندوق بازنشستگی آنها از حق بیمه‌هایشان شکل گرفته و دارایی بین‌النسلی آن‌هاست و دولت نمی‌تواند یک‌جانبه در مورد آن تصمیم بگیرد.

مراجع قضایی جمهوری اسلامی در شهر سنندج برای ۹ فعال کارگری بازداشتی کمال کریمی، عبدالله خیرآبادی، هاجر سعیدی، حبیب‌الله کریمی، برهان سعیدی، اقبال پیشکاری، سیروان محمودی، شادمان عبدی و خبات محمودی، قرار وثیقه سنگین میلیاردی صادر کرده اند که تنها خبات محمودی موفق به تودیع قرار وثیقه صادره شد و ۸ فعال کارگری دیگر هم‌چنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برند. این کارگران در ۲۷ اردیبهشت در منزل پدر هومن عبداللهی، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری، بازداشت شدند. این کارگران و همه بازداشت شدگان اخیر و زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۰ خرداد ۱۴۰۲، ۳۱ مه ۲۰۲۳

 

 

اعتراضات بعد از بازی فوتبال استقلال و پرسپولیس در شب گذشته
شب گذشته در بازی فوتبال استقلال و پرسپولیس جمعیت زیادی شرکت داشتند. در استادیوم شعارهایی در حمایت از وریا غفوری داده شد و همچنین علیه بسیجی های سرکوبگر شعار داده شد. در نقطه ای جوانان معترض با فیلم بردار جمهوری اسلامی درگیر شدند . بعد از بازی فوتبال در محلات مختلفی از تهران همچون تهرانسر، صادقیه، تهرانپارس، و همچنین شهرهایی چون کرج، گوهردشت، ری و سرابله ایلام جوانان به خیابان آمدند و شعارهای ضد حکومتی از جمله مرگ بر دیکتاتور و زندانی سییاسی آزاد باید گردد را سر دادند. در این اعتراضات زنان بی حجاب نقش مهمی داشتند. شعارهای اعتراضی دیگر این تجمعات از جمله عبارت بود از: "مرگ بر بسیجی"، " امسال سال خونه سیدعلی سرنگونه"، "توماج صالحی آزاد باید گردد"، و "آزادی، آزادی، آزادی".
در جاهایی مثل صادقیه، و گلاب تهران ترافیک سنگینی به راه افتاده بودند و معترضین با بوق ممتد شعار مرگ بر دیکتاتور سر میدادند. در جاهایی مردم در برابر بسیجیان مزدور شعار "بیشرف، بیشرف" سردادند. و در جاهایی نیز معترضین عکس حمید رضا روحی از جانباختگان انقلاب را در دست داشتند و اعتراض خود را به حکومت جنایتکار جمهوری اسلامی نشان دادند. در تهرانپارس همزمان با شعار دادن، مردمی که در خیابان بودند بوق میزدند و نیروهای سرکوب تیراندازی میکردند. در تهرانسر زنان بدون حجاب و انقلابی با شعار "هشتادیا تو حبسن" صدای اعتراض خود را بلند کردند.
بنا بر گزارشی در میدان نماز - شهرری زنان جسور انقلابی در برابر نیروهای سرکوبگر مقاومت کرده و علیرغم تهدید سرکوبگران در محل ماندند و شعار اعتراضی سر دادند. در این روز تجمعی که روبه‌روی نیکامال (در فلکه اول گوهردشت) بعد از پایان بازی فوتبال شکل گرفت مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفت. در سرابله در ایلام معترضین شعار میدادند: " مرگ دیکتاتور، مرگ بر خامنه‌ای، زن زندگی آزادی،‌ ژن ژیان ئازادی". در دولت آباد شهرری نیز نیروهای سرکوبگر و امنیتی به سمت مردم هجوم بردند و به ماشین‌هایی که آهنگ پخش میکردند حمله میبردند و تیراندازی میکردند. در سقز نیز برای جلوگیری از تجمع خیابانی جوانان نیروهای سرکوبگر حضور سنگینی پیدا کردند.
روز گذشته همچنین جمعی از خانوادە های جانباختگان انقلاب زن، زندگی، آزادی در شهر سنندج بە دیدار خانوادە شهید داریوش علیزادە رفتند. داریوش علیزادە در تاریخ ١٦ مهرماە ١٤٠١ در جریان قیام مردم سنندج بر اثر شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر رژیم ایران زخمی شد و بر اثر خونریزی جانباخت.
شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی طی بیانیه ای همه انقلابیون زن زندگی آزادی، مردم همبسته، مبارز و آزادیخواه سراسر کشور را در اعتراض به اعدام ها و برای نجات جان عزیزانی که خطر اعدام تهدیدشان میکند به دو روز اعتراضی برای دهم و دوازدهم خرداد ماه به تجمعات اعتراضی، راهپیمایی، تظاهرات و تسخیر خیابان‌ها و میادین اصلی شهر فراخوان داده است. این فراخوان به دادخواهی تمام مبارزین کشته شده راه آزادی و برای گرامیداشت یاد تمام جانباختگان انقلاب زن زندگی آزادی است. اعتراضات شب گذشته عکس العملی در مورد فراخوان شبکه زن زندگی آزادی و جوانان معترض در مدیای اجتماعی بود. فراخوان دیگر شبکه زن زندگی آزادی برای روز شنبه دوازده خرداد برای ساعت سه بعد از ظهر همزمان با چهلمین سالگرد قتل عام معترضین در مهاباد توسط نیروهای جمهوری اسلامی و ادامه آن در ساعت ۸ شب است. در این فراخوان از همه ایرانیان آزادیخواه و تمام احزاب، سازمان‌ها، تشکل‌ها، نهادهای مردمی و انساندوست در سراسر جهان خواسته شده که برای گرامیداشت یاد جانباختگان انقلاب و به خصوص اعدام‌شدگان و علیه حکومت اعدام و شکنجه و برای نجات جان محکومین به اعدام تجمع و اعتراض کنند.

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱ ژوئن ۲۰۲۳