اخباروگزارش های کارگری 4 بهمن ماه 1401

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

زنده و جاوید باد خاطره بخون خفتگان 4 بهمن ماه 1382 شهربابک: روز چهارم بهمن ماه 1382 ،نیروهای امنیتی– نظامی دولت هشتم(دولت اصلاحات) و دستگاه رهبری بر روی تجمع اعتراضی کارگران اخراجی مس خاتون آباد وخانواده هایشان آتش گشودند وجمعی ازمعترضین بخون درغلطیدند و4 کارگر (جاویدی،ریاحی،مومنی ومهدوی) ویک نوجوان(پورامینی)جان باختند و بیش از 300 نفر زخمی شدند. - ادامه اعتراضات خانواده های زندانیان محکوم به اعدام با تجمع مقابل دفتر ارتباطات مردمی قوه‌قضاییه - تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن تراورتن آق دره

- تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی دنا بویر احمد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نسبت به احکام کمیته انضباطی
- ساخت مجسمه‌ی اعدامی و چسباندن پوستر در اعتراض به اعدام‌های ظالمانه توسط دانشجویان دانشگاه الزهرا
- استعفای دسته‌جمعی برای حمایت و جلوگیری از اخراج یک همکار در کامیاران
- تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان استان بوشهر با خانواده‌ی معلم زندانی محمود ملاکی دیدار کردند
- دیدار جمعی از فعالین صنفی معلمان و کارگران با خانم لیلا حسین زاده فعال دانشجویی
- اعتراض شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به ادامه‌ی آزار معلم مبارز اسماعیل عبدی
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی مریوان نسبت بە بی کفایتی مقامات در تصفیە آب شرب مقابل فرمانداری
- پیام تسلیت اتحادیه آزاد کارگران ایران بمناسبت درگذشت صغری شرف‌الدین مادر پروین محمدی
- محکومیت ثمینه‌ بلیده به یک‌سال حبس تعزیری به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "حمایت از اعتراضات و اعتصابات سراسری از طریق فضای مجازی"
- محکومیت متین سلیمانی به یک‌سال حبس تعزیری
- مهشید گوهری استاد گروه ادبیات از دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شد.
- ۸۴ روز بازداشت و بلاتکلیفی نیلوفر میرزایی
- بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری حین کار براثر تصادف اینبار درشهرستان زرند
- جان باختن یک کارگرجوان در انبار گمرک فریمان حین تعمیر جرثقیل
**********
ادامه اعتراضات خانواده های زندانیان محکوم به اعدام با تجمع مقابل دفتر ارتباطات مردمی قوه‌قضاییه
روز سه شنبه 4 بهمن، خانواده های زندانیان محکوم به اعدام درادامه اعتراضاتشان نسبت به اعدام بستگانشان مقابل دفتر ارتباطات مردمی قوه‌قضاییه تجمع کردند.
درهمین رابطه:تجمع خانواده های زندانیان محکوم به اعدام مقابل ساختمان قوه قضاییه برای چندمین بار
روز شنبه یکم بهمن برای چندمین بار، جمعی از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام زندان های مرکزی کرج و قزلحصاردست به تجمع مقابل ساختمان قوه قضاییه در تهران زدند تا مانع از اعدام بستگانشان شوند.
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن تراورتن آق دره
روز شنبه یکم بهمن، کارگران اخراجی معدن تراورتن آق دره با برپایی تجمع در محل کارشان واقع در 25 کیلومتری شهرستان تکاب دراستان آذربایجان غربی ضمن اعتراض به اقدام ضد کارگری کارفرما خواهان بازگشت بکارشدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 4 بهمن،تعدادی از این کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند: از بدو فعالیت این معدن قرار بود کارگران به صورت مداوم مشغول باشند اما قرارداد شماری از کارگران فصلی شاغل در این واحد معدنی با شروع فصل زمستان تمدید نشد و این کارگران بیکار شدند.
آنها افزودند:کارفرما با این استدلال که سرمای فصل زمستان مانع از فعالیت کارگران فصلی می‌شود به قرارداد کاری تعدادی از آن‌ها خاتمه داده و این در حالی است که از بدو فعالیت این معدن سنگ قرار بود با کارگران قرارداد 12 ماهه بسته شود.
تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی دنا بویر احمد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
براساس فیلم کوتاه منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 4 بهمن، کارگران صنایع پتروشیمی دنا بویر احمد برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مبنی بر تعطیلی شرکت و پرداخت نشدن چند ماه حقوق کارگران دست به تجمع مقابل این مجتمع در در 70 کیلومتری یاسوج زدند.
عسلویه (استان بوشهر): گردهمایی کارگران شرکت پتروشیمی «دنا» در برابر آن، در اعتراض به پرداخت نشدن چندماهه ی حقوق
تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نسبت به احکام کمیته انضباطی
روزسه شنبه 4 بهمن،جمعی از دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برای اعتراض به احکام کمیته انضباطی وهمبستگی با هم دانشگاهی هایشان دست به تجمع دراین واحد آموزش عالی زدند.

دوشنبه 3 بهمن،ساخت مجسمه‌ی اعدامی و چسباندن پوستر در اعتراض به اعدام‌های ظالمانه توسط دانشجویان دانشگاه الزهرا

استعفای دسته‌جمعی برای حمایت و جلوگیری از اخراج یک همکار در کامیاران

حیدر ابراهیمی، سرایدار خانه کُشتی کامیاران است. چندی پیش او را به دلیل آنچه شرکت در مراسم خاکسپاری یکی از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر عنوان شده، بازداشت میکنند.
حالا کل هیئت کشتی شهرستان کامیاران در حمایت از حیدر ابراهیمی اقدام به استعفای دسته جمعی کرده‌اند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
دوشنبه، سوم بهمن ماه، تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان استان بوشهر با خانواده‌ی معلم زندانی محمود ملاکی دیدار کردند

محمود ملاکی، بازرس کانون صنفی معلمان استان بوشهر ، در اردیبهشت و خردادماه امسال چند بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
لازم به ذکر است ایشان در سال ۱۴۰۰ نیز بازداشت و در دادگاه دارای پرونده باز می‌باشند.
بسیار شرم‌آور است که یک معلم فقط و فقط به صرف مطالبه صنفی بخصوص آموزش رایگان در دادگاه دارای پنج پرونده باز با اتهام‌های مشابهه باشد. در آخرین مورد جناب ملاکی، در تاریخ ۲۶ آذرماه توسط اطلاعات سپاه بازداشت و بعد از چند روز بازجویی تا امروز در زندان مرکزی بوشهر بلاتکلیف می‌باشند. در ضمن بازداشت موقت ایشان تا تاریخ ۲۶ بهمن ماه تمدید شده است. در دیدار با خانواده ایشان، اعضای کانون به خانواده اطمینان دادند که با جدیت تمام پیگیر وضعیت ایشان هستند.
دیدار جمعی از فعالین صنفی معلمان و کارگران با خانم لیلا حسین زاده فعال دانشجویی

اعتراض شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به ادامه‌ی آزار معلم مبارز اسماعیل عبدی
روزسه شنبه 4 بهمن، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با صدور اطلاعیه ای اعتراضش را به ادامه‌ی آزار معلم مبارز اسماعیل عبدی ابرازکرد.
معلمان گرانقدر و دانش آموزان فرهیخته و ملت شریف ایران!
همان‌طور که آگاهید اسماعیل عبدی سال‌هاست به‌جرم فعالیت صنفی زندانی است. نزدیک به هشت سال است او با رنج زندان پیوندی عمیق و وثیق دارد و خانواده و فرزندان خردسالش از حضور مغتنم او در حریم پر مهر خانواده محروم‌اند.
در حالی که فروردین ۹۹ دوران محکومیت اسماعیل عبدی به اتمام رسیده‌بود و خانواده و کنشگران صنفی منتظر آزادی او بودند، با کمال تأسف و تعجب ده سال زندان تعلیقی او را بلافاصله اجرایی کردند و این کنشگرِ با شرافت معلمان ایران، بدون چشیدن طعم آزادی در زندان ماند. مساله به این‌جا ختم نشد و طی اقدامی ناسنجیده، او را از زندان اوین به زندان مرکزی کرج و سپس به زندان کچویی کرج تبعید کردند.
این اقدام گرچه خصومتِ برخی نهادها را در حق او بیش از پیش نشان داد، اما از سوی دیگر حکایت از این امر داشت که اسماعیل عبدی تا کجا در ذهن و ضمیر و جان کنشگران صنفی رسوخ کرده‌بود که با او _که هدفی جز آموزش رایگان و برابری آموزشی و تشکل یابی آزاد و مستقل نداشت و ندارد_ چنین دشمنی و عناد می‌ورزند.
معلمان گرانقدر، دانش آموزان فرهیخته و ملت شریف ایران!
علی‌رغم آن‌که شعبه نهم دیوان عالی کشور طی دو ماهِ گذشته، با پذیرش اعاده دادرسی، طی ماده ۴۷۴ در دیوان عالی کشور، و نقض دادنامه پیشین و رد اتهامات از ایشان، خواهان توقف حکم و برگزاری دادگاه در شعبه هم عرض شد، متاسفانه با دخالت برخی نهادها در پرونده و اعمال نفوذ در روند دادرسی ایشان، هنوز این فعال صنفی با وجود صراحت قانونی، در گروگان این نیروها است، نیروهایی که در پی فشار و رنج بیشتر به خانواده او از هیچ تلاش قانون‌ستیزانه فروگذار نمی‌کنند. این در حالی است که سال قبل پس از پیگیری وکلای محترم، درخواست ایشان براساس ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، پذیرفته شد اما بعد از مدت کوتاهی پرونده ایشان مفقود گردید، با پیگیری وکلای محترم، پس از قبول اعاده دادرسی در دیوان عالی _در حالی که باید او بلافاصله تا بررسی مجدد پرونده در شعبه هم عرض آزاد می شد_ پرونده‌ی‌ او به‌منظورِ اختلال در روند آزادی و طولانی شدنش به دفتر معاون رییس قوه قضاییه فرستاده شد تا علی‌رغم نقض حکم پیشین، توسط دیوان عالی، در یک بروکراسی حقوقی توجیه ناپذیر با ارجاع پرونده به رئیس قوه قضاییه _آن هم بدون مشخص شدن زمان_ فرایند آزادی او با اطاله مواجه گردد.
این در حالی است که نقض حکم عبدی توسط دیوان عالی بر اساس ماده ۴۷۴ صراحت دارد و تفسیر بردار نیست و این اقدام، چیزی جز ظلم و اجحاف و قانون شکنی در حق عبدی نبوده و نیست.
بی‌عدالتی و تبعیض و اجحاف در حق اسماعیل عبدی به همین‌جا ختم نشد، در آذرماه امسال که مراسم عقد دختر ایشان برگزار گردید، حتی اجازه ندادند که برای ساعاتی کوتاه، او به مرخصی بیاید و در مهم‌ترین رویداد زندگی دخترش شرکت کند.
اکنون نیز این همه رنج و درد را برای او و کودکان چشم به راهش کافی نمی‌دانند و به دنبال فشارهای بیشتر به آن‌ها، از هیچ نوع قانون شکنی قصور نورزیده‌اند، در جدیدترین اقدام پس از پذیرش اعاده دادرسی (وفق ماده ۴۷۴) او در دیوان، شاکی اسماعیل عبدی، با دور زدن قانون مانع از طی‌شدنِ سیر طبیعی و قانونی پرونده‌ی ایشان شده است.
اکنون سوال جامعه معلمان ایران این است که چرا با پذیرش ماده ۴۷۴ فرایند قانونی آزادی اسماعیل عبدی باید با دخالت نهادهای فراقانونی دچار اختلال گردد و خواسته‌های غیر قانونی ضابط و شاکی، موجب دور زدن قانون شود؟
آیا مقامات قضایی نباید به قانون پایبند باشند؟ اگر اسماعیل عبدی طبق همین قوانین مستحق سال‌ها زندان بوده، چرا به همین تفسیر نادرست از قانون _که سالها هزینه‌ی کنش‌گری صنفی را این همه بالا برده_ قانع نیستید و به اراده‌های فراتر از قانون تن می‌دهند؟ با این اوصاف، انتظار دارند که ملت حرف‌های دیگرشان را باور کنند؟
این شورا معتقد است که اطاله‌ی عمدی پرونده این معلم شریف، با اهداف خاصی دنبال می‌شود. دست‌های پنهانی پشت پرونده‌ی اسماعیل عبدی این مسیر ناصواب را دنبال می‌کنند تا بهانه‌ی جدیدی برای تشکیل پرونده علیه این کنشگر صنفی پیداکنند و به این وسیله او را همچنان در زندان نگه دارند.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن شرایط تحمیل شده بر اسماعیل عبدی و دیگر معلمان زندانی، خواهان اعمال حق قانونی اسماعیل عبدی و آزادی او برای تعیین تکلیف در شعبه هم عرض است. در غیر این صورت این شورا اقدامات بعدی خود را برای حمایت از این معلم زندانی و دیگر معلمان در بند، در دستور کار قرار خواهد داد.
تجمع اعتراضی جمعی از اهالی مریوان نسبت بە بی کفایتی مقامات در تصفیە آب شرب مقابل فرمانداری
روز سەشنبە 4 بهمن، جمعی از اهالی مریوان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت بە بی کفایتی مقامات در تصفیە آب شرب دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان زدند.

خاطرنشان می شود کە آب سد گاران بدون تصفیه وارد سیستم آبرسانی شهر می شود و این کار باعث شدە کە ده ها تن در روزهای اخیر به بیمارهای گوارشی مبتلا شوند.
پیام تسلیت اتحادیه آزاد کارگران ایران بمناسبت درگذشت صغری شرف‌الدین مادر پروین محمدی
صغری شرف‌الدین مادر پروین محمدی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و مریم محمدی از فعالین جنبش زنان امروز سه‌شنبه ۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ در سن ۷۹ سالگی درگذشت.
صغری شرف‌الدین جزو مادران ستمدیده‌ای است که نزدیک به ده سال در دهه‌ی شصت بخاطر زندانی شدن فرزندانش در زندان‌های جمهوری اسلامی متحمل رنج و آزارهای فراوانی شده بود و در سال‌های گذشته نیز بخاطر اِعمال فشارهای امنیتی به فرزندانش و بازداشت و زندانی شدن‌های مکرر پروین و مریم مصائب زیادی به او تحمیل شد.
زنده‌یاد صغری شرف‌الدین در طول چندین دهه از عمر خود همواره پشتیابان و حامی فرزندانِ خود و تمامی فرزندانِ مبارز و آزادیخواهِ ایران بود و در قامت مادری دادخواه، تا خاتمه‌ی عمر امید به تحقق آزادی و برابری و عدالت را سرلوحه‌ی زندگی‌اش قرار داده بود.
درگذشت این مادرِ عزیز در حالی اتفاق افتاد که دختر او مریم محمدی هم‌اکنون در زندان اوین محبوس است و در روزهای پایانی عمرش از دیدن وی محروم شد.
یاد صغری شرف‌الدین و تمامی مادرانی که دهه‌ها متحمل بار سنگینِ زندان و مرگ فرزندانشان توسط حاکمان ضدآزادی در ایران بوده و هستند را در فردای آزادی گرامی خواهیم داشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران درگذشت صغری شرف‌الدین را صمیمانه به پروین و مریم محمدی و دیگر فرزندان و سایر بستگان وی تسلیت عرض می‌نماید.
یادش جاودان
اتحادیه آزاد کارگران ایران- چهارم بهمن هزار و چهارصد و یک
محکومیت ثمینه‌ بلیده به یک‌سال حبس تعزیری به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "حمایت از اعتراضات و اعتصابات سراسری از طریق فضای مجازی"
ثمینه‌ بلیده دانشجوی ترم آخر مقطع کاردانی دانشگاه آزاد چابهار که در تاریخ ۹مهر در کنار دریای بزرگ چابهار توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، توسط شعبه‌ دو دادگاه انقلاب زاهدان به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "حمایت از اعتراضات و اعتصابات سراسری از طریق فضای مجازی" به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شد.
گفتنی‌ است وی پس ۸ روز، در تاریخ ۱۶مهر از بازداشتگاه اطلاعات سپاه چابهار به بازداشتگاه اطلاعات سپاه زاهدان منتقل شد و در تاریخ ۳‌آبان به قید وثیقه آزاد شد.
محکومیت متین سلیمانی به یک‌سال حبس تعزیری
متین سلیمانی دانشجو مقطع ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تهران ورودی ۹۹ در دادگاه تجدیدنظر به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شد.
گفتنی‌ است وی در دادگاه بدوی به ۲سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
مهشید گوهری استاد گروه ادبیات از دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شد.
دکتر مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد پس از هفت سال تدریس مستمر، قطع همکاری با ایشان و چندین نفر از همکارانشان تایید شده است.
ایشان در بخشی از این یادداشت نوشته‌است:
آموختیم که با زبان بُرنده ادبیات میتوان به دل سیاهی زد و دست بیداد و تباهی را کوتاه کرد و به دل بیدادگران زمان هراس افکند
خونریزی ضحاک در این ملک فزون گشت
کو کاوه که چرمی به سر چوب نماید
البته این ترم شرایطی فراهم شد که به صورت عملی مشق خردورزی و آزاداندیشی و حق‌جویی را در دانشگاه تمرین کنیم و همین بهانه‌ای شد برای پاکسازی گروهی از ما مدرسان ادبیات دانشگاه فردوسی.
۸۴ روز بازداشت و بلاتکلیفی نیلوفر میرزایی
نیلوفر میرزایی دانشجوی رشته گرافیک (ارتباط تصویری) دانشگاه الزهرا که روز ۱۰ آبان در دانشگاه توسط نیروهای لباس‌شخصی بازداشت شده بود نزدیک به ۳ ماه است که بلاتکلیف در زندان به‌سر میبرد.
با وجود آنکه وی در دانشگاه و با همکاری حراست بازداشت شده است، مسئولین دانشگاه هیچ اقدامی در جهت آزادی ایشان نکرده‌اند.
بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری حین کار براثر تصادف اینبار درشهرستان زرند
صبح روز سه شنبه 4 بهمن،یک کارگرساله 40ساله شهرداری زرند بنام نقیب زاده حین کار در خیابان امام براثر برخورد یک خودرو سواری باوی جان خودرا ازدست داد.
جان باختن یک کارگرجوان در انبار گمرک فریمان حین تعمیر جرثقیل
عصرروزدوشنبه 3 بهمن،یک کارگر24 ساله حین کارتعمیر یک دستگاه جرثقیل در محل انبار گمرک فریمان بر اثر گیر افتادن بین سیم‌های بوکسل در دم جان باخت.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید