اخباروگزارش های کارگری 29 و 30 خرداد ماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- اعتصاب کارکنان عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران در منطقه خارک - اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت فراب نیروگاه بیدخون برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار - اعتصاب کارگران شرکت ریتون برای اعتراض به عدم افزایش دستمزد وپایمالی حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری - تجمع اعتراضی دوباره رانندگان مترو تهران نسبت به سطح نازل حقوق،رفع تبعیض بین همکاران وشرایط سخت کاری و بی‌توجهی مسئولان قطار شهری تهران مقابل شرکت بهره‌برداری متروی تهران

- کنش های دامنه کارگران شهرداری الوند نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان توسط شرکت های پیمانکاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان

- اعتراضات کارگران شهرداری نورآباد ممسنی دراستان فارس نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش ونداشتن امنیت شغلی

- اعتراض کارگران شرکتی‌ مراکز تحقیقات کشاورزی نسبت به عدم تبدیل وضعیت

- ادامه اعتراضات داروسازان نسبت به آئین نامه جدید تاسیس داروخانه در همایش مجمع نمایندگان داروسازی

- جان باختن یک کارگر مقنی در ساوجبلاغ براثر برق گرفتگی

- مرگ ومصدومیت 2 نفر از کارکنان اورژانس کتیج از توابع شهرستان فنوج بر اثر واژگونی آمبولانس

- مرگ ومصدومیت 2 کارگردرحادثه ریزش تونل کبیر کوه

- جان باختن 2 کارگر درحادثه ریزش چاه اصفهان

*اعتصاب کارکنان عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران در منطقه خارک

روز گذشته جمعه ۲۸ خرداد کارکنان رسمی نفت در واحد عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران، منطقه جزیره خارک اعتصاب کردند.

به گفته این کارکنان، آنها بعد از دریافت حقوق بدون بارگذاری استیت و به نشانه اعتراض به تفسیر احمقانه و تبعیض ظالمانه افزایشات عمومی ۱۴۰۰ ، دست از کار کشیدند.

کارکنان تکسرویس بدلیل کسورات ناعادلانه، از تحویل و پهلوگیری کشتی یکصد هزار تنی Artavil تحت اجاره شرکت ملی نفتکش ، که قصد بارگیری ۶۳۰،۰۰۰ بشکه نفت خام جهت حمل به پالایشگاه بندرعباس را داشت، خودداری کردند و کشتی مذکور مجبور به توقف در لنگرگاه شد.

کارکنان رسمی نفت پیشتر طی اولتیماتومی به وزارت نفت اعلام کرده بودند که چنانچه تا روز یکم تیرماه نحوه افزایشات عمومی حقوق سال ۱۴۰۰ تغییر نیابد و حقوق و دستمزدها افزایش پیدا نکند در روز ۹ تیرماه دست به تجمع و اعتراض خواهند زد. اکنون که حقوق خردادماه بخشی از این‌ کارکنان پرداخت شده است، هیچگونه تغییری در راستای خواست این کارکنان صورت نگرفته است.

کارکنان رسمی نفت پیشتر در تاریخ‌های ۵ خرداد و ۲۰ اردیبهشت نیز تجمع‌های اعتراضی بزرگی را برگزار کرده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ خرداد ۱۴۰۰

*اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت فراب نیروگاه بیدخون برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار

روزشنبه 29 خرداد، کارگران پروژه ای شرکت فراب نیروگاه بیدخون برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکاردست از کارکشیدند.

به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران سندیکای فلزکار مکانیک ، در پی دستیابی به حقوق کارگری، امروز 29 خرداد کارگران پروژه ای شرکت فراب نیروگاه بیدخون برای بدست آوردن دستمزدهایی انسانی و 20 روز کار و 10 روز مرخصی دست به اعتراض زده و نیروگاه را به قصد خانه های خود ترک کرده و تا زمانی که به خواسته های خود نرسند به نیروگاه باز نخواهند گشت.

*اعتصاب کارگران شرکت ریتون برای اعتراض به عدم افزایش دستمزد وپایمالی حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری

روز یکشنبه 30 خرداد، کارگران شرکت ریتون برای اعتراض به عدم افزایش دستمزد وپایمالی حقوقشان توسط شرکت پیمانکاری،دست از کارکشیدند.

به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران سندیکای فلزکار مکانیک ، امروز 30 خرداد 1400 در پی اعتراض به بی قانونی کارفرمایان و افزایش نیافتن حقوق ها کارگران شرکت ریتون نیز به جمع تخلیه نیروها از محل کار پیوسته و با دادن ابزار خود به انبار و گرفتن تسویه حساب راهی خانه های خود شدند.

*تجمع اعتراضی دوباره رانندگان مترو تهران نسبت به سطح نازل حقوق،رفع تبعیض بین همکاران وشرایط سخت کاری و بی‌توجهی مسئولان قطار شهری تهران مقابل شرکت بهره‌برداری متروی تهران

روز یکشنبه 30 خرداد برای دومین بار درسال جاری، رانندگان مترو تهران دست به اعتراض نسبت به سطح نازل حقوق،رفع تبعیض بین همکاران وشرایط سخت کاری وبی‌توجهی مسئولان قطار شهری تهران زدند واینبار مقابل شرکت بهره‌برداری متروی تهران اجتماع کردند.


تجمع کنندگان با اشاره به افزایش مشکلاتشان بدلیل بی‌توجهی مسئولان قطار شهری تهران به خبرنگار رسانه ای گفتند: اعمال حق جذب و سختی کار مهمترین مطالبه راهبران مترو تهران است که در خطوط 7 گانه تهران مشغول راهبری قطارها هستند.

آنهابا بیان اینکه «حق جذب» یکی از مولفه‌های عرفی کارگران و کارکنان شاغل در متروی تهران است که در حال حاضر به اکثر کارکنان بجز راهبران پرداخت می‌شود، افزودند: در حالی این حق قانونی به راهبران پرداخت نمی‌شود که کار راهبری تخصصی است و فارغ از کابین قطار امکان فعالیت برایشان وجود ندارد.

آنها با بیان اینکه مطالبه دیگر راهبران متروی تهران اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور است، در تشریح مشکلات مربوط به سختی کار خود گفتند: با وجود آنکه در بدترین شرایط در فصول گرم و سرد سال در تونل‌های تاریک عمق زیرزمینی مشغول کاریم، اما سختی کار ما لحاظ نمی‌شود در عین حال شرکت بهره‌برداری از درج عناوین شغلی «راهبری» در لیست بیمه‌ای خوداری می‌کند و این نگرانی وجود دارد که در آینده، امکان بازنشستگی پیش از موعد برایمان وجود نداشته باشد.

آن‌ها گفتند: مسئولیت جانی سرنشینان قطار، استرس بالای کاری و فشار روحی و روانی بسیاری به راهبران حین سیر قطارها وارد می‌کند.

در ادامه معترضان با اشاره به تبعیض‌هایی که بین نیروهای عملیاتی و پرسنل ستادی وجود دارد، ابراز داشتند: نظر ما بر این است که این تبعیض‌ها باید ریشه‌کن شده و فاصله طبقاتی در بحث حقوق و مزایا بین همه کارکنان برداشته شود.

آن‌ها با بیان اینکه درخواست ما از مدیرعامل جدید متروی تهران این است که شرایطی را فراهم کند تا مطالبات راهبران پرداخت شود، افزودند: تصور ما این بود که مسئولان متروی تهران پیگیر وضعیت مطالبات ما در تجمعات گذشته خواهند شد، در حال حاضر وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند و انتظارمان این است که مسئولان شهری به این مساله ورود کنند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی رانندگان مترو تهران نسبت به سطح نازل حقوق،رفع تبعیض بین همکاران،شرایط سخت کاری و در اولویت واکسیناسیون قرارنگرفتن در محوطه‌ی شرکت بهره‌برداری مترو

روز چهارشنبه 15 اردیبهشت، رانندگان مترو تهران برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق،رفع تبعیض بین همکاران،شرایط سخت کاری و در اولویت واکسیناسیون قرارنگرفتن دست به تجمع در محوطه‌ی شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان خواهان اعمال حق جذب و سختی کار، قرار گرفتن در اولویت واکسیناسیون، اصلاح عناوین شغلی، اجرای کامل بخشنامه‌‌های افزایش دستمزد کارگری مصوب شورای عالی کار، عدم اجرای طرح حذف راهبر کمکی قطار، اصلاح فرمول و نحوه محاسبه مالیات بر حقوق پرسنل، رفض تبعیض میان کارکنان عملیاتی و پرسنل ستادی، احیا و اجرای دستورالعمل تامین تجهیزات انفرادی راهبران هستند.

*کنش های دامنه کارگران شهرداری الوند نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان توسط شرکت های پیمانکاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان

روز شنبه 29 خرداد، کارگران شهرداری الوند در استان قزوین از کنش های دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان توسط شرکت های پیمانکاری زیر سکوت مصلحتی مسئولان خبردادند.

این کارگران که تعدادشان به 80 نفر می رسد به خبرنگار رسانه ای گفتند:از پاییز سال 98 تا اسفند سال 99 تحت مسئولیت یکی از شرکت‌های پیمانکاری به عنوان کارگر خدماتی در شهرداری الوند مشغول به کار بوده‌اند اما از زمان خاتمه قرارداد خود با پیمانکار مذکور، هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از او دریافت کنند.

آنها افزودند: در طول زمان 16 ماهه که زیر نظر پیمانکار مذبور مشغول فعالیت بودند برخی مزایای مزدی همانند حق سنوات وعیدی را هنوز دریافت نکرده‌اند.

آنها گفتند:پیمانکار پیشین به هر کارگر خدماتی الوند به صورت میانگین حدود 7 تا 9 میلیون تومان بدهی دارد.

کارگران معترض شهرداری الوند ادامه دادند:شهرداری هم وعده داده بدون پرداخت طلب کارگران با پیمانکار قبلی که هم اکنون از مجموعه خارج شده، تسویه حساب نمی‌کند و همزمان، قرارداد کار جدیدی را در بخش خدمات با پیمانکارجدید منعقد کرده و پیمانکار جدید نیز پرداخت بخش از مطالبات مزدی (دو ماه حقوق) آن‌ها را به تاخیر انداخته است.

آنها درباره پیگیری معوقات خود گفتند: چندین ماه است پیگیر مطالبات مزدی خود هستیم اما نه پیمانکار مذبور و نه مدیران شهرداری به عنوان کارفرمای اصلی مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را برعهده نمی‌گیرند.

کارگران پیمانی خدماتی شهرداری الوند خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند اما مسئولان شهرداری الوند با وجود خروج پیمانکار پیشین به عنوان کارفرمای اصلی، مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را برعهده نمی‌گیرند و در این بین کارگران بیشترین خسارت را دیده‌اند.

*اعتراضات کارگران شهرداری نورآباد ممسنی دراستان فارس نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش ونداشتن امنیت شغلی

روز یکشنبه 30 خرداد، کارگران شهرداری نورآباد ممسنی اعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش ونداشتن امنیت شغلی،ابرازکردند.

تعدادی از کارگران شاغل در شهرداری نور آباد ممسنی به خبرنگاررسانه ای گفتند:شماری از کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری نورآباد ممسنی در استان فارس هستیم که درآمد برخی از ما کارگران نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانه‌مان کفاف معاش زندگی‌مان را نمی‌دهد.

آنها افزودند:کارگران شهرداری نورآباد ماهانه با اضافه‌کاری، مبلغی در حدود سه میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.

این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه گفتند: جدا از وضعیت دستمزد، کارفرمای شرکت پیمانکاری، پرداخت مطالبات مزدی، سنواتی و عیدی سال گذشته آن‌ها را به تاخیر انداخته بود که اخیرا بخش زیادی از آن با فشار کارگران پرداخت شده است.

آنها ادامه دادند: همه ما سالهاست به صورت حجمی تحت مسئولیت شرکت پیمانکار مشغول کاریم وتلاش زیادی برای حذف فعالیت خود پیمانکار انجام داده اما نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

آنها افزودند:دریافتی کارگران و کارکنان ساده شاغل در شهرداری در حدی است که مشکلات معیشتی زیادی برای آنان ایجاد کرده است.

یکی از کارگران این شهرداری نیز گفت: علیرغم اینکه مسئولان شهری از وضعیت زندگی آن‌ها باخبرند اما تا این لحظه در خصوص افزایش حقوق کارگران مجموعه شهرداری نور آباد اقدامی صورت نداده‌اند.

او گفت: آنچه کارگران شهرداری نورآباد هر ماه به عنوان دستمزد می‌گیرند حداقل‌های مزدی است اما این حداقل‌ها کفاف معیشت آن‌ها را نمی‌دهد.

*اعتراض کارگران شرکتی‌ مراکز تحقیقات کشاورزی نسبت به عدم تبدیل وضعیت

روز یکشنبه 30 خرداد، کارگران شرکتی‌ مراکز تحقیقات کشاورزی اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،رسانه ای کردند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،نیروهای شرکتی مراکز تحقیقات کشاورزی برخی استان‌ها، نگران‌ عدم تبدیل وضعیت استخدامی خود در ایام منتهی به پایان عمر دولت دوازدهم هستند.

این افراد در مشاغل اداری و خدماتی مانند نظافت‌چی و نگهبان مشغول به کار هستند. این در شرایطی است که این گروه از کارکنان شرکتی، سال‌ها سابقه کار دارند و برخی از آن‌ها بیش از ۹ سال است که در این سمت‌ها مشغول به کار هستند.

به گفته‌ی نیروهای شرکتی مراکز تحقیقات کشاورزی، در سال‌های گذشته تعدادی از همکاران آن‌ها با قرارداد شرکتی بازنشسته شده‌اند.

از قرار معلوم از آنجا که مراکز تحقیقات کشاورزی به صورت هیات امنایی اداره می‌شوند، دولت تبدیل وضعیت آن‌ها را در دستور کار قرار نداده است.

*ادامه اعتراضات داروسازان نسبت به آئین نامه جدید تاسیس داروخانه در همایش مجمع نمایندگان داروسازی

روز یکشنبه 30 خرداد،داروسازان به اعتراضاتشان نسبت به آئین نامه جدید تاسیس داروخانه در همایش مجمع نمایندگان داروسازی ادامه دادند.


*جان باختن یک کارگر مقنی در ساوجبلاغ براثر برق گرفتگی

یک کارگر مقنی در منطقه “چندار”شهرستان ساوجبلاغ حین رفتن به داخل چاه به دلیل اتصالی برق بالابر دچار برق گرفتگی شد و به داخل چاه سقوط کرد ودردم جان باخت.

*مرگ ومصدومیت 2 نفر از کارکنان اورژانس کتیج از توابع شهرستان فنوج بر اثر واژگونی آمبولانس

روز جمعه 28 خرداد،یک دستگاه آمبولانس حامل بیمار در محور کتیج - ایرانشهر ستان سیستان و بلوچستان براثر ترکیدگی لاستیک واژگون ویک نفر از نیروهای کادر درمان بنام عبدالله کدخدایی اهل روستای کتیج کشته شد و بیمار، همراه بیمار و راننده آمبولانس مجروح شدند.

*مرگ ومصدومیت 2 کارگردرحادثه ریزش تونل کبیر کوه

براثر ریزش تونل کبیر کوه شهرستان دره شهردراستان ایلام یک کارگر 45 ساله در دم جانش را ازدست داد ویک کارگر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.

*جان باختن 2 کارگر درحادثه ریزش چاه اصفهان

روز شنبه 29 خرداد،درحادثه ریزش یک حلقه چاه در زیرزمین یک ساختمان در حال بازسازی در اصفهان 2 کارگرزیرتلی از آوار گرفتار ودر دم جان باختند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید