اخباروگزارش های کارگری 16آبان ماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

کارگران شرکت آرین تجارت مانا همه با سابقه 8 سال از کار، بیکار شده‌اند و بعد از 10ماه تلاش بی‌وقفه این کارگران و پیگیری‌های مکرر در نهایت در اول مهرماه سال 1400 با سفر رئیس جمهور و هیات همراه به استان ایلام دستور جذب این 60 نفر از طریق وزیر نفت در حوزه‌های پتروشیمی و پالایشگاه صادر شد اما کماکان معلق مانده‌اند و این دستور اجرایی نشده است. با پیگیری مکرر مشخص شد که حوزه‌های معرفی شده علاوه بر اینکه پیمانکار خصوصی و پروژه بوده، هنوز اقدامی برای جذب آنها صورت نگرفته است؛ 

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

پیروزی ما در گرو همبستگی و اتحاد ماست

زمان تجمع:پنجشنبه 20 آبان ماه - ساعت 10

اماکن تجمع:

استان های تهران و البرز : مقابل مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

- تره خرد نکردن شرکت های پیمانکاری برای دستورات رئیسی وپوچ درآمدن وعده های سفرهای نمایشی وی وهمراهانش:

ادامه بیکاری 60 کارگر شرکت آرین تجارت مانا علیرغم دستور رئیس جمهور

- بازداشت واحضارکارگران حق طلب معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان و وعده های توخالی مسئولان طراز اول استان بجای پاسخگویی به مطالباتشان

- دومین روز اعتصاب وتجمع کارگران شرکت معادن زغال سنگ کرمان (بخش دولتی)در اعتراض به واگذاری

- کنش های کارگران معدن زغال سنگ طزره برای افزایش دستمزد

- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به عدم همسان سازی حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز

- اعتصاب کارگران ایران خودروی تبریزدراعتراض به سطح پایین حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،قراردادهای 3 ماهه و شرایط سخت کاری

- ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشورنسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان با تجمع مقابل مجلس

- ادامه کنش های کارگران شرکتی آوا سلامت علوم پزشکی اهواز نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

- زنان کارگر نورآباد درجستجوی یک لقمه نان با حضوردور میدان‌ شهر

- عسل محمدی و هیراد پیربداقی بازداشت شدند

- روزنامه‌نگاران مستقل ایران:روابط عمومی در نقش عامل سرکوب رسانه

- تجمع اعتراضی مهندسان کشور نسبت به شیوه نامه‌های جدید مقابل وزارت راه و شهرسازی

- تجمع اعتراضی جمعی از تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نسبت به گرانی مواد اولیه و بی‌ثباتی بازار ارز مقابل اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پوشاک تهران

- مرگ ومصدومیت 2 کارگردر اسالم براثر ریزش فونداسیون پایه پل درحال ساخت بر سرش

*تره خرد نکردن شرکت های پیمانکاری برای دستورات رئیسی وپوچ درآمدن وعده های سفرهای نمایشی وی وهمراهانش:

ادامه بیکاری 60 کارگر شرکت آرین تجارت مانا علیرغم دستور رئیس جمهور

کارگران شرکت آرین تجارت مانا همه با سابقه 8 سال از کار، بیکار شده‌اند و بعد از 10ماه تلاش بی‌وقفه این کارگران و پیگیری‌های مکرر در نهایت در اول مهرماه سال 1400 با سفر رئیس جمهور و هیات همراه به استان ایلام دستور جذب این 60 نفر از طریق وزیر نفت در حوزه‌های پتروشیمی و پالایشگاه صادر شد اما کماکان معلق مانده‌اند و این دستور اجرایی نشده است. با پیگیری مکرر مشخص شد که حوزه‌های معرفی شده علاوه بر اینکه پیمانکار خصوصی و پروژه بوده، هنوز اقدامی برای جذب آنها صورت نگرفته است؛ اکنون با توجه به دستوری که از سوی وزارت نفت صادر و حتی این موضوع که حتما جزو مصوبات سفر رئیس جمهور است باید گفت چرا دولت و مسئولین باید نسبت به این موضوع مهم هیچ اقدامی یا عکس العملی نشان نمی دهند؟

یکی از کارگران شرکت آرین تجارت به خبرنگار رسانه ای گفت: نزدیک یک سال است که با افتتاح واحد الفین پتروشیمی از کار، بیکار شده‌ایم و از طریق‌های مختلف (دادستانی، استانداری، وزارت نفت و مجلس) پیگیری کردیم اما هنوز سرگردانیم.

او افزود: من برای پیگیری حتی وارد صحن علنی مجلس شدم و با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز برای رفع مشکلاتمان صحبت کردم؛ همچنین موضوع را با معاون دادستان کل کشور، استاندار و... مطرح کردم اما کماکان در بلاتکلیفی محض و خاموشی قرار گرفته‌ایم و زندگی برایمان سخت شده است.

این کارگر بیان کرد: ما را در پالایشگاه و پتروشیمی به جای اینکه تحویل واحدهای بهره برداری دهند، تحویل واحدهای درجه 3 آن هم پروژه‌های پیمانکاری دادند در صورتی که همه این کارگران در واحدهای بهره برداری کار کرده‌اند.

*بازداشت واحضارکارگران حق طلب معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان و وعده های توخالی مسئولان طراز اول استان بجای پاسخگویی به مطالباتشان

خانواده‌ یکی از کارگران بخش خصوصی معادن زغال سنگ شمال استان کرمان:تعدادی از کارگران معترض که هفته‌های پیش در مقابل استانداری تجمع کرده‌ بودند، به دادسرا احضار شدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،این تجمع از سوی کارگران بتاریخ 22 مهرماه مقابل استانداری+ برای یکسان‌سازی معادن خصوصی با معادن دولتی، افزایش دستمزد، امنیت شغلی و اخذ قرارداد دائم صورت گرفته‌ بود.

گفته های همین منابع حاکی از آن است که پس از گذشت چند روز تعدادی از کارگران توسط مقامات امنیتی شهرستان زرند به دلیل اختلال در نظم عمومی و شایعه پراکنی در فضای مجازی به دادسرا احضار شدند. این دستور احضار کارگران به دادسرا زمانی به وقوع پیوست که در تجمع قبلی یکی از کارگران حوالی دو روز در بازداشت بوده و وعده پانزده روزه‌ آقای استاندار برای حل مشکلات کارگران نیز به پایان رسیده‌ است.

+هفدهمین روزاعتصاب و اعتراض کارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش،وعده توخالی مسئولان با تجمع خانوادگی مقابل استانداری کرمان

روزپنج شنبه 22 مهر، همزمان با هفدهمین روزاعتصاب و اعتراض کارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله تبعیض در پرداخت حقوق وعدم همسان سازیش وعده توخالی مسئولان،دست به تجمع خانوادگی مقابل استانداری کرمان زدند.

یکی از کارگران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: کار در تمامی معادن یکی است اما حقوق دریافتی کارگر معدن خصوصی با دولتی بسیار متفاوت است.

وی ادامه داد: کارفرما برای اینکه این معدن خصوصی است می گوید من بیشتر از این نمی توانم به شما حقوق بدهم اگر می خواهید ادامه دهید و الا خدا حافظ.

یکی دیگر از کارگران معترض گفت: متاسفانه با بسیاری از مسئولین شهرستان از جمله نماینده مجلس اززرند صحبت کردیم وعده هایی دادند اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.

وی افزود: رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره بیمه وعده اضافه حقوق یک میلیون تومانی موقت به کارگران دادند که این امر برای کارگران به صرفه نیست.

کارگر معدن سراپرده نیزگفت: هدف ما از تجمع این است که چرا طرح طبقه بندی مشاغل، همسان سازی حقوق اجرا و چرا این معادن همانند معادن همجوار به بخش دولتی اختصاص داده نمی شود.

وی بیان کرد: متاسفانه کارگری که در معادن خصوصی کار می کند با نیروی کمتر اما بهره وری بیشتری دارد اما حقوق و بیمه ای که در مقابل به کارگر پرداخت می شود در مقابل کارگران معادن همجوار بسیار ناچیز است، ما می گوییم فقط عدالت باید اجرا شود.

این کارگر تصریح کرد: اگر معدن دولتی 4 تن زغال تولید می کند، معدن سراپرده 9 الی 11 تن تولید دارد و هر کارگر باید 60 واگن زغال بزند حال قیمت هر واگن زغال سه میلیون تومان است که یک میلیون آن متعلق به کارفرما باشد حال خود شما حساب کنید که باید چقدر به کارگر تعلق می گیرد که متاسفانه کارگر تنها 4 میلیون تومان حقوق ماهیانه دریافت می کند.

وی افزود: متاسفانه مالیات بر ارزش افزوده هم از این حقوق کسر می گردد و بیمه هم آن طور که شایسته است پرداخت نمی شود.

این کارگر معدن سراپرده عنوان کرد: خیلی در حق ما اجحاف شده است، ازجمله اینکه امکانات کافی و وافی نداریم به طور مثال برای خوردن صبحانه یک مکانی نداریم که بتوانیم یک صبحانه را در آرامش و رعایت بهداشت میل کرده و با انرژی بیشتری مجددا به محل کار برگردیم.

وی خاطرنشان کرد: این حقوقی که ما دریافت می کنیم تا پنجم ماه بیشتر نمی رود و بعد از آن باید نگاهمان به دست آشنایان باشد.

یکی دیگر از کارگران گفت: این اعتصابات از ماه بهمن سال 99 صورت گرفته اما متاسفانه هیچکدام از دولتمردان جوابگوی این کارگران زحمتکش نیستند و هم اکنون نیز 20 روز تمام خانواده های آنان با همراه داشتن فرزند علی الخصوص نوزاد 7 ماهه برای دفاع از حقوق همسرانشان آنها را همراهی می کنند اما باز کسی جوابگوی ما نیست.

*دومین روز اعتصاب وتجمع کارگران شرکت معادن زغال سنگ کرمان (بخش دولتی)در اعتراض به واگذاری

روزیکشنبه 16 آبان برای دومین روز متوالی، کارگران معادن زغال سنگ کرمان(بخش دولتی) برای اعتراض به واگذاری به بخش خصوصی به اعتصابشان ادامه دادند و مقابل ساختمان شرکت تجمع کردند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: یا واگذاری منتفی نشده یا شفاف سازی در این زمینه صورت نمی گیرد و کارگران نگران هستند؛ این افراد همچنین به این بهانه سایر درخواست های خود مبنی بر اعمال کامل مزایای مربوط به ضریب 2 مشاغل سخت و زیانبار، تکمیل سوابق بیمه ای برخی کارگران و همچنین بعضی نیازهای رفاهی را نیز مطرح کردند.

یکی از کارگران نیز گفت: ما کارگران می خواهیم زیرمجموعه صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت تهیه و تولید معادن ایران بمانیم زیرا با واگذاری این شرکت به بخش خصوصی وضعیت کارگران افت خواهد کرد.

تجمع این کارگران در حالی است که شرکت معادن زغال سنگ کرمان اینک با مشکل مدیریتی نیز مواجه است و مدیرعامل شرکت در محل شرکت حضور ندارد؛ منابع قضایی چندروز پیش از کشف اختلاس 10 میلیارد ریالی در این شرکت و بازداشت برخی مدیرانش خبر داده بودند.

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران شرکت زغال سنگ کرمان در اعتراض به واگذاری

روز شنبه 15 آبان، کارگران شرکت زغال سنگ کرمان(معادن همکار، حشونی، معدن اصلی، معدن 4 و کارخانه زغالشویی) برای اعتراض به واگذاری این شرکت به مجموعه شرکت تجارت دالاهو از مجموعه‌های وابسته به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد وبخطرافتان امنیت شغلیشان دست ازکارکشیدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،از سال گذشته، گمانه‌زنی‌هایی در مورد انتقال مدیریت سهام شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت تجارت دالاهو مطرح شده بود. کارگران آن زمان هم دست به اعتراض زده بودند و خواهان استخدام رسمی و برقراری امنیت شغلی و افزایش ضریب سخت و زیان‌آوری برای تسریع در بازنشستگی‌های زودتر از موعد، شدند.

با این حال، قضیه مسکوت ماند و مرداد ماه امسال اکبر سلطانی مدیر روابط عمومی شرکت زغال سنگ کرمان به یک رسانه محلی گفت: «در طرح واگذاری شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت دالاهو ایرادی در مصوبه هیئت دولت وجود دارد که مانع این واگذاری شد.

با این حال کارگران می‌گویند واگذاری مجدد به دستور کار بازگشته است؛ آنهم در شرایطی که وعده‌هایی که در گذشته داده بودند، محقق نشده‌اند.

سال گذشته، پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد که پیش از واگذاری، «سهام ترجیحی» دالاهو به کارگران واگذار می‌شود اما با وجود گذشت یک سال از گمانه‌زنی‌ها برای سپردن این شرکت به مجموعه دالاهو، وضعیت روشن نشده است.

با این حال، کارگران می‌گویند تا پیش از تحقق تمام خواسته‌ها‌یشان مانند استخدام رسمی مخالف واگذاری یا هر اتفاق دیگری در مورد سهام شرکت زغال سنگ کرمان هستند.

کارگران همچنین تاکید دارند که شرکت زغال سنگ حواشی واگذاری را روشن کند و اگر این واگذار هنوز صورت نگرفته، نمایندگانش با حضور در استان موضوع را اعلام کنند.

*کنش های کارگران معدن زغال سنگ طزره برای افزایش دستمزد

روز یکشنبه 16 آبان، کارگران معدن زغال سنگ طزره از معادن زیر مجموعه شرکت البرز شرقی از کنش هایشان برای افزایش دستمزد خبردادند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،شماری از کارگران شاغل در معدن زغال سنگ طزره از معادن زیر مجموعه شرکت البرز شرقی در ملاقات با مدیرعامل این واحد معدنی، مطالبات اصلی خود را در چند بند بیان کردند.

بخش عمده‌ی این مطالبات به افزایش حقوق ومزایای دریافتی بازمی‌گردد؛ به گونه‌ای که میزان دریافتی یک کارگر ساده با معیشت او همخوانی ندارد.

به گفته یکی از کارگران؛ هر چند حضور «بابک براتی» مدیرعامل این مجموعه به صورت سر زده بود اما کارگرانی که وی را ملاقات کردند درخواست افزایش سقف اضافه کاری را برای افزایش میزان حقوق داشتند در عین حال بخش دیگری از مشکلات مربوط به درج عناوین شغلی و سایر مشکلات کارگران در زمینه بازنشستگی بود.

او با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه کارگری که بالای 20 سال سابقه کار در این معدن را دارد هر ماه با دو تعطیل کاری و حداکثر 30 ساعت اضافه کار حدود شش میلیون تومان دریافتی دارد.

به گفته وی؛ کارگران امیدوارند مدیرعامل معادن زغال سنگ البرز شرقی به مطالبات آن‌ها توجه کرده و پاسخی درخور ارائه دهد.

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به عدم همسان سازی حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز

روز یکشنبه 16 آبان، کارگران بازنشسته صنعت فولاد درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق برای باری دیگر مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز تجمع کردند.

مطالبات:

1- بازنگری در اجرای همسان سازی مطابق مصوبه دولت

2- افزایش متوسط دو میلیون تومان به احکام حقوقی


درهمین رابطه:

+دومین روز تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد درتهران

روزسه شنبه 4 آبان برای دومین روزمتوالی،جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوربرای اعتراض نسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تجمع کردند.

++تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد درپایتخت

روز دوشنبه 3 آبان، کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوربرای پاسخ مثبت دادن به فراخوان تجمع اعتراضی سراسری نسبت به عدم همسان سازی حقوق از شهرهای اصفهان،اهواز، زیرآب، سمنان،سنگرود،شاهرود،طبس، کرمان، مبارکه،مشهد راهی پایتخت شدند ومقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تجمع کردند.

*اعتصاب کارگران ایران خودروی تبریزدراعتراض به سطح پایین حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،قراردادهای 3 ماهه و شرایط سخت کاری

کارگران ایران خودروی تبریزبرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،قراردادهای 3 ماهه و شرایط سخت کاری دست به اعتصاب زدند.

روزیکشنبه 16 آبان،مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان درباره علت اعتصاب کارگران شرکت ایران خودرو تبریز به خبرنگاررسانه ای گفت:اعتراض صنفی کارگران شرکت ایران خودرو تبریز به عنوان عدالت در دستمزد و نه معوقات در پرداخت حقوق مطرح شده بود.

وی افزود: تخصص، تحصیلات و تجربه کافی کارگران به نحوی باید در حقوق و دستمزد آنها نیز تاثیر بگذارد. متاسفانه به دلیل تاخیر در تهیه طرح طبقه بندی مشاغل مصوب، در این عدالت مزدی احساس تبعیض می شد.

وی با تاکید بر لزوم تسریع در تصویب طرح طبقه بندی مشاغل گفت: یک ماه قبل در این خصوص تدابیری انجام شد تا طرح طبقه بندی مشاغل صورت بگیرد که به تاخیر افتاده بود.

وی به جلسه بامداد یکشنبه با حضور مسئولین اشاره کرده و افزود: در این جلسه دیروز قرار شد طرح طبقه بندی حداکثر تا بیست روز تهیه شده و در اختیار شرکت قرار گیرد.

او به دیگر جزئیات جلسه اشاره کرده و بیان کرد: در این جلسه همچنین قرار شد مدت قراردادها در شرکت ارزیابی شده و مدت قرارداد کارگران که به صورت موقت سه ماهه بود، بر اساس شایستگی و عملکرد آنها، با هدف ایجاد انگیزه و بهره وری افزایش یابد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: دیگر تصمیمی که در جلسه گرفته شد تعیین مشاغل سخت و زیان آور بود که مقرر شد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، آلاینده سنجی به قید فوریت تهیه و اعلام شود.

وی تصریح کرد: همچنین در برخی از شرایط کار مانند مدت ساعت کاری و شرایط اضافه کار ابهام وجود داشت که موکول شد در کمیته تخصصی کار مطرح شده و اگر چنانچه در حقوق کارگران تضییعی صورت گرفته، مورد رسیدگی قرار بگیرد.

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران ایران خودروی تبریزبرای اعتراض به عدم افزایش حقوق، تبعیض وعدم پرداخت بموقعش

از صبح روزشنبه 15 آبان،حدود 500کارگر ایران خودروی تبریز واقع در کیلومتر 30 جاده تبریز -آذرشهربرای اعتراض به عدم افزایش حقوق، تبعیض وعدم پرداخت بموقعش دست از کارکشیدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،کارگران علت این اعتصاب را تعویق در پرداخت ماهانه، خود اعلام کرده و یادآور شده اند در حالی که قیمت گذاری خودرو سراسری است و در دو سال گذشته شاهد افزایش 5 برابری قیمت خودرو‌های تولیدی این کارخانه هستیم، متاسفانه دریافتی‌ها تغییری نداشته است.

یکی دیگر از علل اعتصاب گسترده کارگران این کارخانه اختلاف قیمت دریافتی بین مراکز تولیدی ایران‌خودرو اعلام شده است تا جایی که چندین بار به این اختلاف حقوق اعتراض کرده اند، ولی تاکنون این موضوع از سوی مدیریت ایران‌خودرو ترتیب اثر داده نشده است.

این منبع افزود:همچنین طبق اطلاعات موجود برای جلوگیری از تجمع سایرکارکنان شیفت بعد از ظهر این کارخانه نیز تعطیل شده است.

*ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشورنسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان با تجمع مقابل مجلس

روزیکشنبه 16 آبان، پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوردرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان دست به تجمع مقابل مجلس زدند وبا سردادن شعارهای:«با این همه هیاهو حاصل وعده ها کو»،«قانون سختی کار حق مسلم ماست»،«پرستار بیداراست میرزا بیگی خواب است»و...با بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به وعده های توخالی خواهان تحقق مطالباتشان شدند.

بنا به گزارش رسانه ای شده، پرستاران تجمع کنده به‌ عدم امکان استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای بازنشستگی با 20 سال بیمه پردازی، اعتراض دارند.

در حال حاضر پرستاران تامین اجتماعی می‌توانند به صورت زودتر از موعد و 25 سال بیمه‌پردازی بازنشسته شوند اما باید مابه‌التفاوت ناشی از «سنوات ارفاقی» را بنابر دستورالعمل «مصطفی سالاری» مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی بپردازند.

پرستاران مرد هم به‌ عدم احتساب طول خدمت سربازی در سوابق سختی و زیان‌آور خود اعتراض دارند.

هم پرستاران مرد و هم پرستاران زن، به‌ عدم تطابق احکام حقوق خود با پرستاران شاغل در مجموعه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعتراض دارند و می‌گویند: «فوق‌العاده‌ویژه باید عینا به ما هم هم تعلق گیرد تا حقوق‌ها همسان شوند.»

درهمین رابطه:تجمع پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوربرای احقاق حقوق برحقشان مقابل سازمان تامین اجتماعی

روزسه شنبه 15 تیر، پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشوربرای احقاق حقوق برحقشان دست به تجمع مقابل سازمان تامین اجتماعی در پایتخت زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان به حذف برخی آیتم‌ها از احکام حقوق خود اعتراض دارند که موجب شده علی‌رغم افزایش حقوق به صورت سالیانه، ضرایب افزایش به چشم نیایند. به گفته‌ی پرستاران از دهه 80 احکام آن‌ها مورد بازنگری قرار گرفت که این روند از همان زمان مورد اعتراض آنها قرار گرفت.

پرستاران تامین اجتماعی همچنین به پرداخت پول بابت 4 درصد ما به‌التفاوت حق بیمه برای بازنشستگی زودتر از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور اعتراض دارند.

پیشتر سازمان تامین اجتماعی از آن‌ها چیزی در حدود 200 میلیون تومان (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) درخواست کرده بود که این اقدام با اعتراضِ پرستاران مواجه شد؛ اما به تازگی مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با صدور ابلاغیه‌ای، به اصلاح ساز و کار محاسبه 4 درصد سهم بیمه شده، پرداخت.

با این حال پرستارانی که امروز مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کرده‌اند، می‌گویند همچنان باید چیزی در حدود 50میلیون تومان و بیشتر (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) به سازمان در مقام کارفرما پرداخت کنند.

پرستاران همچنین خواهان رسیدگی دیوان عدالت اداری به درخواست خود برای ابطال آرایی هستند که دست سازمان تامین اجتماعی را برای دریافت پول بابت بازنشستگی زودتر از موعد بازمی‌گذارد.

پرستاران مرد هم به‌عدم احتساب سنوات بیمه‌پردازی خود در ایام خدمت سربازی در سوابق بیمه‌ای مربوط به بازنشستگی پیش از موعد، اعتراض دارند و می‌گویند که سازمان سوابق آن‌ها را عادی محسوب می‌کند.

*ادامه کنش های کارگران شرکتی آوا سلامت علوم پزشکی اهواز نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

روزیکشنبه 16 آبان، کارگران شرکتی آوا سلامت علوم پزشکی اهوازازکنش هایشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق خبردادند.

درهمین رابطه،تعدادی از نیروهای شرکتی آوا سلامت دانشگاه علوم پزشکی اهواز درگفتگو با خبرنگار رسانه ای ضمن نارضایتی از وضعیت معیشتی خود از بی‌نظمی و تأخیر در پرداخت حقوق‌ها خبر دادند.

آن‌ها که تعدادشان از هزار نفر بیشتر است، می‌گویند: هر ماه اواسط یا حتی اواخر ماه حقوق واریز می‌شود .

نیروهای شرکتی آوا سلامت می‌افزایند: نیمی از آبان‌ماه گذشته و هنوز حقوق مهرماه پرداخت نشده است. مدام می‌گویند پولی برای پرداخت حقوق نداریم؛ علوم پزشکی یک دانشگاه درآمدزا است چگونه از پس پرداخت حقوق پرسنل آوا سلامت بر نمی‌آیند.

*زنان کارگر نورآباد درجستجوی یک لقمه نان با حضوردور میدان‌ شهر

میدان‌های شهر نورآباد در بی‌توجهی مسئولان استان لرستان سال‌هاست پاتوق زنانی شده است که برای امرار معاش زندگی جویای کار برای کارگری هستند.

هرگاه سخن از کارگر به میان می‌آید، نخستین تصویری که در ذهن تجسم می‌شود، تصویر مردانی است که در میدان‌های شهر به‌ردیف ایستاده یا نشسته‌اند تا شاید صاحب‌کاری از راه برسد و آنها را با خود ببرد و دست به کار کند، بلکه نانی درآورند و شرمنده خانواده نشوند اما در شهر نورآباد هستند زنان سرپرست خانواری که غیرتی مردانه دارند و در سایه بی‌توجهی مسئولان و محرومیت تحمل گرسنه ماندن فرزندانشان را ندارند.

آفتاب به آسمان نرسیده آنها بیدارند، در دم‌دمای صبح دور میدان شهر می‌شود پاتوق زنانی با بقچه‌ها‌ی کوچک که هرروز از خانه دل می‌کنند و در میدان‌های شهر در انتظار کار می‌نشینند آن هم در میدانی که حتی کار مطمئنی برای مردان در آن پیدا نمی‌شود.

زنان کارگر دور میدان‌ شهر نورآباد آن‌قدر با انتظارهای بی‌نان، روز را شب کرده‌اند که مجبور به آمدن به میدان شهر شده‌اند چون دیدن گرسنگی فرزند برای مادر سخت است، آنها اغلب زنان سرپرست خانواری هستند که چاره‌ای جز کار برای امرارمعاش ندارند.

افزایش روزبه‌روز حضور زنان در میدان‌ کارگری شهر نشان می‌دهد که سال‌هاست پای هیچ مسئولی به دور میدان‌های شهر باز نشده است و متأسفانه در سایه بی‌خیالی مسئولان و عدم وجود نهادهای صنفی کارگری که بتواند صدا و مطالبات زنان کارگر نورآباد را به گوش مسئولان کشوری برساند سبب تداوم و افزایش حضور این زنان در میدان‌های شهر با دستمزدی بسیار ناچیز شده است.

بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 آبان

*عسل محمدی و هیراد پیربداقی بازداشت شدند

روز گذشته، شنبه ۱۵ آبانماه عسل محمدی و هیراد پیربداقی از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

نیروهای امنیتی با یورش به منزل این دو‌ فعال کارگری اقدام‌ به تفتیش منزل آنها کرده و سپس آنها را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت عسل محمدی و هیراد پیربداقی را قویاً محکوم کرده و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط آنهاست.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۶ آبانماه ۱۴۰۰

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:روابط عمومی در نقش عامل سرکوب رسانه

در حالیکه طی روزهای گذشته عاطفه اسماعیلی، خبرنگار محلی خوزستان به علت انتشار فیش حقوقی و نامه سفارش استخدامی یکی از نورچشمی‌ها با امضای وزیر نفت احضاریه دریافت می‌کند، عوامل خانه مطبوعات و روابط عمومی وزارت نفت با یک سفارش شکایت را پس می‌گیرند.

در این ماجرا به خوبی می‌توانید نقش روابط عمومی‌ها در قلب واقعیت و سرپوش گذاشتن بر فساد عوامل قدرت و نهادها و در عین حال پیوندشان با به اصطلاح خانه مطبوعات را ببینید. درحالیکه اصل موضوع یعنی بکارگیری رانتی یکی از نیروها با سفارش وزیر نفت و حقوق ۳۲ میلیونی او، مورد انتقاد خبرنگاران قرار گرفته، روابط عمومی با «اعلام عفو عمومی» بر مسئله سرپوش می‌گذارند!!!

این رفتار طلبکارانه علیه خبرنگاران آنهم در شرایطی که کمترین حقوقی بابت تحقیق و انتشار اخبار فساد ندارند، به خوبی نمایانگر وضعیت آزادی بیان در رسانه‌های ایران است. جایی که سخن گفتن از مشکلات جامعه، کارگران، بازنشستگان، معلمان و... جرم‌انگاری می‌شود.

*تجمع اعتراضی مهندسان کشور نسبت به شیوه نامه‌های جدید مقابل وزارت راه و شهرسازی

روز یکشنبه 16 آبان،جمع کثیری از مهندسان برای اعتراض به شیوه نامه‌های جدید مقابل وزارت راه و شهرسازی با تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی خواستار ابطال این شیوه نامه شدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،در این تجمع که بالغ بر500 نفر از مهندسان از سراسرکشور و استان تهران حضور داشتند، تاکید شد که مهندسان و شرکتهای طراح و ناظر، سازنده و آزمایشگاه، بخاطر تدوین شیوه نامه های غیر اصولی و غیر کارشناسی وزارت راه و شهر سازی به سمت تعطیلی رفته اند.

*تجمع اعتراضی جمعی از تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نسبت به گرانی مواد اولیه و بی‌ثباتی بازار ارز مقابل اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پوشاک تهران

روز یکشنبه 16 آبان،جمعی از فروشندگان و تولیدکنندگان پوشاک به نمایندگی از واحدهای صنفی و فروشگاه‌های پاساژ کاشانی، جنرال مد، کوچه برلن، کمپانی برای اعتراض به گرانی مواد اولیه و بی‌ثباتی بازار ارزدست به تجمع مقابل اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان پوشاک تهران زدند.

*مرگ ومصدومیت 2 کارگردر اسالم براثر ریزش فونداسیون پایه پل درحال ساخت بر سرش

یک کارگردر اسالم براثر ریزش فونداسیون پایه پل درحال ساخت بر سرش جان خودرا ازدست داد ویک کارگر هم مصدوم شد.

خاطرنشان میشود که ساخت این پل توسط اداره راه و شهرسازی به یک شرکت پیمانکاری داده شده است.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید